Moderne Studeerkamer / Kantoor: design, ideeën, inspiratie en foto's

Het ondernemerschap is van groot belang voor het voorbestaan van een economie en daarvoor van een samenleving. Ben jij zelf zo’n ondernemer? Let dan goed op! We gaan niet op de manier in hoe je moet ondernemen, dat ligt geheel aan jouw stijl en bedrijf, maar wat we wel voor je doen is uitleggen waar je kunt ondernemen. Heb je namelijk wel eens gedacht aan het inrichten van je eigen moderne kantoor aan huis? Een heerlijke oplossing voor mensen die het zat zijn om dagelijks in de file te staan!

Hoe ziet het perfecte moderne kantoor aan huis er uit?

Heel veel ondernemers kiezen er voor om een ruimte in hun huis die weinig of niet gebruikt wordt om te toveren tot een modern kantoor. Als jij ook van plan bent om dat te gaan doen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is uiteraard van belang welke ruimte en vooral ook hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt voor je eigen moderne kantoor. Heb je een hele verdieping tot je beschikking? Gebruik die dan in z’n geheel voor je bedrijf! Zorg er dan wel voor (als dat mogelijk is natuurlijk) dat je een aparte ingang creëert voor je klanten. Maar misschien is dat voor jou wel een beetje te hoog gegrepen om een hele verdieping in beslag te nemen, een kamer in je huis kan natuurlijk ook prima als modern kantoor dienst gaan doen. Of wat dacht je van je garage? De mogelijkheden zijn wat dat betreft zeer divers! Belangrijk is in ieder geval dat je er in alle rust en stilte kunt werken. Verder moet het kantoor natuurlijk ook een beetje leuk aangekleed en ingericht worden.

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor mijn eigen moderne kantoor aan huis?

Voordat jij je eigen moderne kantoor kunt realiseren moet je naast de ruimte die je uitkiest ook een beeld hebben van de stijl en inrichting die je wilt gaan gebruiken. Een goed onderzoek kan je helpen de juiste keuzes te maken en ook geld te besparen! homify helpt je graag op weg door heel veel voorbeelden en inspiratie te bieden op het gebied van een modern kantoor aan huis en alles wat daarbij komt kijken.

Wat kan ik doen om mijn kantoor aan huis een moderne uitstraling te geven?

Een uitstraling met elegantie en stijl is wat op dit moment telt als het gaat om de sfeer die er in een ruimte heerst. Daarnaast is het van belang dat de ruimte vooral professionaliteit uitstraalt: een professionele uitstraling helpt uiteraard mee aan het creëren van een gevoel van betrouwbaarheid en professionaliteit van je bedrijf. Er zijn verschillende manieren te bedenken waardoor dat effect bereikt kan worden. Zoals al eerder even aangegeven is kun je (indien mogelijk) het beste zorgen voor een aparte ingang van je bedrijfsruimte. Zo’n speciale bedrijfsingang zorgt voor een verhoging van het gevoel van professionaliteit. Daarnaast moet de stijl van je kantoor een goede afspiegeling zijn van het soort bedrijf dat jij hebt. Als je bijvoorbeeld een meer creatief beroep hebt dan mag daarvan zeker iets te zien zijn in de ruimte op het gebied van artistieke uitingen. Heb je daarentegen een bedrijf dat actief is in de financiële sector dan ben je meer gebaat bij een zakelijke uitstraling. Zorg er dan ook zeker voor dat je de kleuren die je gebruikt daar goed op afstemt. Dit geldt uiteraard ook voor de vloeren en de muren! En vergeet vooral niet de ruimte een beetje ruim te houden, een ruimtelijk gevoel vergroot de zakelijkheid en is uiteraard voor jou ook de meest rustgevende plek om in te werken.

Wat voor kleuren moet ik kiezen voor mijn moderne kantoor aan huis?

De juiste kleuren kunnen er voor zorgen dat jouw kantoor precies die moderne uitstraling krijgt waar jij naar op zoek bent. Lichte en zachte kleuren werken over het algemeen het beste voor een kantoorruimte. Kies voor grijstinten of juist voor pasteltinten. Zwarte en witte elementen zij heel erg geschikt, maar kijk uit met te veel grijze of zwarte elementen, de ruimte moet namelijk niet te donker worden. Maak die muren dus maar lekker licht of kies voor een behang met een frisse en lichte uitstraling. En zeker als jouw kantoor ook een atelier is dan kun je van al die lichte kleuren en ruimte zeker voldoende inspiratie krijgen!

Wat voor soort vloer kan ik het beste in mijn moderne kantoor aan huis leggen?

Er zijn tijden geweest dat er erg weinig keuze was op het gebied van vloeren. Die tijden zijn gelukkig voorbij en tegenwoordig kun je uit een heel uitgebreid scala aan verschillende soorten vloeren kiezen. De meer klassieke natuurstenen vloeren doen het nog steeds goed voor een moderne kantoorruimte, maar er is zoveel meer. Heel veel verschillende soorten laminaat zijn ook bij uitstek geschikt om te gebruiken in een moderne kantoorruimte. Maar ook verschillende soorten tapijt kunnen prima worden toegepast. Houd je toch van een wat elegantere maar ook solide uitstraling? Kies dan voor een houten vloer! Zorg er uit praktisch oogpunt wel voor dat je voor een vloer kiest die gemakkelijk schoon te houden is. Zeker als jij meerdere klanten of gasten in jouw kantoor ontvangt dan is het van groot belang dat de vloer na afloop van hun bezoek eenvoudig weer schoon te krijgen is. Kies daarom bijvoorbeeld op het gebied van stoffen vloerbedekkingen of tapijten niet voor te lichte kleuren, deze kunnen namelijk heel snel vuil worden.

Welke stijl is geschikt voor mijn kantoor aan huis?

De juiste stijl is een weerspiegeling van jouw activiteiten en jouw persoon afgestemd op de eventuele klanten en gasten die je ontvangt. Laat dus vooral je persoonlijke stijl spreken bij het uitkiezen van het juiste ontwerp. Door middel van vele verschillende voorbeelden kun je op homify de inspiratie vinden die je nodig hebt. Wat daarbij ook een grote rol speelt is het budget dat je voor het inrichten van de ruimte ter beschikking hebt. Als startende ondernemer is het logisch dat je niet teveel geld uit wilt geven aan de inrichting van een bedrijfsruimte. Ga je daarentegen juist je kantoorruimte uitbreiden omdat je zaak succesvol is dan heb je ongetwijfeld wat meer geld te besteden! Of je budget nou groot of klein is, zorg er in ieder geval voor dat je van tevoren precies weet hoeveel geld je uit wilt gaan geven. Denk hierbij ook aan het geld dat je eventueel nodig hebt voor het inhuren van professionals. In sommige gevallen kan het namelijk van groot belang zijn om een interieurarchitect of een designer bij je project te betrekken. Dit je om de juiste stijl en uitstraling te creëren als je eigen inspiratie niet groot genoeg is. Waar je eventueel ook rekening mee moet houden zijn de kosten voor een aannemer. Daarnaast is het ook aan te bevelen een extra potje met geld achter de hand te houden, je weet immers nooit wat voor onverwachte uitgaven je tegen kunt komen!

Zijn er ook specifieke tips voor de inrichting van mijn moderne kantoor aan huis?

Goed meubilair is essentieel voor een goede werkruimte. De stoel van waaruit jij je werkzaamheden verricht moet comfortabel zijn en ook na een dag hard werken moet je zonder pijn in je lichaam uit die stoel kunnen stappen. Een goed bureau draagt daar natuurlijk net zoveel aan bij! Verder heb je waarschijnlijk kasten nodig voor zaken als je administratie en een aparte tafel met stoelen waaraan je samen met je klanten kunt overleggen of vergaderen. En waar je zeker ook in moet investeren is in goede verlichting. Zowel voor enige sfeer als voor een goed licht op je werk. Zorg er ook altijd voor dat je optimaal gebruik maakt van het daglicht en stem je werkplek daar op af.

Wat doe ik in het geval van een kleine moderne kantoorruimte?

Ook een kleine ruimte is goed om te toveren tot een modern kantoor. Zorg er vooral bij kleine ruimtes voor dat de ruimte toch ruim aan blijft voelen. Met wat praktische oplossingen moet dat geen probleem zijn, zeker op het gebied van een multifunctioneel bureau met veel opslagruimte of mooie inbouwkasten.

Wat voor varianten zijn er mogelijk op het gebied van een modern kantoor aan huis?

De moderne stijl valt onder te verdelen in zeer veel diverse stijlen. Om je van een paar populaire stijlen een beetje een indruk te geven worden enkele andere stijlen hier even kort besproken.

Kantoor aan huis in Scandinavische stijl:

Bij een kantoor aan huis in Scandinavische stijl hoef je natuurlijk niet direct te denken aan de bekende Zweedse meubelgigant. Met een Scandinavische stijl wordt vooral bedoeld dat je een rustige sfeer in je kantoor tot stand brengt. De focus ligt bij deze stijl vooral op het werk.

Kantoor aan huis in minimalistische stijl:

Nog meer dan bij de Scandinavische stijl wordt alles bij een minimalistische stijl zo simpel mogelijk gehouden. Geen overbodige spullen, maar een strak en modern design dat zowel zakelijkheid als rust uitstraalt.

Kantoor aan huis in klassieke stijl:

Ben jij toch meer van de wat gezelliger ruimtes? Ook dan kun je prima met je eigen kantoor aan de slag gaan door te kiezen voor een kantoor in klassieke stijl. Een mooi houten bureau en ruimte voor wat warmere kleuren en ander houten elementen maken en kantoor in deze stijl helemaal af. 

Aan de slag! We hopen dat je een beetje een indruk hebt gekregen wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een modern kantoor aan huis. Neem vooral de tijd om alles van tevoren goed voor te bereiden en dan kan er weinig mis gaan met het creëren van jouw ideale werkplek. Veel succes en alvast veel werkplezier in je moderne kantoor!