Landelijke Wijnkelder: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Wijnkelder: design, ideeën, inspiratie en foto's

Landelijke Wijnkelder: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Brasserie "ROOM49", Oisterwijk Landelijke wijnkelders van Doreth Eijkens | Interieur Architectuur Landelijk
 2. Landelijke wijnkelders van EsboçoSigma, Lda Landelijk
  Ad
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Landelijke wijnkelders van shep&kyles design Landelijk
 5. Landelijke wijnkelders van Sandrine RIVIERE Photographie Landelijk
 6. Landelijke wijnkelders van Olaa Arquitetos Landelijk
  Ad
 7. Landelijke wijnkelders van dBLuM°C Project Management Landelijk Glas
  Ad
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Landelijke wijnkelders van 5CINQUE ARQUITETURA LTDA Landelijk
 10. Landelijke wijnkelders van 5CINQUE ARQUITETURA LTDA Landelijk
 11. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 12. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 13. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 14. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 15. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 16. Landelijke wijnkelders van Le Case di Erica | Interior&HomeStaging Landelijk
 17. Landelijke wijnkelders van The Roots Inc. Landelijk
 18. Landelijke wijnkelders van CLPM Ltd Construction Project Consultancy Landelijk
 19. Landelijke wijnkelders van Dem Dizayn Landelijk Hout Hout
 20. Landelijke wijnkelders van EsboçoSigma, Lda Landelijk
  Ad
 21. Landelijke wijnkelders van EsboçoSigma, Lda Landelijk
  Ad
 22. Landelijke wijnkelders van ARENISCAS STONE Landelijk Steen
 23. Landelijke wijnkelders van Moro Progetti Landelijk
 24. Landelijke wijnkelders van Moro Progetti Landelijk IJzer / Staal
 25. Landelijke wijnkelders van Moro Progetti Landelijk
 26. Landelijke wijnkelders van Moro Progetti Landelijk
 27. Landelijke wijnkelders van Moro Progetti Landelijk
 28. Landelijke wijnkelders van Silvia R. Mallafré Landelijk
 29. Landelijke wijnkelders van Дизайн-студия Анны Игнатьевой Landelijk Keramiek
 30. Landelijke wijnkelders van Студия интерьера Дениса Серова Landelijk
 31. Landelijke wijnkelders van Hi-cam Portugal Landelijk
 32. Landelijke wijnkelders van raddi ARQUITECTES Landelijk Steen
 33. Landelijke wijnkelders van Kistenkolli Altes Land GbR Maxin & Rehder Landelijk

Ideeën en inspiratie voor een wijnkelder in landelijke stijl:

Wijnkelders zijn eigenlijk een vorm van grote luxe: een aparte ruimte om je mooie, lekkere en dure wijnen in op te slaan. Het concept van een wijnkelder mag dan misschien één gegeven zijn, de stijl waarin jouw wijnkelder uitgevoerd kan worden kan op heel veel verschillende manieren vormgegeven worden. Een van die varianten is de wijnkelder in landelijke stijl. Zo ongeveer alle ideeën en inspiratie die je maar kunt bedenken op het gebied van landelijke wijnkelders is met de hulp van homify te vinden. Heel veel prachtige foto’s kunnen je een goed beeld geven van een wijnkelder in landelijke stijl en je ideeën kun je opslaan in je eigen online ideeënboek. Daarnaast kan homify je in contact brengen met vele professionals die je kunnen helpen bij de totstandkoming en inrichting van jouw eigen landelijke wijnkelder.

Hoe ziet de perfecte wijnkelder in landelijke stijl er uit?

Hoe jouw perfecte wijnkelder in landelijke stijl er uit komt te zien hangt uiteraard af van de ruimte die je daarvoor tot je beschikking hebt, je budget en niet te vergeten jouw persoonlijke voorkeuren. Voor elke landelijke wijnkelder geldt wel dat deze er aantrekkelijk en gezellig uit moet zien. Juist dit gedeelte van je huis zal voor je gasten een van de meest aantrekkelijke ruimtes zijn om te bekijken. Het is dus zeker van belang dat voor zowel jezelf als je gasten de landelijke wijnkelder er mooi uitziet. De ruimte waarin je de wijnkelder onderbrengt, bij voorkeur natuurlijk in een kelder, moet als het even kan lekker ruim zijn zodat je de wijnflessen mooi op kunt slaan. De houten wijnrekken en andere houten onderdelen die je in de ruimte gaat plaatsen moeten in goede harmonie met elkaar zijn. Juist daardoor creëer je een prachtige eenheid die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. Eveneens van groot belang is het klimaat in de wijnkelder. Heel veel soorten wijn moeten op een constante temperatuur bewaard worden. Als je denkt dat de temperatuur in je wijnkelder in landelijke stijl teveel zal gaan schommelen onder natuurlijke omstandigheden dan doe je er zeker goed aan om ook een klimaatbeheersingsinstallatie te plaatsen.

Waar vind ik ideeën voor een wijnkelder in landelijke stijl?

Het is nooit verkeerd om inspiratie op te doen voor een wijnkelder in landelijke stijl in een (wijn)museum, kasteel, landhuis of wat voor plek dan ook. Dit is wel een tijdrovend karwei. Je hoeft de deur niet uit voor de overzichten op het gebied van wijnkelders in landelijke stijl die homify je biedt: je kunt op elk moment van de dag op de site kijken. Het fijne van de voorbeelden die gegeven worden is dat ze in diverse prijsklassen zitten, je kunt dus voorbeelden zoeken die passen bij jouw budget. Een begroting voor een landelijke wijnkelder is ook belangrijk om op te stellen voor je aan de slag gaat. Houd de begroting ook een beetje ruim: je weet nooit wat je in het proces van opbouw en inrichting tegenkomt en je wil uiteraard ook genoeg geld over houden voor die heerlijke flessen wijn!

Hoe ga ik aan de slag met het bouwen van mijn landelijke wijnkelder?

Als je een wijnkelder in een bestaand huis wilt bouwen en je hebt geen kelderruimte tot je beschikking dan kun je uiteraard een architect of interieurarchitect aan het werk zetten om je plannen op papier te zetten. Dit is uiteraard een vrij dure aangelegenheid dus je zou er in zo’n geval ook voor kunnen kiezen om een andere ruimte in je huis om te toveren tot wijnkelder. Je zou zelfs een gedeelte van de keuken tot wijnkelder kunnen ombouwen. Mocht je een nieuw huis laten bouwen dan is het zeker aan te bevelen om je landelijke wijnkelder daar alvast een onderdeel van te laten zijn. Als je huis dan opgeleverd wordt hoef je de ruimte alleen nog maar in te richten. Al eerder is aan de orde geweest dat het klimaat in de wijnkelder constant moet zijn. Wanneer het zo is dat je denkt dat een installatie voor de klimaatbeheersing teveel van het goede wordt dan kun je ook kiezen voor een speciale wijnkoelkast voor de flessen die constant op temperatuur moeten blijven.

Wat voor soort muren passen het beste in een wijnkelder in landelijke stijl?

Het ligt er aan welke ruimte je tot landelijke wijnkelder in gaat richten. In een kelder of eventueel een garage kan baksteen prima als basis voor de muren dienen. Afhankelijk van je smaak kun je er dan voor kiezen om er een kleurtje op aan te brengen. Betonnen muren kunnen het beste wel voorzien worden van wat kleur. Maar er is iets veel mooiers wat perfect past bij een wijnkelder in landelijke stijl: een houten lambrisering. En dan hebben we het natuurlijk niet over van die lelijke schrootjes die hip waren in de jaren zeventig maar over solide houten planken. Je kunt hiervoor ook een soort ‘muurlaminaat’ gebruiken, eenvoudig om aan te brengen en relatief goedkoop om aan te schaffen. Denk wel om de vochtigheid als je met de muren van je landelijke wijnkelder aan de slag gaat!

Wat voor soort vloer kan ik het beste in mijn wijnkelder in landelijke stijl plaatsen?

Voor een mooie vloer in een wijnkelder in landelijke stijl zijn eigenlijk twee soorten vloeren het meest geschikt: een houten vloer of een (natuur)stenen vloer. Op het gebied van houten vloeren kun je heel veel kanten op. Laminaat is eventueel ook een optie, zolang de vloerdelen maar een mooie robuuste uitstraling hebben en vooral goed afgestemd zijn op de muren. Een natuurstenen vloer, zoals marmer, is wat chiquer en wellicht ook duurder om aan te brengen. Er zijn ook speciale laminaatsoorten waarin natuursteen verwerkt is en die er bijna net zo uit zien als echte tegels. Maar net zoals bij de muren, vergeet vooral niet rekening te houden met de vochtigheid, je zit niet te wachten op een kromgetrokken vloer.

Hoe vind ik de juiste wijnrekken?

Mooie rekken voor de wijn in je landelijke wijnkelder zijn uiteraard noodzakelijk. Ook op dit specifieke onderdeel worden door homify heel wat suggesties aan je geboden. Houten wijnrekken passen verreweg het beste in een wijnkelder in landelijke stijl. Stel je maar voor hoe mooi de combinatie kan zijn tussen een houten vloer, lambrisering op je muren en een houten wijnrek.

Zijn er specifieke tips voor het decoreren van een wijnkelder in landelijke stijl?

De aankleding van een wijnkelder in landelijke stijl hangt uiteraard af van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Wat zeker aan te bevelen valt is om mooie antieke of rustieke vazen te plaatsen op een ouderwetse houten plantenkruk. Een mooi landelijk schilderij of een ‘vintage’ poster op het gebied van wijn aan de muur doen het natuurlijk ook heel erg goed. Maar een van de belangrijkste aspecten waar je zeker voldoende aandacht aan moet besteden is de verlichting in de ruimte. De verlichting in een landelijke wijnkelder moet voldoende licht geven om je wijncollectie goed te kunnen bekijken, maar moet vanzelfsprekend ook goede sfeerverlichting zijn. Kies daarom bijvoorbeeld voor een paar spotjes die je wijncollectie direct of indirect aanlichten. Wees hier wel voorzichtig mee, sommige soorten wijn kunnen niet tegen teveel licht!

Wat voor accessoires kan ik gebruiken in mijn wijnkelder in landelijke stijl?

Naast afbeeldingen aan de muur en eventuele vazen kun je oude rustieke wijnflessen ook heel goed gebruiken als accessoire. Leuk als je een zithoekje inricht om daar als kaarsenhouder te gebruiken! Mocht je kiezen voor zo’n zithoek dan kun je daar het beste oudere houten meubels voor gebruiken om het ultieme landelijke effect te bereiken. Als je dan gaat zitten wil je vast ook wel een glaasje wijn drinken. Leuke Franse wijnglaasjes, een kurkentrekker en wat andere attributen kunnen dan ook zeker niet in de ruimte ontbreken!

Andere stijlen voor je wijnkelder:

Naast de prachtige landelijke stijl zijn er ook heel veel andere stijlen waar je uit kunt kiezen. Ook daarmee helpt homify je graag op weg. Hier volgt een voorproefje van enkele populaire stijlen voor de wijnkelder.

Wijnkelder in moderne stijl:
Een wijnkelder in moderne stijl kenmerkt zich door mooie strakke designs, hedendaagse wijnrekken en niet te vergeten stijlvolle verlichting. Een moderne wijnkelder is ideaal voor een nieuwbouwwoning maar kan op een bijzondere wijze ook heel goed in een oudere woning worden toegepast.

Wijnkelder in koloniale stijl:
Een andere populaire wijnkelder is de wijnkelder in koloniale stijl. Hiermee ga je terug naar de tijden dat in verre oorden de Europeanen hun wijnkelders in een mengeling van eigen stijl en inheemse invloeden vormgaven. Stap met deze stijl terug in de tijd. Geef aan verlichting niet teveel uit, een paar simpele lampjes zijn voldoende: in de koloniale wijnkelder heb je niet zo veel verlichting nodig.

Wijnkelder in eclectische stijl:
De stijl waarin je waarschijnlijk het meeste je creativiteit kwijt kunt is de eclectische wijnkelder. Combineer hierbij allerlei stijlen voor een hele verrassende wijnkelder die precies zo is ingericht als jij het mooi vindt. Zowel in een nieuw als in een heel oud huis kun je heel goed met deze stijl uit de voeten.

Aan de slag!

Het inrichten van een wijnkelder in je huis kan een behoorlijk project zijn. Je kunt het net zo groot of klein aanpakken als je zelf noodzakelijk acht. Kies een stijl uit die je aanspreekt en die ook goed bij je hui past. Voor alle hulp die je nodig hebt kun je professionals vinden op homify die jou kunnen adviseren en ook op praktisch gebied voor jou aan de slag kunnen gaan. Bereid alles rustig voor, maak een goed budget en niets staat er meer in de weg om een prachtige wijnkelder te realiseren.