Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's | homify Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Woonkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. WONING Moderne woonkamers van PHY interior design Modern
 2. Lichtplan voor een nieuwbouw woning in Tilburg Moderne woonkamers van Hannie Verhoeven Lichtadvies Modern
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
 4. woning te Mierlo Moderne woonkamers van SVDK interieurarchitecte(n) Modern
 5. Villa Landelijke woonkamers van Bongers Architecten Landelijk
 6. 'Living together apart' Villa ontwerp Kaag Moderne woonkamers van Dinges Design Modern
 7. villa // Zwaagdijk Moderne woonkamers van Studio FLORIS Modern Leisteen
  Ad
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Urban Family Residence Eclectische woonkamers van Caren Pardovitch Eclectisch
 10. Luxe vakantiehuisje in de duinen van Vlieland Minimalistische woonkamers van BNLA architecten Minimalistisch
 11. Villa in landelijke stijl ingericht door Marcottestyle. Landelijke woonkamers van marcottestyle Landelijk
  Ad
 12. Lichtplan voor een nieuwbouw woning in Tilburg Moderne woonkamers van Hannie Verhoeven Lichtadvies Modern
 13. Villa Gelderland Moderne woonkamers van studio KAP+BERK Modern
 14. BB Interior - Project Moderne woonkamers van BB Interior Modern
 15. Project gerenoveerde boerderij Landelijke woonkamers van De Plankerij BVBA Landelijk Hout Hout
 16. BB Interior - Project Moderne woonkamers van BB Interior Modern
 17. Woonhuis Amstelveen Industriële woonkamers van Atelier09 Industrieel
 18. Moderne haard in bestaande woning Moderne woonkamers van Hemels Wonen interieuradvies Modern
 19. Villa Landelijke woonkamers van Bongers Architecten Landelijk
 20. Opgewarmd design Moderne woonkamers van Hemels Wonen interieuradvies Modern Hout Hout
 21. Sfeervolle 2 onder 1 kap Heiloo Moderne woonkamers van Lifs interieuradvies & styling Modern
 22. Villa Landelijke woonkamers van Bongers Architecten Landelijk
 23. Interieurontwerp woning Duitsland Landelijke woonkamers van Mignon van de Bunt Interieurontwerp, Styling & Realisatie Landelijk
 24. Rozenburglaan Moderne woonkamers van Mariska Jagt Interior Design Modern
 25. Strakke landelijk interieurinrichting Landelijke woonkamers van marcottestyle Landelijk
  Ad
 26. Interieuradvies benedenverdieping Moderne woonkamers van Mood Interieur Modern
 27. Excellent beurs Ahoy 2014 Moderne woonkamers van B&G Audio Video Solutions BV Modern
 28. stadswoning met spicy details Moderne woonkamers van choc studio interieur Modern
 29. N-house, passende verschijning aan de bosrand van Dorst Moderne woonkamers van Lab32 architecten Modern
 30. Luxe levensloopbestendige woning Moderne woonkamers van Erik Knippers Architect Modern Stenen
 31. woonkamer verwarming Moderne woonkamers van Heat Art - infrarood verwarming Modern Glas
  Ad
 32. RENOVATIE APPARTEMENT AMSTERDAM Klassieke woonkamers van DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates Klassiek
 33. Interieur nieuwbouw villa te Helmond Moderne woonkamers van Thomassen Interieurs Modern

Hoe kan ik mijn woonkamer inrichten?

Wat een huiskamer tot de perfecte woonomgeving maakt is afhankelijk van meerdere zaken. Er zijn echter wel enkele vuistregels om het thuisgevoel te versterken. Ten eerste gaat het om je eigen smaak en stijl. Op de tweede plaats speelt natuurlijk ook de bestaande lay-out van de ruimte een rol. Voordat de woonkamerontwerpideeën worden uitgevoerd, moet bovendien een goed beeld bestaan van welke ambiance en uitstraling je wenst. Wil je rust en gezelligheid of juist  de nadruk leggen op individualiteit en eigenzinnigheid?

Waar kan ik ideeën en tips voor mijn woonkamer vinden?

Tips voor het inrichten van de woonkamer zijn te vinden op de website van homify. Aansprekende foto’s van huiskamers en woonvertrekken kunnen met één muisklik worden toegevoegd aan een online ideabook. De ideabooks op homify zijn te vergelijken met ouderwetse plakboeken. Ze maken het mogelijk om bijvoorbeeld woonkamerideeën op een praktische manier bijeen te brengen en kunnen op elk moment worden bijgewerkt en aangevuld met nieuwe suggesties.

Wat voor kleur moeten de muren van mijn woonkamer krijgen?

Over het algemeen kan worden gesteld dat een kleine huiskamer beter tot zijn recht komt als de muren zachte en lichte tinten hebben, terwijl een grotere ruimte fellere kleuren kan hebben. Bij het bepalen van de kleuren van de woonkamermuren dient men zich er van te vergewissen of de hele ruimte dezelfde tint moet krijgen of dat juist een combinatie van meerdere tonen gewenst is. Daarbij is van belang hoe groot de muren zijn en hoeveel zonlicht er overdag de woonkamer binnenkomt. Om het effect van de lichtval te testen kan eerst een beperkt muuroppervlak worden geschilderd.

Wat voor type vloer moet ik in de woonkamer gebruiken?

Het soort vloer dat in een huiskamer moet komen te liggen hangt in belangrijke mate af van de persoonlijke voorkeur, de mogelijkheden die de woonkamer biedt en hoeveel tijd men aan het onderhoud ervan wil besteden. Houten vloerdelen passen weliswaar in vrijwel elk interieur, maar om een uniforme en krasvrije look te behouden dienen ze wel regelmatig opnieuw geverfd of vernist te worden. Vloerbedekking is doorgaans dan weer gemakkelijker te vervangen, maar juist gevoeliger voor vlekken en verkleuringen. De beste woonkamertip in dit opzicht is dat een ambiance wordt gecreëerd waarbij de bewoners zich prettig voelen.

Welk ontwerp past bij mij?

Een ieder heeft zo zijn of haar ideeën over de inrichting en het design van een woonkamer. Voor welk ontwerp uiteindelijk ook wordt gekozen, de interieurstijl verraadt altijd veel over het karakter en de persoonlijkheid van de bewoners. Het is daarom cruciaal om te overleggen over de verschillen en overeenkomsten in voorkeuren en smaken bij het ontwerp van een woonkamer. Overigens is het natuurlijk altijd mogelijk om meerdere stijlen met elkaar te combineren, maar daar komt wel wat tact bij kijken. Om te voorkomen dat de samenhang zoek raakt, kan het verstandig zijn om de hulp van een interieurontwerper in te roepen.

Zijn er specifieke tips voor het inrichten van de woonkamer?

De inrichting van een woonkamer wordt grotendeels bepaald door de financiële armslag en wat men op termijn nog met de ruimte wil doen. Men dient er tevens op bedacht te zijn dat zwaar meubilair zoals sofa’s moeilijker te verplaatsen is dan kleinere huisraad. Een andere belangrijke ontwerptip voor de woonkamer is dat de diverse meubelstukken moeten kunnen worden aangepast aan veranderende smaken en trends. Ook de omvang van de ruimte mag overigens niet uit het oog worden verloren. Een kleine huiskamer wordt met grote meubelstukken al snel te vol.

Hoe maak ik het beste gebruik van accessoires in de woonkamer?

Het aanbrengen van decoratieve elementen in een woonvertrek is iets wat het best voor het laatst kan worden bewaard. Je kunt lampen, kussens of andere meubels eenvoudiger te vervangen dan een groot meubelstuk. Deze kunnen daarom net zo vaak worden vernieuwd als men wenst. Zelfs accessoires zoals lampen in de huiskamer hoeven geen praktisch nut te hebben.

Wat moet ik met een kleine woonkamer aan?

Zoals een omvangrijke huiskamer het woonkamerdesign niet per se gemakkelijker maakt, hoeft een minder grote ruimte nog niet te betekenen dat de inrichting ervan moeilijker is. Wel is het zo dat een kleinere huiskamer meer uitdagingen met zich mee brengt. Het voordeel is echter dat de beperkingen het juist eenvoudiger maken om tot een ontwerp te komen. Een van de betere tips voor kleine woonkamers is om zachte kleuren en sobere motieven toe te passen, zodat de ruimte groter lijkt. Met interieurinrichting, kleurgebruik en lichtval zijn optische illusies mogelijk, die zelfs de meest ervaren woonkamerontwerper op het verkeerde been zetten.

Hoe moet ik de woonkamer inrichten en ontwerpen en welke stijlen zijn er?

Moderne woonkamers

Een moderne huiskamer is een mix tussen minimalistisch design en een klassiek ontwerp. Eenvoud, ruimte, neutrale kleuren, strak vormgegeven meubels en tijdloosheid zijn enkele kenmerken van de moderne inrichting. Als sfeerbepalende woonkamertip kan ook worden gedacht aan een gladde vloer, zoals een gietvloer, een betonvloer of een tegelvloer.

Scandinavische woonkamers

De toepassing van natuurlijke materialen als hout en steen zijn de belangrijkste ingrediënten voor het creëren van een Scandinavische huiskamer. Het aanbrengen van al te aanwezige kleuren mag daarbij zoveel mogelijk achterwege worden gelaten.

Landelijke woonkamers 

Een landelijke huiskamer doet denken aan het platteland en aan lang vervlogen tijden. Het is belangrijk dat je de woonruimte inricht met lokale en natuurlijke materialen.