Mediterrane Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Mediterrane Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Mediterrane Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Mediterrane woonkamers

Het inrichten van je huis kan een ontzettend leuke bezigheid zijn. Wij begrijpen natuurlijk wel dat dit niet voor iedereen de meest gedroomde activiteit is, maar we hopen dat jij hier wel vol enthousiasme mee aan de slag gaat. Zeker als je een druk gezinsleven hebt, dan is het fijn dat je woonkamer (samen met de keuken!) het hart van je woning kan zijn. Maar in welke stijl zie jij deze gezelligheidsruimte het liefste voor je? We willen je graag meer bekend maken met Mediterrane woonkamers, dus dat zou voor jou ook zo maar de gedroomde stijl kunnen zijn! Laten we dan ook snel eens kijken wat er meer allemaal over te weten valt.

Wat zijn Mediterrane woonkamers?

De vraag wat Mediterrane woonkamers nou precies zijn, is niet zo heel erg moeilijk om te beantwoorden. Wel is het van tevoren handig om even iets meer over de structuur van homify uit te leggen. Je kunt op onze site ruimtes vinden in verschillende categorieën, maar daarnaast kun je deze ruimtes ook nog eens op grond van stijl sorteren. En nu snap je natuurlijk direct waar die Mediterrane woonkamers om de hoek komen kijken! Eigenlijk zou je deze stijl kunnen omschrijven als rustiek of landelijk, alleen dan met een flinke portie Zuid-Europese inspiratie. En nu hopen we natuurlijk dat jou dit ook een beetje aanspreekt. Dergelijke woonkamers worden gekenmerkt door zachte kleuren, soms door wat meer opvallende kleuren, houten meubels, tapijten en sfeervolle verlichting. En als je nog iets unieks voor de vloer zoekt, dan kun je zeker overwegen om daar van die fraaie tegels te gaan plaatsen. Daar komen we straks nog wel even op terug!

Hoe ga ik aan de slag met mijn Mediterrane woonkamer?

De inrichting van jouw woonkamer in Mediterrane stijl kan op heel veel verschillende manieren vorm gaan krijgen. Het ligt dan ook vooral aan het uitgangspunt. Ga je verhuizen naar een andere woning en kun je als het ware weer helemaal vanaf nul gaan beginnen? Dat levert voor jou zeker een voordeel op omdat je alles precies zo kunt gaan maken als jij het wilt. Een nadeel is wel dat het waarschijnlijk wat duurder is. Ook iets om zo meteen nog even meer over te weten te komen! Maar als je nu gewoon op de bank zit en om je heen kijkt en denkt dat jouw woonkamer wel een kleine opknapbeurt in Mediterrane stijl kan gebruiken, dan is het natuurlijk een hele andere situatie. Aan jou om hierover te oordelen! Hoe het ook is, er moet eerst een plan van aanpak komen. In het geval van een compleet nieuwe kamer kan het dan zijn dat je een interieurarchitect of interieurontwerper in gaat schakelen om een plan te maken. En daarna heb je misschien wel vaklieden als een schilder, tegelzetter of vloerlegger nodig. Als het alleen maar om een herinrichting gaat, dan is dat waarschijnlijk een klus die je zelf wel uit kunt gaan voeren.

Hoeveel kosten Mediterrane woonkamers?

Het kostenplaatje is iets dat natuurlijk niet onbelangrijk is. Daarom is het altijd verstandig om een goede begroting te maken. Ga je naast de woonkamer bijvoorbeeld ook de keuken verbouwen? Zorg er dan maar voor dat je goed kijkt waar jij je geld aan wilt gaan besteden. En als je complete huis moet worden ingericht, dan is het ook zeker niet onbelangrijk om bepaalde keuzes te maken. Maar daarmee hebben we je natuurlijk nog geen exacte prijs gegeven waar je wat mee kunt. Aan de ene kant moeten we je dan ook een beetje teleur gaan stellen, want die vaste prijs bestaat niet. Dat ligt namelijk geheel aan jou! Ga je bijvoorbeeld oude meubels hergebruiken of kies je toch voor compleet nieuw meubilair? In dat laatste geval ben je er al snel een paar duizend euro aan kwijt, zeker als je een goede en duurzame bank in huis wilt halen. En dan hebben we natuurlijk die tegeltjes nog. Mocht je er voor kiezen om die voor de vloer te gaan gebruiken, dan moet je er vanuit gaan dat je vanaf zo’n € 25,- per vierkante meter ze aan kunt gaan schaffen. Maar daarmee liggen ze natuurlijk nog niet op de vloer. Het is zeker aan te bevelen om die plaatsing over te laten aan een professional. Je wilt toch immers wel een vloer die een beetje egaal is! En dat geldt ook voor andere klussen: zodra je begint te twijfelen of je ze wel zelf uit kunt gaan voeren, is het zeker aan te bevelen om een vakman in te schakelen.

Wat moet ik verder nog weten over Mediterrane woonkamers?

We hebben al heel wat verschillende onderwerpen behandeld, maar misschien zijn er nog wel wat meer zaken die je graag over Mediterrane woonkamers wilt weten. Je kunt er in zo’n geval natuurlijk ook altijd goed aan doen door een van onze Ideabooks te bekijken. En het kan ook zeker geen kwaad om eens even in een meubelzaak te gaan kijken om zo’n opstelling in het echt te zien. En die tegeltjes: ga daar vooral naar op zoek als je het leuk lijkt. Het zorgt zeker weten voor een prachtige extra toevoeging aan je woonkamer!