Moderne Spa: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Spa: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne Spa: design, ideeën, inspiratie en foto's

Bij het ultieme ontspannen denken veel mensen aan een zwembad of een spa. Naar een spa of een kuuroord gaan is voor mensen dan ook een heerlijke (korte) vakantie. Maar het kan ook anders! Misschien denk je dat een spa alleen voor rijke mensen is weggelegd, maar ook jij kunt in je huis je eigen moderne spa gaan bouwen. Het is vooral een kwestie van het op de juiste manier aanpakken en in een mum van tijd tover jij een van de ruimtes in je huis om tot je eigen moderne spa. Ben je nu heel erg benieuwd geworden? Lees dan snel verder hoe je, uiteraard met de deskundige hulp van homify, je eigen moderne spa kunt creëren.

Hoe ziet de perfecte moderne spa eruit?

De juiste sfeer in een moderne spa creëer je door alle vijf de zintuigen goed te prikkelen. Voor een goed visueel effect in je eigen moderne spa kunt je het beste kiezen voor lichte pasteltinten. Een ultieme geurbeleving breng je tot stand door geurkaarsen of door etherische olie te gebruiken, uiteraard geheel naar jouw smaak qua geuren. Voor de prikkeling van je oren voeg je een geluidsinstallatie toe waarop je heerlijke ontspannende muziek kunt afspelen. De jacuzzi, bubbelbad of zonnebank zorgt er ten slotte voor dat je huid ook de ontspanning en rust krijgt die je zo hard nodig hebt. Zelfs in je eigen badkamer kun je op die manier een moderne spa creëren! Met al deze elementen kan jouw ontspannen moment niet meer stuk.

Ideeën en inspiratie voor een moderne spa

Met vele voorbeelden die je inspiratie kunnen geven en professionals die je eigen moderne spa werkelijkheid kunnen laten worden, helpt homify je graag op weg. Waar je een moderne spa nou ook precies wilt gaan bouwen, het is belangrijk dat deze er visueel aantrekkelijk uit ziet en dat iedereen die er binnenkomt zich ook gelijk ontspannen gaat voelen. Als je kiest voor een meer publieke spa, bijvoorbeeld als in een bedrijfsruimte een spa wilt creëren, kies dan voor zachte en toegankelijke kleuren. Een lichte gele kleur kan in zo’n geval een heel uitnodigend effect hebben. Ook de verlichting moet hier goed op aangepast worden, mooie sfeerverlichting in een sobere uitvoering. Als het een grote spa betreft dan kun je ook voor elke aparte ruimte een bijpassende kleur kiezen.

Hoe ontwerp ik mijn eigen moderne spa in huis?

Een eigen moderne spa is een droom voor veel mensen. Als je de tips en aanwijzingen die wij je van homify geven opvolgt dan kan die droom werkelijkheid worden! Wel is het zo dat je in of bij je huis een geschikte ruimte moet hebben om mee aan de slag te gaan. Misschien heb je wel een zolder die je amper gebruikt. Heb je er al eens over nagedacht om daar een spa van te maken? Dit geldt natuurlijk ook voor elke andere leegstaande kamer, extra badkamer of rommelige garage. Met de juiste middelen en juiste experts maak je hier een prachtige moderne spa van. Er hangt wel een prijskaartje aan het inrichten van een spa. Denk dus goed na over een budget. Je moet misschien eerst een en ander gaan verbouwen en er voor zorgen dat de juiste waterleidingen en verwarming aanwezig zijn in jouw toekomstige sparuimte. Maar zie dit ook zeker als een investering. Een investering in je eigen geluk en een investering in je huis! Vooral dat laatste is van belang als je in de toekomst je huis wilt gaan verkopen. Een moderne spa in je huis zal er zeker voor zorgen dat je huis het erg goed gaat doen op de huizenmarkt, er is geen makelaar die dat niet zal beamen!

Waar moet ik verder rekening mee houden als ik aan de slag ga met het bouwen van een moderne spa?

Ten eerste is belangrijk dat je bedenkt hoe en hoe intensief je eigen moderne spa gebruikt gaat worden. Dit hangt uiteraard ook van je gezinssamenstelling af! Daarnaast is het belangrijk een goed beeld te hebben hoe je de spa precies aan wilt leggen, ook zeker in verband met de voorbereidingen op het gebied van leidingen en dergelijke.

Wat voor elementen kan ik plaatsen in mijn moderne spa?

Zoals al gezegd kun jij je eigen moderne spa net zo uitgebreid of eenvoudig maken als je zelf wilt. Er zijn heel wat verschillende spa-elementen te bedenken die je kunt aanschaffen en plaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een jacuzzi? Eigenlijk is iets als een jacuzzi onmisbaar in je eigen spa. Een heerlijke verfrissing na een lange werkdag of om lekker op te starten in het weekend. Dit geldt eigenlijk hetzelfde voor een sauna al is die soms wat lastiger om te plaatsen. Je kunt ook aan aanvullende elementen denken zoals een massagestoel, een eigen voetbad of een zonnebank. Verder zou je ook kunnen denken aan een stoomcabine of als je heel veel ruimte hebt zelfs een eigen zwembad! Daarnaast is het ook mogelijk een sparuimte te combineren met fitnessapparatuur zodat je zowel actief als passief kunt ontspannen. Voorbeelden genoeg op homify om je door te laten inspireren!

Welke professionals heb ik nodig als ik aan de slag ga met mijn eigen moderne spa?

Wij weten natuurlijk niet hoe handig jij bent. Toch is de kans groot dat je de aanleg van je eigen moderne spa niet van a tot z zelf uit kunt voeren. Als je een compleet nieuw huis gaat bouwen dan kun je de architect van je huis vragen rekening te houden met je sparuimte. Ook als je een speciale uitbouw bij je huis gaat maken dan kan de kennis en kunde van een architect van groot belang zijn. Wanneer je sparuimte in een bestaande kamer van je huis gaat komen dan kun je ook een interieurarchitect vragen om jou te helpen, zeker ook als de spa onderdeel is van een grotere interne verbouwing. Als je de ontwerpfase al hebt gehad dan is de kans erg groot dat je een loodgieter nodig hebt om er voor te zorgen dat alle waterleidingen en afvoeren van je spa op de juiste plek worden aangelegd. Vaak blijft het niet bij waterleidingen alleen, apparatuur in een spa heeft over het algemeen ook elektriciteit nodig. Een elektricien kan waarschijnlijk in dat geval ook veel voor je betekenen. Veiligheid staat voorop in je eigen moderne spa, je moet er niet aan denken dat er iets mis gaat met water en elektra dus laat de werkzaamheden hiervoor (behalve als je daarvoor zelf gekwalificeerd bent) over aan een professional. Ook op het gebied van de zoektocht naar de juiste professionals kan homify je goed helpen!

Wat voor types spa zijn er nog meer?

Met een moderne spa kun je op het gebied van inrichting vele kanten op. Er zijn allerlei varianten op de moderne stijl en ook combinaties van verschillende stijlen zijn een optie. We bespreken hier kort enkele stijlen om je nog een beetje meer inspiratie mee te geven.

Spa in industriële stijl:

Bij een industriële stijl kies je voor een heel stoer uiterlijk voor je sparuimte. De afvoerpijpen mogen hierbij juist in het zicht zitten, al hebben ze misschien ook alleen maar een decoratieve functie. Koperen accessoires en robuuste fabriekslampen maken deze stijl helemaal compleet. Mocht je in de gelukkige omstandigheden verkeren eigenaar of bewoner van een loft te zijn dan is deze stijl helemaal ideaal voor jou! Maar ook als je ervoor kiest je kelder of souterrain om te toveren tot je eigen spa dan kan deze industriële stijl heel goed van pas komen.

Spa in rustieke stijl:

Als je voor rust en ruimte wilt kiezen dan kun je het beste aan de slag gaan met een spa in rustieke stijl. Zachte kleuren, mooie sfeerverlichting en rustige accessoires staan hierbij centraal. Combineer dit nog eens met mooie rustieke meubels en de ruimte is helemaal compleet!

Spa in klassieke stijl:

Woon jij in een mooi oud huis? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een spa in klassieke stijl die helemaal past bij jouw chique woning. Elegante meubels en stijlvolle verlichting in combinatie met een behang met mooie klassieke patronen. Een kroonluchter of verlichting in de vorm van kleine kandelaars aan de muur geven precies de verlichting die nodig is in deze ruimte. Waan je als een koning of koningin in je eigen huis als je heerlijk gaat ontspannen in je spa in klassieke stijl.

Spa in andere stijlen:

We hebben hier maar een paar stijlen voor je extra belicht. Je kunt hierbij zelf uiteraard je keuze maken, het is het belangrijkste dat jij je thuis voelt in je eigen spa. Er zijn vele andere stijlen mogelijk, wat dacht je bijvoorbeeld van een spa in hamamstijl? Als je een unieke ontwerp in je hoofd hebt voor je eigen moderne spa werk die plannen dan zeker uit!

Meer informatie?

We hebben je een endje op weg geholpen bij alles wat er komt kijken op het gebied van een moderne spa in je eigen huis of ergens anders. Maar misschien heb je het idee dat je nog wat informatie mist. Blijf dan gerust op de site van homify om meer inspiratie op te doen. Wist je trouwens dat je alle ideeën die je aanspreken ook op kunt slaan in je eigen online-ideeënboek? Aanmelden voor homify is helemaal gratis en op die manier ben je in staat om niets van je ideeën en inspiratie verloren te laten gaan. En zoals gezegd kun je met de hulp van homify ook eenvoudig professionals bij jou in de buurt vinden. Of het nu gaat om een architect, een aannemer of een designer: homify biedt je alles wat je nodig hebt voor in en rond het huis.