Scandinavische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Xtra Room: Slaapkamer door Atelier ARI
 2. Apartment in Amsterdam Zuid! : Slaapkamer door MEL design_
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Apartment in Amsterdam Zuid! : Slaapkamer door MEL design_
 5. Apartment in Amsterdam Zuid! : Slaapkamer door MEL design_
 6. Apartment in Amsterdam Zuid! : Slaapkamer door MEL design_
 7. Slaapkamer: Slaapkamer door Bob Romijnders Architectuur & Interieur
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. R&E: Slaapkamer door MEL design_
 10. R&E: Slaapkamer door MEL design_
 11. R&E: Slaapkamer door MEL design_
 12. R&E: Slaapkamer door MEL design_
 13. R&E: Slaapkamer door MEL design_
 14. C&L - : Slaapkamer door MEL design_
 15. C&L - : Slaapkamer door MEL design_
 16. C&L - : Slaapkamer door MEL design_
 17. Totaal interieurontwerp stadsboerderij uit eind 1800: Slaapkamer door Makien Verkroost interior design + styling
 18. Slaapkamer door Mebius Group
 19. Slaapkamer door Egue y Seta
 20. Slaapkamer door 設計事務所アーキプレイス
 21. Slaapkamer door 思維空間設計
 22. Slaapkamer door 寓子設計
 23. Slaapkamer door Facile Ristrutturare
  Ad
 24. Slaapkamer door Lagom studio
 25. Slaapkamer door OES architekci
 26. Slaapkamer door Mexikan Curious
 27. Slaapkamer door arch. silviabertoncini
 28. Slaapkamer door 詩賦室內設計
  Ad
 29. Slaapkamer door Studio Associato Casiraghi
 30. Slaapkamer door cristina velani
 31. Slaapkamer door 築本國際設計有限公司
 32. Slaapkamer door 耀昀創意設計有限公司/Alfonso Ideas
  Ad
 33. Slaapkamer door 思維空間設計

Scandinavische slaapkamer

Ga je in een nieuw huis wonen of is het in je oude woning gewoon tijd voor een nieuwe slaapkamer? Het is dan wel de vraag op welke manier en vooral ook in welke stijl jij je nieuwe slaapkamer in gaat richten. Heb je op dat gebied wel eens aan de Scandinavische slaapkamer gedacht? Dit kan een ontzettend leuk idee zijn en wij doen er bij homify dan ook graag alles aan om je hier meer bekend mee te maken. Ga er dus maar even lekker voor zitten om inspiratie op te doen. En wie weet heb jij over niet al te lange tijd wel zo’n prachtige Scandinavische slaapkamer in huis!

Wat is een Scandinavische slaapkamer?

De vraag om te beantwoorden wat nou precies een Scandinavische slaapkamer is, is zelfs voor ons als experts niet de meest gemakkelijke. Maar uiteraard gaan we je daar wel antwoord op geven! Over het algemeen kun je zeggen dat Scandinavische interieurs een witte basis hebben die aangevuld wordt door natuurlijke materialen als hout en leer. Maar wit kan soms ook wel een iets meer opvallend kleurtje zijn in dat verband! Het is verder van belang je te realiseren dat er vaak een eclectisch samenraapsel van stijlen komt kijken bij een Scandinavische slaapkamer. Zo kun je vaak heel duidelijk rustieke en soms ook industriële elementen hier in terug vinden. En een minimalistische inslag kan het op dit gebied ook ontzettend goed doen!

Waar doe ik inspiratie op voor een Scandinavische slaapkamer?

Inspiratie voor een fraaie Scandinavische slaapkamer kun je op heel veel verschillende plekken op gaan doen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan om modelruimtes te gaan bekijken en ook in speciale magazines kun je zeker het nodige vinden. Maar waarom zou je zo ontzettend veel moeite gaan doen als je het ook allemaal bij homify kunt vinden? In deze categorie krijg je de meest fraaie voorbeelden te zien en je kunt dat alles heerlijk vanaf je laptop, smartphone of tablet bekijken. Handig toch dat je daar de deur niet eens voor uit hoeft te gaan?

Hoe ga ik aan de slag met mijn Scandinavische badkamer?

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij zelf met je Scandinavische slaapkamer aan de slag gaat. Want dat inrichten is iets wat je toch zeker zelf wel kunt. Of heb je wel de hulp van een aannemer, interieurarchitect of interieurontwerper nodig? Ook dat kan natuurlijk heel goed! Samen maken jullie een goed plan om er voor te gaan zorgen dat jij precies zo’n slaapkamer krijgt als jij het wilt hebben. Laat het bed trouwens zeker het belangrijkste element ziJn: je nachtrust is toch van het meest grote belang! En als het een kleine ruimte betreft, bouw het dan zeker niet al te veel met andere meubels en kasten: je wilt het wel een beetje ruim houden. Bovendien is het toch wel handig om met een budget te werken. Daarover hieronder meer!

Wat zijn de kosten van een Scandinavische slaapkamer?

De kosten van een Scandinavische slaapkamer zijn niet in één bedrag te vangen. Het hangt dan ook vooral van de werkzaamheden die allemaal plaats moeten gaan vinden. Een bestaande slaapkamer meer in Scandinavische stijl en sfeer inrichten is natuurlijk compleet iets anders dan een geheel nieuwe slaapkamer die compleet van een kale ruimte in een sfeervolle plek om te slapen moet veranderen. Een herinrichting kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Maar met een paar honderd euro kun je wat dat betreft al een heel end komen. De meest grote inverstering waar het een slaapkamer betreft, is over het algemeen het bed. Zeker als je voor een wat betere boxspring kiest dan kan daar zeker wel een behoorlijk prijskaartje van een paar duizend euro aan hangen. Maak dus van tevoren een duidelijke begroting zodat je precies weet wat je allemaal kunt doen. Bovendien is het ook nog eens zo dat fraai ingerichte ruimtes de waarde van je huis een flink stuk kunnen verhogen. Dat kan bij eventuele verkoop van je huis in de toekomst ook weer erg goed van pas gaan komen! En uiteraard zorg jij er in de tussentijd voor dat je er heerlijk van kunt gaan genieten.

Wat moet je nog meer allemaal weten?

Ben je helemaal enthousiast geworden over die Scandinavische slaapkamers en wil je er graag nog meer over te weten komen? Dan moet je gewoon eerst lekker inspiratie over op gaan doen en je komt dan vast wel op het juiste spoor dat jou naar de juiste professional gaat leiden. En ook nog even belangrijk om in gedachten te houden is de grootte van je slaapkamer. Hou hier goed rekening mee, want dit kan op het gebied van de kosten ook nog eens verschil maken. Een kleine slaapkamer kan in dat geval dan ook weer een voordeel betekenen als je het vanuit het perspectief van je portemonnee gaat bekijken. Wat nou voor jou precies ook het geval is, we wensen je er alvast ontzettend veel plezier bij!