Landelijke Studeerkamer / Kantoor: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Studeerkamer / Kantoor: design, ideeën, inspiratie en

Landelijke Studeerkamer / Kantoor: design, ideeën, inspiratie en foto's

Hoe ziet het ideale kantoor in landelijke stijl er uit?

Een kantoor in je huis is vanzelfsprekend een ruimte die volledig is geïntegreerd in je woning. De stijl waarin dit kantoor of de studeerkamer is ingericht is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Vaak is het zo dat het design van deze ruimte een weerspiegeling is van de smaak van de gebruiker of anders van de stijl van de rest van het huis. Op dit gebied zijn er heel wat stijlen mogelijk: modern, minimalistisch, eclectisch, klassiek en ga zo maar door. In dit geval focussen de experts van homify zich op een kantoor of een studeerkamer in landelijke stijl. Een kantoor in landelijke stijl is ideaal voor mensen die het liefst vanuit een huiselijke situatie werken. Ben je benieuwd hoe zo’n landelijke studeerkamer ingericht kan worden? Ga dan mee met homify op ontdekkingsreis!

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor mijn eigen kantoor in landelijke stijl?

Er zijn heel wat manieren om ideeën en inspiratie op het gebied van kantoren in landelijke stijl op te doen. Je kunt hiervoor in tijdschriften op het gebied van interieur gaan kijken of je gaat meubel- en interieurwinkels bij langs om in de showroom een kijkje te nemen. Een veel simpelere manier is door samen met homify aan de slag te gaan. homify biedt je heel veel inspiratie, ideeën en voorbeelden op het gebied van alles ruimtes in je huis in bijna alle mogelijke stijlen die je kunt bedenken. In dit geval ben je waarschijnlijk op zoek naar een kantoor of studeerkamer in landelijke stijl, homify doet er dan ook alles aan om je daarbij op weg te helpen. Naast vele voorbeelden geven we je ook graag praktische tips en aanwijzingen. Met al die hulp kan je landelijke kantoor nu al bijna niet meer stuk!

Hoeveel kost het inrichten van een kantoor of studeerkamer in landelijke stijl?

Je kunt de inrichting van je kantoor of studeerkamer in landelijke stijl net zo duur maken als je zelf wilt. Het is altijd aan te bevelen om een budget te maken. Daarbij maakt het veel verschil of het om een bestaande ruimte gaat of om een ruimte in een huis dat nieuw gebouwd wordt dan wel verbouwd gaat worden. Ook maakt het verschil of je zelf aan de slag gaat of dat je een of meerdere professionals (architect, aannemer, interieurarchitect, schilder en vloerspecialist) in moet schakelen. Verder zal je hoogstwaarschijnlijk nieuw meubilair en verlichting moeten kopen, dit zal dus ook een kostenpost zijn. Maak in alle rust een begroting en houd daarin rekening met alle kosten, ook eventuele onverwachte kosten of meerwerk.

Hoe kan ik mijn kantoor of studeerkamer in landelijke stijl inrichten?

Het allerbelangrijkste bij het inrichten van een kantoor of studeerkamer in landelijke stijl is dat je de kamer ruim en heel erg comfortabel inricht. Een goed ingericht landelijk kantoor ontvangt je als het ware met open armen zodra jij ’s ochtends de deur open doet. En het is natuurlijk de bedoeling dat je dat stimulerende en opbeurende effect de hele dag door blijft voelen! Om dat voor elkaar te krijgen kun je het beste met de volgende aanwijzingen aan de slag gaan. Eén van de belangrijkste zaken is om er voor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk gebruik maakt van het daglicht. Daglicht stimuleert en activeert, dus zorg er zeker voor dat er voldoende ramen in de ruimte aanwezig zijn. Ook voor de ventilatie kunnen die ramen goed van pas komen. Houd in een later stadium er dan ook rekening mee dat je werkplek wordt ingericht op de plaats waar daglicht het meeste aanwezig is. Omdat je dan minder geld hoeft uit geven aan verlichting is het ook nog eens goed voor je energierekening! Voor het bereiken van het landelijke gevoel in het kantoor is het belangrijk om zoveel mogelijk voor houten en metalen meubels te kiezen. Dit geldt uiteraard voor je bureau en je bureaustoel, maar ook voor de kasten en eventuele andere meubels. Denk er trouwens wel goed om dat je een stoel uitkiest waarop je comfortabel kunt zitten. Je hebt er weinig aan dat je goede werkruimte hebt, maar ’s avonds alsnog gebroken bent omdat je stoel niet ergonomisch genoeg is…

Welke kleur kan ik het beste gebruiken voor de muren van mijn kantoor in landelijke stijl?

De kleurenkeuze van een kantoor of een studeerkamer in landelijke stijl is in hoofdlijnen dezelfde als die van alle andere werkruimtes: zorg voor lichte en zachte kleuren om zo optimaal mogelijk te kunnen werken. Ook opticiens en oogartsen adviseren om hier goed rekening mee te houden. Uiteraard hoort regelmatig pauzeren daar ook bij, zeker als je de hele dag met een computer of laptop werkt. Dit helpt daarnaast ook de kans op klachten als RSI te verkleinen. Maar deze adviezen nemen natuurlijk niet weg dat je zeker keuzes kunt maken die de landelijke stijl een beetje meer tot z’n recht laten komen. Je kunt iets meer kleur aanbrengen door bijvoorbeeld een muur in een wat warmere kleur te verven of te voorzien van een behang met een subtiel motiefje. Pasteltinten zijn ook altijd een hele goede keuze voor het creëren van een landelijk effect. Laat je vooral ook even inspireren door alle landelijke designs die homify je als voorbeeld geeft.

Wat voor vloer past het beste in mijn kantoor in landelijke stijl?

Een houten vloer is in een landelijk ingerichte ruimte eigenlijk een must. Je kunt in zo’n geval kiezen voor een echte houten vloer of een laminaatvloer, uiteraard afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Als je de ruimte in z’n geheel erg licht wil houden dan kun je het beste voor een lichte soort hout kiezen. Wil je toch iets meer contrast met de licht geverfde kamer? Wees dan ook zeker niet bang om een iets donkerder vloer in de ruimte te leggen. Voor een huiselijk en landelijk effect kun je een mooi donker tapijt in de ruimte leggen. Vooral als je voor een lichtere vloer kiest geeft dit een visueel zeer aantrekkelijk effect!

Zijn er verder specifieke tips voor het inrichten van mijn kantoor of studeerkamer in landelijke stijl?

Als je een goed beeld hebt van de basisbehoeften (bureau, stoelen, kasten en dergelijke) dan kun je gaan kijken naar de juiste verlichting en andere leuke accessoires voor je kantoor of studeerkamer. De belangrijkste tip om er voor te zorgen dat je de ruimte landelijk houdt is om de kamer niet te vol in te richten. Kies voor sfeervolle verlichting om er voor te zorgen dat je ook in het donker goed kunt werken. Beperk persoonlijke spullen tot een minimum: plaats eerst alle praktische hulpmiddelen en zet daarna pas wat persoonlijke spullen als fotolijstjes neer.

Kan ik een kleine kamer ook gebruiken als kantoor of studeerkamer in landelijke stijl?

Dit kan zeker! Zorg er alleen in zo’n geval voor dat je heel goed weet hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Kies voor oplossingen die niet teveel ruimte in beslag nemen. Een bureau met veel opslagruimte kan daar goed voor zorgen, je zult dan namelijk veel minder kastruimte nodig hebben. Maak ook in een kleine kamer optimaal gebruik van het daglicht. Dit geldt ook voor de kleuren die je gebruikt, in een kleine kamer kun je die het beste zo licht mogelijk houden. Voor het landelijke effect kun je wel een mooie houten vloer plaatsen.

Welke stijlen zijn er nog meer op het gebied van mijn eigen kantoor of studeerkamer?

De voorbeelden en stijlen die je op homify kunt vinden zijn niet beperkt tot een soort stijl of inrichting. We doen onze best om een zo breed mogelijk scala van stijlen te bieden. De landelijke stijl is daarvan een heel mooi voorbeeld, maar misschien twijfel je nog over de stijl die je wilt gaan gebruiken voor je kantoor of studeerkamer. Daarom helpen we je een beetje weg door ook andere stijlen even kort voor je uit de doeken te doen.

Kantoor in moderne stijl:

Een kantoor of een studeerkamer in moderne stijl past goed bij een moderne en snelle manier van werken. Een strak vormgegeven design met veel wit, zwart en grijs. Of juist met wat fellere kleuren. Er zijn heel wat varianten op deze stijl mogelijk, gebruik hier dus zeker je creativiteit. Deze stijl is prima toe te passen in nieuwe woningen, maar kan ook in oudere huizen een opvallend verrassend effect geven

Kantoor in klassieke stijl:

De klassieke stijl kantoor houdt in dat je een kantoor of een studeerkamer inricht op de manier zoals je die kent uit Amerikaanse films: grote boekenkasten en daardoor de uitstraling van een ouderwetse bibliotheek. Het beroemde groene bureaulampje mag hier natuurlijk ook niet ontbreken. Meubels en chesterfieldstijl zijn hier eigenlijk een must!

Kantoor in minimalistische stijl:

Als je niet van poespas houdt dan is een kantoor of studeerkamer in minimalistische stijl helemaal iets voor jou. Een strak design met weinig overbodige accessoires. Praktische oplossingen en efficiënt werken zijn in een kamer als deze het belangrijkste.

Meer stijlen, inspiratie en ideeën:

Je kunt op homify terecht voor alles op het gebied van wonen, werken, ontspannen en koken. Van keuken tot spa en van tuin tot zolder: we bieden je voor elke ruimte in en om je huis ideeën en inspiratie. Als je het gevoel hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet door al die voorbeelden dan kun je een Ideabook aanmaken voor het opslaan voor al je ideeën. Aanmelden hiervoor is helemaal gratis en je kunt uiteraard 24/7 op de site terecht. Dit Ideabook kun je voor jezelf houden, maar als je jouw ideeën met de buitenwereld wilt delen dan kun je dat ook doen. Meld je vandaag nog aan en ga aan de slag met het creëren van jouw ideale woonomgeving.