Tropische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische slaapkamer

Ben je net terug van een heerlijke vakantie in de warmte en kan je maar niet zo goed aarden in het wat koelere Nederlandse klimaat? Emigreren kan dan zeker een oplossing zijn, maar om een heel scala van redenen is dat vaak niet zo goed mogelijk. Bovendien hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan en er zijn dan ook zeker wel goedkopere oplossingen te bedenken. Als je echt van de warmte houdt, dan kun je er voor kiezen om je huis lekker in tropische sferen te gaan brengen. En daarom willen we het graag met je over een tropische slaapkamer hebben! Een ideale manier om al met de zon en warmte op te kunnen staan. En met de wetenschap dat je ’s avonds lekker in je eigen tropische paradijsje weer in slaap kunt vallen, kom je vast de dag wel door!

Wat is een tropische slaapkamer?

Een hele duidelijke definitie of omschrijving geven van een tropische slaapkamer is nog niet zo heel eenvoudig. Want wat is het eigenlijk precies? Misschien helpt het wel dat we in dit verband even iets meer over de structuur van homify uitleggen. We hebben namelijk naast een indeling in verschillende categorieën van de kamers en ruimtes in een huis ook een indeling op grond van stijl. En de tropische is daar een van! Je moet er dan ook vooral vanuit gaan dat een tropische slaapkamer lekker warm en aangenaam is ingericht. Warme kleuren, tropische materialen als bamboe en hardhout en niet te vergeten mooie afbeeldingen die jou op aangename wijze aan jouw favoriete vakantiebestemming doen denken. Op deze manier haal je dus de zon haast letterlijk in huis! En wat je daar meer allemaal voor leuks kunt doen, leggen we je graag uit!

Hoe ga ik aan de slag met mijn tropische slaapkamer?

Als je met een ruimte in je huis aan de slag gaat, welke het dan ook precies betreft, heb je altijd de keuze om er zelf mee aan de slag te gaan of om er een professional voor in te schakelen. Bij een slaapkamer kun je over het algemeen heel veel zaken zelf op gaan pakken, maar je kunt uiteraard altijd een interieurarchitect of interieurontwerper in de arm nemen om jou op de juiste ideeën te brengen. Uiteraard doen wij van onze kant ook hard onze best om jou de leukste ideeën te kunnen geven. Eerst is het van belang om een budget in gedachten te hebben: daarover zo meteen meer! Verder kun je er over na gaan denken over hoe je het precies wilt hebben. Je bed moet het uitgangspunt zijn, want hoe je het ook went of keert: dat is het belangrijkste element in welke slaapkamer dan ook! In het geval van een tropische ruimte kun je voor een bed met een hardhouten frame kiezen. Dit past ideaal bij het thema en geeft al heel veel sfeer. Een klamboe mag dan eigenlijk ook niet ontbreken. En die hoef je heus niet altijd echt te gebruiken, maar die kan als decoratief element ook perfect dienen. Verder is het zeker aan te bevelen om over warme of natuurlijke kleuren op de muur na te denken. En wat dacht je van een vloer van bijvoorbeeld kurk? Dat maakt het geheel nog veel warmer! En zo’n prachtige foto op de muur van een lekker tropisch tafereeltje kunnen we je ook zeker aanbevelen! Denk verder ook zeker even na over leuke lampen om de boel op sfeervolle wijze te kunnen verlichten.

Hoeveel kost een tropische slaapkamer?

Een vaste prijs voor een tropische slaapkamer is moeilijk om te geven. Het gaat er vooral om dat je van tevoren een bepaald budget in gedachten hebt. Zeker als je slaapkamer niet de enige ruimte is waar je mee aan de slag gaat, is dat van belang. Denk er dan ook zeker over na om met de badkamer aan het werk te gaan! En de kosten voor het inhuren van een professional kunnen vaak ook een behoorlijke stempel op de prijs drukken. Maak hierin dus keuzes! Verder maakt het dan ook nog verschil of je bestaand meubilair wilt gaan gebruiken of dat je er voor kiest om alles opnieuw aan te gaan schaffen. Voor een goed bed met matras ben je toch al snel een aantal honderden euro’s verder! Gelukkig is het beddengoed dat het helemaal compleet kan maken dan vaak een stuk goedkoper. En een levensgrote foto aan de muur is ook niet het meest goedkoop, maar over dit bedrag (vaak zo rond de € 100,-) valt natuurlijk ook nog wel heen te stappen.

Meer ideeën en tips

Als je er even goed voor gaat zitten, dan is er ontzettend veel leuks te bedenken op het gebied van een tropische slaapkamer. Want hoe leuk zou het zijn als jij je eigen favoriete vakantiefoto uitvergroot aan de muur kunt hangen? Dat lijkt ons zeker geen slecht idee! Kijk maar even op het internet waar je dat precies voor elkaar kunt krijgen. En verder is het van belang dat je ook overlegt met je partner, als je die hebt. Jullie moeten je er toch beiden thuis kunnen voelen? Voor de rest is het vooral een kwestie van het aanspreken van je creativiteit. Zoals gezegd helpen we je daar met onze inspirerende ideabooks graag verder mee op weg!