Moderne Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Moderne Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Deze stoere industriële stalen deuren geven een bijzondere uitstraling aan de woning: Woonkamer door Jolanda Knook interieurvormgeving
 2. Renovatie Woonhuis Amsterdam: Woonkamer door YBB Architecture Amsterdam
  Ad
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. woning te Mierlo: Woonkamer door SVDK interieurarchitecte(n)
 5. Bosrijk wonen in een droomvilla: Woonkamer door BNLA architecten
 6. Moderne woonkamer: Woonkamer door Van der Schoot Architecten bv BNA
 7. Woonkamers Almelo Baden Baden Interior: Woonkamer door Baden Baden Interior
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Lucht, Licht, Zicht: Woonkamer door Masters of Interior Design
 10. Interieurfotografie penthouse: Woonkamer door Esther Scherpenzeel Fotografie
 11. Project K: Woonkamer door JUMA architects
 12. Woonkamer: Woonkamer door Studiozwart Architecten BNA
 13. Video : Voor & Na: Woonkamer door Whitehouse decorations
  Ad
 14. Barn Living: Woonkamer door Bureau Fraai
 15. Woonhuis met uitzicht: Woonkamer door Jolanda Knook interieurvormgeving
 16. Interieurfotografie penthouse: Woonkamer door Esther Scherpenzeel Fotografie
 17. lichte serre: Woonkamer door TIEN+ architecten
 18. besloten zithoek: Woonkamer door choc studio interieur
 19. Fireplace: Woonkamer door Masters of Interior Design
 20. Je Gelooft Nooit Wat Een Gezonde Dosis Glamour Met Dit Grijze Interieur Heeft Gedaan...: Woonkamer door Whitehouse decorations
  Ad
 21. Overzicht van de woonkamer met haard: Woonkamer door Hemels Wonen interieuradvies en ontwerp
 22. WATERVILLA RIJPWETERING: Woonkamer door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
 23. Verbouwing en inrichting jaren '30 woning: Woonkamer door StrandNL architectuur en interieur
 24. Woonkamer Kralingseweg: Woonkamer door De Kovel architecten
 25. Woonkamer woonhuis Kralingseweg: Woonkamer door De Kovel architecten
 26. PROJECT JAC - TOTAALRENOVATIE VAN EEN VEROUDERD APPARTEMENT TE BERCHEM: Woonkamer door ICONcept
 27. Punt-West: Woonkamer door Guy de Vos
 28. PROJECT JAC - TOTAALRENOVATIE VAN EEN VEROUDERD APPARTEMENT TE BERCHEM: Woonkamer door ICONcept
 29. Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne woning: Woonkamer door Motion Gietvloeren
 30. Ensuite: Woonkamer door Kevin Veenhuizen Architects
  Ad
 31. Woonbeton - Cementgebonden gietvloer: Woonkamer door Motion Gietvloeren
 32. Living room: Woonkamer door Grand & Johnson
 33. Woonkamer in voormalig klaslokaal: Woonkamer door Thijssen Verheijden Architecture & Management
  Ad

Hoe ziet een moderne woonkamer eruit?

Een moderne woonkamer kenmerkt zich door een minimalistische en strakke uitstraling. Deze ruimte hoeft niet per se futuristisch te ogen, maar vormt eerder een elegant samenspel van rechte lijnen en randen waardoor een functionele uitstraling ontstaat. Je ziet hier ook vaak een industriële stijl, zo worden beton en staal als bouwmaterialen gebruikt. Zachte elementen zoals textiel zijn minimaal aanwezig, voor zover ze wel voorkomen hebben ze vooral een functionele vorm, zoals gordijnen.

Tips, ideeën en inspiratie voor de moderne woonkamer

Inspiratie kun je opdoen uit de grote collectie foto’s, voorbeelden en ideeën die homify biedt, tevens zijn er talloze professionals beschikbaar die kunnen helpen met het realiseren van een volledig naar wens gestileerde moderne huiskamer. Door de enorme diversiteit aan bouwmaterialen zijn de mogelijkheden voor een moderne stijl eindeloos, naast hout en steen zie je hier ook glas, metaal en zelfs kunststof. Richt de ruimte in met kasten die tot het plafond reiken zodat er geen lijnen worden onderbroken. Wat verlichting betreft kan het beste worden gekozen voor wit licht, een gele tint is veelal te warm en meer geschikt voor een landelijke stijl. Een moderne huiskamer die is opgebouwd uit lichte kleuren kan bovendien het beste worden verlicht met een indirecte lichtbron.

Hoe kan ik een moderne woonkamer het beste inrichten?

Het inrichten van een moderne huiskamer is eenvoudiger dan het lijkt. Het is belangrijk om altijd van een minimalistisch ontwerp uit te gaan, zowel met het plaatsen van de meubels en het toevoegen van decoraties. De totale vloeroppervlakte is ook een bepalende factor bij de inrichting, een overdaad aan meubels doet al snel afbreuk aan de uitstraling van de moderne stijl, evenals een teveel aan decoraties. Moderne woonkamerinspiratie kun je hier bij homify opdoen.

Welke kleuren zijn geschikt voor een moderne woonkamer?

Monochrome kleuren zijn de meest populaire kleuren voor de moderne woonkamer, naast zwart en wit kunnen ook grijstinten worden ingezet voor het invullen van grote wandoppervlakken. Creëer contrast met decoraties in een felle kleur. Metaalachtige kleuren zoals goud, zilver en koper kunnen ook.

Hoe decoreer ik mijn woonkamer op een moderne manier?

Wanneer de moderne huiskamer wordt voorzien van decoraties is de belangrijkste regel dit met mate te doen. Ordelijke ruimtelijkheid is key. Een overdaad aan decoraties haalt de functionaliteit uit de woonkamer, de aandacht wordt als het ware afgeleid van het samenspel van rechte lijnen. Kies voor decoratieve elementen met een matte afwerklaag. Het is ook belangrijk dat jouw moderne woonkamer lampen bevat die er perfect bij passen. Kies voor een grote strakke stoel of sofa die de moderne huiskamer meer warmte geven.

Wat is belangrijk bij het decoreren van de wanden of bij het uitzoeken van behang voor een moderne huiskamer?

Bij behang  is het belangrijk om patronen en prints te vermijden. Lichte kleuren komen goed tot hun recht en creëren een ruimtelijk effect. Hoewel er met structuurverf en behang een esthetisch aantrekkelijk effect kan worden gecreëerd, kan voor het ontwerp van de wanden het beste worden gekozen voor een volledig egaal oppervlak. Houd ook rekening met lichtinval: schaduwen door onregelmatigheden kunnen het ruimtelijke effect van de moderne huiskamer aantasten. Daarbij kunnen lampen je ook meer ruimte geven.

Andere stijlen voor de woonkamer

Landelijke woonkamers

de designideeën voor een woonkamer met een landelijke uitstraling draait het er vooral om dat er een gastvrije en ongecompliceerde ambiance ontstaat. Felle kleuren kun je beter vermijden, terwijl pastelkleuren, wittinten en lichte aardse kleuren juist essentieel zijn voor die typische plattelandssfeer. De drie kernwoorden bij een landelijk huiskamerontwerp zijn gezelligheid, hout en steen. Een andere tip voor een landelijke inrichting is het gebruik van natuurlijke materialen als riet en jute. 

Minimalistische woonkamers

’De kunst van het weglaten’ is in interieurdesign nergens zo van toepassing als bij het ontwerpen van een minimalistische woonkamer. Alleen de zaken die echt essentieel en onmisbaar zijn krijgen dan een plaats in huis. Door sobere kleurschakeringen te gebruiken wordt het minimalistische aspect van de woonkamer nog eens extra benadrukt. De meeste toegepaste materiaalsoorten zijn glas, beton en hout.

Bij vragen over moderne woonkamers, kun je contact opnemen met onze professionals.