Scandinavische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Scandinavische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Scandinavische Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Scandinavische slaapkamer

Ga je in een nieuw huis wonen of is het in je oude woning gewoon tijd voor een nieuwe slaapkamer? Het is dan wel de vraag op welke manier en vooral ook in welke stijl jij je nieuwe slaapkamer in gaat richten. Heb je op dat gebied wel eens aan de Scandinavische slaapkamer gedacht? Dit kan een ontzettend leuk idee zijn en wij doen er bij homify dan ook graag alles aan om je hier meer bekend mee te maken. Ga er dus maar even lekker voor zitten om inspiratie op te doen. En wie weet heb jij over niet al te lange tijd wel zo’n prachtige Scandinavische slaapkamer in huis!

Wat is een Scandinavische slaapkamer?

De vraag om te beantwoorden wat nou precies een Scandinavische slaapkamer is, is zelfs voor ons als experts niet de meest gemakkelijke. Maar uiteraard gaan we je daar wel antwoord op geven! Over het algemeen kun je zeggen dat Scandinavische interieurs een witte basis hebben die aangevuld wordt door natuurlijke materialen als hout en leer. Maar wit kan soms ook wel een iets meer opvallend kleurtje zijn in dat verband! Het is verder van belang je te realiseren dat er vaak een eclectisch samenraapsel van stijlen komt kijken bij een Scandinavische slaapkamer. Zo kun je vaak heel duidelijk rustieke en soms ook industriële elementen hier in terug vinden. En een minimalistische inslag kan het op dit gebied ook ontzettend goed doen!

Waar doe ik inspiratie op voor een Scandinavische slaapkamer?

Inspiratie voor een fraaie Scandinavische slaapkamer kun je op heel veel verschillende plekken op gaan doen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan om modelruimtes te gaan bekijken en ook in speciale magazines kun je zeker het nodige vinden. Maar waarom zou je zo ontzettend veel moeite gaan doen als je het ook allemaal bij homify kunt vinden? In deze categorie krijg je de meest fraaie voorbeelden te zien en je kunt dat alles heerlijk vanaf je laptop, smartphone of tablet bekijken. Handig toch dat je daar de deur niet eens voor uit hoeft te gaan?

Hoe ga ik aan de slag met mijn Scandinavische badkamer?

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij zelf met je Scandinavische slaapkamer aan de slag gaat. Want dat inrichten is iets wat je toch zeker zelf wel kunt. Of heb je wel de hulp van een aannemer, interieurarchitect of interieurontwerper nodig? Ook dat kan natuurlijk heel goed! Samen maken jullie een goed plan om er voor te gaan zorgen dat jij precies zo’n slaapkamer krijgt als jij het wilt hebben. Laat het bed trouwens zeker het belangrijkste element ziJn: je nachtrust is toch van het meest grote belang! En als het een kleine ruimte betreft, bouw het dan zeker niet al te veel met andere meubels en kasten: je wilt het wel een beetje ruim houden. Bovendien is het toch wel handig om met een budget te werken. Daarover hieronder meer!

Wat zijn de kosten van een Scandinavische slaapkamer?

De kosten van een Scandinavische slaapkamer zijn niet in één bedrag te vangen. Het hangt dan ook vooral van de werkzaamheden die allemaal plaats moeten gaan vinden. Een bestaande slaapkamer meer in Scandinavische stijl en sfeer inrichten is natuurlijk compleet iets anders dan een geheel nieuwe slaapkamer die compleet van een kale ruimte in een sfeervolle plek om te slapen moet veranderen. Een herinrichting kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Maar met een paar honderd euro kun je wat dat betreft al een heel end komen. De meest grote inverstering waar het een slaapkamer betreft, is over het algemeen het bed. Zeker als je voor een wat betere boxspring kiest dan kan daar zeker wel een behoorlijk prijskaartje van een paar duizend euro aan hangen. Maak dus van tevoren een duidelijke begroting zodat je precies weet wat je allemaal kunt doen. Bovendien is het ook nog eens zo dat fraai ingerichte ruimtes de waarde van je huis een flink stuk kunnen verhogen. Dat kan bij eventuele verkoop van je huis in de toekomst ook weer erg goed van pas gaan komen! En uiteraard zorg jij er in de tussentijd voor dat je er heerlijk van kunt gaan genieten.

Wat moet je nog meer allemaal weten?

Ben je helemaal enthousiast geworden over die Scandinavische slaapkamers en wil je er graag nog meer over te weten komen? Dan moet je gewoon eerst lekker inspiratie over op gaan doen en je komt dan vast wel op het juiste spoor dat jou naar de juiste professional gaat leiden. En ook nog even belangrijk om in gedachten te houden is de grootte van je slaapkamer. Hou hier goed rekening mee, want dit kan op het gebied van de kosten ook nog eens verschil maken. Een kleine slaapkamer kan in dat geval dan ook weer een voordeel betekenen als je het vanuit het perspectief van je portemonnee gaat bekijken. Wat nou voor jou precies ook het geval is, we wensen je er alvast ontzettend veel plezier bij!