Modern

Ideeën en inspiratie voor het inrichten van een huis in moderne stijl:

Heb jij veel ideeën voor het inrichten van jouw huis in een creatieve en moderne stijl? Ga dan zeker lekker aan de slag om deze ideeën in werkelijkheid om te zetten! Inspiratie is op vele plekken te vinden, je kunt hierbij denken aan magazines, boeken, websites, blogs en uiteraard je eigen ideeën. Je eigen ideeën zijn hierin erg belangrijk, een huis ingericht in een moderne stijl is immers pas compleet als jij zelf je er helemaal in thuis voelt. In winkels op het gebied van moderne inrichting en online zijn heel veel producten te vinden die helemaal aansluiten bij jouw plannen en ideeën. Benieuwd geworden? Lees dan verder hoe je hier werk van kunt maken! 

Waar vind ik de ideeën voor het inrichten van mijn huis in een moderne stijl? 

Heel veel mensen dromen van een mooi ruim en modern ingericht appartement of huis. Het allerleukste is in zo’n geval om je eigen plannen in werkelijkheid om te zetten. Er is een ontelbaar aantal mogelijkheden op dat gebied: je kunt kiezen voor één thema in je hele huis, maar kunt ook afzonderlijke kamers in diverse stijlen inrichten. De keuze is daarin uiteraard geheel aan jou! Wel is het handig om wat tips achter de hand te hebben zodat je een ideale stijl creëert maar daarbij geen fouten of onhandige keuzes maakt. 

Waar kan ik mijn ideeën voor een inrichting in een moderne stijl verzamelen? 

Het werkt het beste als je voor jezelf een goed idee hebt welke stijl je precies toe wilt passen bij het inrichten of herinrichten van je huis. Allereerst kun je met de hulp van homify heel veel inspiratie op doen. Van alle mogelijke denkbare kamers en ruimtes in jouw huis zijn talloze voorbeelden te vinden van inrichtingen in allerlei varianten van een moderne stijl. Je kunt deze ideeën ook allemaal gratis verzamelen in je eigen homify online-ideeënboek. Je kunt dan rustig verder zoeken en de inspiratie die je eerder hebt opgedaan kun je later weer bekijken en eventueel vergelijken met alle andere verzamelde suggesties. 

Hoe richt ik mijn huis in moderne stijl (opnieuw) in? 

Inrichten of herinrichten kun je heel groots aanpakken of op een hele subtiele manier. Als je een leeg huis in gaat richten dan zal je een kleur voor de muren moeten kiezen, een nieuwe vloer moeten leggen en daarna aan de slag moeten gaan met verlichting, gordijnen, meubels en accessoires. Als je al een inrichting hebt waarmee je tevreden bent, maar net wat dingetjes mist dan kun je met simpele aanpassingen en toevoegingen een extra dimensie aan je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook aanbrengen. 

Renoveren van je huis of appartement: 

Een renovatie is vaak een grootschalig project waarbij vaak ook nog eens verbouwd moet worden voor je aan het inrichten en aankleden van de ruimte gaat beginnen. Bij een renovatie zijn vaak experts nodig zoals een architect of een interieurarchitect die de plannen voor je maken en een aannemer of bouwonderneming die de klus gaat uitvoeren. Een renovatie is wel het perfecte moment om gelijk ook voor een heel ander interieur van je huis te kiezen. Mocht je trouwens een van de net genoemde experts nodig hebben dan kun je daarvoor ook terecht op homify! 

Decoreren van je huis in een moderne stijl: 

Heb je een goed beeld in je hoofd nadat je veel inspiratie hebt opgedaan met de hulp van homify of andere hulpmiddelen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Zoek meubels en accessoires uit die passen bij de stijl die jij in gedachten heb. Een designer of een interieurontwerper kan je hier eventueel bij helpen. Laat jouw eigen smaak de leidraad zijn waarmee je aan de slag gaat en jouw droomhuis is letterlijk binnen handbereik. 

Hoe ga ik aan de slag met grote ruimtes? 

Het kan veel verschil maken of je aan de slag gaat met het inrichten van een grote ruimte of van een veel kleinere kamer. In grote ruimtes is het vooral belangrijk dat je aan de verticale lijnen denkt. Grote planten in mooie potten kunnen daarbij een prachtig effect geven en brengen gelijk heel veel sfeer in een ruimte, zeker als je plafond ook nog eens hoog is. Op het gebied van meubels kun je bij grote ruimtes denken aan grote meubels en eventueel een stijlvolle grote bank of hoekbank. Heb je dan nog steeds ruimte over? Denk dan ook zeker aan stijlvolle kleinere bankjes of een mooie chaise longue waarop je na een dag hard werken heerlijk ontspannen kunt liggen. 

Hoe ga ik aan de slag met kleine ruimtes? 

Ook kleinere ruimtes zijn heel goed modern in te richten. Verlichting en niet teveel meubels en accessoires komen uitstekend van pas in een kleine ruimte. Denk ook zeker aan mooie grote spiegels die het ruimtelijk effect versterken. Denk daarbij heel goed om de lichtinval, een verkeerd opgehangen spiegel kan juist een verkleinend effect geven. Lichte kleuren zijn verder belangrijk, maak de kamer zeker niet te donker! Twijfel je over de inrichting van een kleine ruimte? Schakel dan zeker de hulp in van een expert op dat gebied. 

Hoe kan ik mijn appartement zowel huiselijk als modern inrichten? 

Appartementen kunnen in sommige gevallen als echte doorgangswoningen aanvoelen. Toch kun je ook in een appartement een huiselijke maar ook moderne sfeer creëren. Je kunt het huiselijke effect vooral bereiken door aan de muren schilderijen of foto’s te hangen die jou aanspreken. Ook persoonlijke accessoires kunnen een heel huiselijk gevoel geven. Het jij een of meer meerdere mooie schilderijen? Zorg er dan wel voor dat ze voorzien zijn van een moderne strakke lijst die past bij de rest van je interieur. Een ander aspect wat belangrijk is voor een huiselijk gevoel is dat je meubels hebt die er best modern uit mogen zien, maar die wel comfortabel zijn om in te zitten. Niets is storender dan meubilair dat eigenlijk alleen maar voor de sier gebruikt kan worden! 

Meer decoratietips voor kleine appartementen: 

Kleine appartementen zijn ook heel goed in te richten, maar soms heb je daarvoor net iets meer creativiteit nodig dan bij een groter appartement. Uitbundigheid past over het algemeen niet bij een moderne stijl en al helemaal niet bij een kleiner appartement. Het appartement zelf kun je het beste als leidraad gebruiken en natuurlijke, rustige kleuren gebruiken. Leg de aandacht op de ramen en de lichtinval en stem je verlichting daar ook op af zodat je zodra het donker is dit effect vast kunt houden. Ook op homify vind je een heel scala aan voorbeelden voor kleinere appartementen die voor jou als voorbeeld kunnen dienen. En zolang je het simpel en bij je eigen smaak houdt dan ka er eigenlijk niks mis gaan! 

Decoratietips voor een moderne studentenkamer: 

Misschien ben je nog wel een student en is een eigen appartement nog een toekomstdroom. Treur niet, ook een studentenkamer kun je op een moderne manier inrichten! Kies het liefst (zeker als je een kleine studentenkamer hebt!) voor lichte kleuren. Behang geeft over het algemeen een wat oubollig effect en is bovendien vaak ook duurder en lastiger om aan te brengen. Met een emmer lichte muurverf kun je een mooie lichte ruimte creëren. Verder gelden voor studentenkamers dezelfde tips als de tips voor kleine appartementen en kleinere ruimtes. Op het gebied van studio’s kun je voor studentenkamers ook veel inspiratie opdoen met de hulp van homify. 

Tips voor het inrichten van een loft: 

Een loft is een prachtige ruimte om in te richten. Vanwege het ruwe karakter van de ruimte kun je heel duidelijk zelf kiezen wat je wilt accentueren en hoe je de ruimte wilt inrichten. Herinrichten van een loft is dan ook vrij eenvoudig doordat je zonder moeite objecten binnen de ruimte kunt verplaatsen. Een moderne, meer industriële stijl, past uitstekend bij een loft. Maar ook meer klassieke elementen (denk bijvoorbeeld aan een mooie kroonluchter aan het hoge plafond van een loft) kunnen in een loft uitstekend gecombineerd worden met moderne en eigentijdse meubels en accessoires. 

Welke (moderne) stijl kan ik kiezen voor mijn appartement of huis? 

Met een moderne inrichting kun je vele kanten op. Om je nog wat suggesties mee te geven voor je verder op zoek gaat worden enkele stijlen hieronder besproken maar dat neemt niet weg dat je natuurlijk ook verschillende stijlen kunt combineren! 

Industriële stijl: 

Voor een loft is de industriële stijl een van de meest passende stijlen. Maar ook in een modern appartement of in een modern huis kun je prima aan de slag gaan met een industriële stijl en vergeet daarbij vooral ook niet om de keuken om te toveren in een kleine fabriek! Mooie robuuste lampen in combinatie met stevige meubels zoals bijvoorbeeld een tafel van steigerhout. Industriële elementen zijn ook zeer goed met meer klassieke of juist moderne accenten te combineren. 

Klassieke stijl: 

Een klassieke stijl en een moderne stijl in een? Ook zo’n ‘cross-over’ is natuurlijk prima uit te voeren! Zoals al gezegd valt een ouderwetse kroonluchter prima met moderne elementen te combineren. Of je kunt kiezen voor klassiek met een knipoog: ouderwetse elementen in een nieuw jasje! Oude kasten kunnen na een grondige verfbeurt bijvoorbeeld voor nieuw doorgaan en op die manier kun je van een oude kast weer jarenlang plezier hebben. 

Minimalistische stijl: 

Vooral voor de kleinere ruimtes komt een minimalistische stijl heel goed van pas. Maar ook in een grote ruimte kan een minimalistisch interieur een schitterend effect geven. Minimalistisch is zonder enige twijfel een zeer moderne stijl en ideaal voor moderne ruimtes. 

Meer inspiratie? 

Met alle tips in je hoofd kun je op zoek gaan naar de mooiste afbeeldingen van interieurs die jou weer kunnen inspireren. Succes met je zoektocht op homify!