Tropische Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische woonkamer

Liefhebbers van warmte opgelet! Heb je er wel eens over nagedacht om je woonkamer een beetje warmte en kleur te gaan geven? Dan is het zeker geen slecht idee om een tropische woonkamer te overwegen! Het doet je misschien wel denken aan je favoriete vakantiebestemming en op die manier wordt het leed ook wel een beetje verzacht als je na dagen van zon, zee en strand weer in je eigen kikkerlandje bent teruggekeerd. We hebben meer dan voldoende leuke ideeën voor jou waar je perfect mee aan de slag kunt gaan en laten je daar dan ook graag meer over weten. Ga er dus maar even lekker voor zitten!

Wat is een tropische woonkamer?

Het klinkt natuurlijk heel erg leuk: een tropische woonkamer. Maar wat is het precies? Ga jij je woonkamer omtoveren tot een ruimte zoals een tropische kas of moeten we ons er toch iets anders bij voorstellen? Uiteraard houden wij je zeker niet tegen om een heuse hortus botanicus van je woonkamer te maken, maar zoals je vast wel verwacht hebben we er toch iets meer genuanceerde ideeën bij. En die ideeën willen graag met jou delen! Een tropische woonkamer kenmerkt zich door warme kleuren, veel gebruik van tropische materialen als bamboe en hardhout en niet te vergeten leuke accessoires en decoraties die jou lekker aan de tropen doen denken. Een prachtige afbeelding van jouw favoriete uitzicht op een exotische vakantie kan daar een van zijn. Daar komen we zo meteen zeker nog even op terug!

Hoe ga ik aan de slag met mijn tropische woonkamer?

Het is erg leuk om het over een tropische woonkamer te hebben, maar die woorden moeten uiteindelijk natuurlijk wel in daden worden omgezet. En jij bent degene die dat moet gaan doen! Uiteraard niet zonder dat wij je eerst op het juiste pad hebben gezet, dus je hoeft nu nog zeker niet met je handen in het haar te gaan zitten. Ben jij wel eens vaker met een flinke herinrichting van je woonkamer aan de gang geweest? In dat geval heb je vast al wel een indruk van wat je allemaal te wachten staat. Maar als je daar nou iets minder ervaring mee hebt, dan is het zeker niet onverstandig om even wat meer info tot je te nemen. Allereerst is het niet onbelangrijk om even een onderscheid te maken tussen een complete verbouwing, het betrekken van een nieuw huis of een herinrichting. In het eerste twee gevallen komen er waarschijnlijk nog veel meer dingen op je af. Een goede planning en een duidelijke begroting zijn dan van groot belang. We vertellen je daar ook zo graag wat meer over! De herinrichting is een stukje eenvoudiger en daar heb je waarschijnlijk ook minder snel de hulp van allerlei experts bij nodig. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je altijd een interieurarchitect of interieurontwerper in kunt schakelen die voor jou aan de slag gaat. Kijk dus even welke situatie het beste op jou van toepassing is.

Hoeveel kost mijn nieuwe tropische woonkamer?

Zoals al gezegd zit er een groot verschil tussen een compleet nieuwe inrichting en een meer uitgebreide ‘herdecoratie’. Vooral als er allemaal nieuwe meubels moeten worden aangeschaft, dan is dit iets wat zeker in de papieren kan gaan lopen. Voor een kwalitatief hoogwaardige bank kun je al snel een paar duizend euro neertellen. En als je wel met diverse professionals aan de slag gaat dan moet er op rekenen dat die ook zeker zwaar op de begroting kan gaan drukken. Het is dus in eerste instantie erg belangrijk dat je een budget gaat maken. Hou daarin ook altijd een extra slag om de arm. Je weet nooit wat voor onverwachte uitgaven je gaandeweg het proces tegen kunt gaan komen. En ben je van plan om ook de vloer opnieuw aan te gaan leggen? Daar moet je dan ook zeker de nodige centen voor opzij gaan zetten. Hetzelfde geldt voor nieuw behang of een andere kleurtje op de muur. Je kunt wel gaan bezuinigen op de producten en bouwmaterialen die je gebruikt, maar vaak betekent dat goedkoop duurkoop is. En dat zou toch eigenlijk zonde zijn! Tenzij jij jaarlijks van stijl verandert in de woonkamer natuurlijk: dan kan dat goedkopere potje verf niet zoveel kwaad!

Meer tips en ideeën

Er zijn al heel wat verschillende onderwerpen betreffende jouw tropische woonkamer (of een andere kamer in je huis) voorbij gekomen. Maar bij homify zijn we pas tevreden als jij met meer dan voldoende informatie aan de slag kunt gaan. Daarom hebben we nog even wat meer tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Allereerst een nieuwe vloer. Als je die ook helemaal op het thema aan wilt gaan passen dan kun je voor een tropisch materiaal als kurk kiezen. Maar als je dat toch iets teveel aan de jaren 70 doet denken, dan kan een laminaatvloer met mooi donker hout ook zeker z’n diensten bewijzen. Voor het behang of de muurverf doe je er het beste aan om voor warme en natuurlijke tinten te kiezen. En het is ook zeker een goed idee om die kozijnen van een donker kleurtje te voorzien. En tot slot willen we nog even terugkomen op die prachtige foto. Laat die maar uitvergroten en dan heb jij straks iets fantastisch aan de muur hangen. Alvast ontzettend veel plezier gewenst met je tropische woonkamer!