Moderne Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Slaapkamer stijl modern:

Je huis is hopelijk ook je thuis. Een eigen huis, of je die nou gehuurd of gekocht hebt, is eigenlijk een luxe om te hebben en als je er goed bij stil staat kun je er ook erg van genieten dat je in een prachtig huis mag wonen. Wanneer het op inrichten aankomt dan is dit veelal een zeer persoonlijke keuze op het gebied van stijl en smaak. Dit geldt uiteraard voor alle ruimtes in je huis, maar voor je slaapkamer in het bijzonder. Juist jouw persoonlijke smaken en voorkeuren kun je goed verwerken in een moderne slaapkamer. Dit geldt uiteraard ook voor de wensen van je partner, ook voor hem of haar moet een slaapkamer een persoonlijke en rustige plek zijn om zowel letterlijk als figuurlijk helemaal tot rust te kunnen komen.

De slaapkamer als een plek van rust:

Een slaapkamer is voor heel veel mensen een van de belangrijkste kamers in het huis. In je slaapkamer kun je helemaal jezelf zijn. Je kunt er helemaal tot rust komen als je gaat slapen, maar ook als je op een hectische dag even wat rust zoekt kun je goed terecht op je slaapkamer voor een dutje of voor meditatief moment. Het is daarom van heel groot belang dat je voldoende aandacht schenkt aan een comfortabele en rustige inrichting van je slaapkamer. Uitgerust voor de dag komen is erg belangrijk in de drukke maatschappij waarin we leven. Ben je op dit moment nog niet tevreden met je slaapkamer of ben je een nieuw huis aan het inrichten? Ga dan op zoek naar de ideale inrichting voor je moderne slaapkamer!

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor een moderne slaapkamer?

In een mooi ingericht huis kan een prachtig vormgegeven slaapkamer natuurlijk niet ontbreken. Vaak wordt heel veel aandacht aan andere ruimtes in het huis besteed en is de slaapkamer toch een beetje een ondergeschoven kindje. Het is zonde als dat met jouw slaapkamer ook het geval is! Gebruik daarom het internet als een bron van inspiratie voor jouw moderne slaapkamer. De experts van homify kunnen je daarbij op weg helpen door het bieden van heel veel voorbeelden die jou kunnen inspireren de ideale moderne slaapkamer in te richten.

Hoe kan ik mijn slaapkamer in moderne stijl inrichten?

Het ontwerpen en inrichten van een moderne slaapkamer is nog nooit zo eenvoudig geweest. Hedendaagse slaapkamers moeten vooral een uiting van jouw creativiteit zijn en een elegant ontwerp staat daarbij voorop. Allereerst moet je bedenken voor wie je de slaapkamer gaat inrichten: ben je alleenstaand of ga je samen met je partner aan de slag om een moderne slaapkamer in te richten? Als je met z’n tweeën aan de slag gaat is het natuurlijk belangrijk dat jullie allebei jullie creatieve ei kwijt kunnen in het ontwerp. Hoe je gezinssamenstelling ook is, van het grootste belang is dat je genoeg ruimte in de slaapkamer overlaat. Kies voor elegante maar niet te grote meubels. Besteed ook voldoende aandacht aan de gordijnen en het allerbelangrijkste is te investeren in een goed bed.

Meer tips voor het inrichten van een moderne slaapkamer:

De ideale moderne slaapkamer is een combinatie tussen kleuren, elegantie en klasse. De inrichting moet een goede weerslag zijn van de gebruiker of gebruikers. Als het op een slaapkamer voor kinderen aankomt dan moet veiligheid vooral voorop staan. Ook op het gebied van moderne kinderkamers biedt homify heel veel informatie en voorbeelden! Een slaapkamer voor jongeren en volwassenen van middelbare leeftijd moet ook voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van apparatuur. Zorg dus zeker voor voldoende stopcontacten voor een televisie en voor het opladen van je smartphone, tablet of laptop. Een slaapkamer voor wat oudere mensen moet vooral heel veel comfort bieden en gemakkelijk toegang geven tot de badkamer en het toilet.

Welke kleuren zijn geschikt voor mijn moderne slaapkamer?

De kleuren in een slaapkamer moeten je vooral rust en ruimte geven. Van belang voor het kiezen van de kleur van een moderne slaapkamer is ook in welke leeftijdscategorie de gebruiker valt. Of het om een man, een vrouw of een stel gaat is daarnaast ook van belang. Voor een meisjeskamer kan roze uiteraard erg geschikt zijn maar dat is voor een stoere jongenskamer weer veel minder geschikt. Kies voor jezelf vooral een kleur waar je rustig van wordt en die je ook niet snel zal gaan storen. Pasteltinten of lichte kleuren doen het altijd heel erg goed. Zorg er in ieder geval voor dat je slaapkamer niet te donker wordt. Donkere kleuren geven je niet het gevoel van rust en ruimte en dat is juist zo belangrijk in de moderne slaapkamer. Bij de vele voorbeelden op homify zie je heel veel suggesties op het gebied van kleuren, neem er rustig de tijd voor dit te bekijken.

Wat voor vloer kan ik het beste plaatsen in mijn moderne slaapkamer?

Een mooie vloer kan niet ontbreken in een moderne slaapkamer. De tijd dat er een simpele stoffen vloerbedekking in een slaapkamer ligt is voorbij. Er is tegenwoordig heel veel te bedenken op het gebied van vloeren voor moderne slaapkamers. Van kurk en hout tot laminaat en tegels en alles wat daar tussenin zit: het is allemaal mogelijk in een moderne slaapkamer. Voor elk type vloer gelden positieve en negatieve aspecten. Tapijt is erg comfortabel, zeker als je uit bed stapt, maar wordt erg snel vuil. Een houten vloer daarentegen is heel gemakkelijk schoon te houden maar kan al snel koud aanvoelen als je met blote voeten uit bed stapt. Het kiezen van een vloer is vooral een kwestie van smaak. Kijk dus ook hiervoor gerust rond op homify en kies het type vloer dat past bij jou of eventueel bij jouw kinderen.

Wat voor accessoires zijn geschikt voor mijn moderne slaapkamer?

Accessoires in je slaapkamer kunnen ervoor zorgen dat een saaie slaapkamer veranderd in een prachtig vormgegeven moderne slaapkamer. Wel is het zo dat je het beste de accessoires af kunt stemmen op jouw gebruik van de slaapkamer, functionaliteit is het sleutelwoord! Accessoires kunnen dus verschillen van persoon tot persoon. Op het gebied van accessoires zijn twee categorieën te onderscheiden: functionele en niet-functionele accessoires. Onder de functionele accessoires vallen zaken als een klok, eventueel een geluidsinstallatie, televisie, kasten en ga zo maar door. Niet-functionele accessoires zijn vooral kunstobjecten. Een mooi schilderij of een prachtige foto kunnen een persoonlijke noot aan je slaapkamer toe te voegen. Maar pas wel op dat je van je slaapkamer geen museum maakt, rust en vooral ruimte zijn optisch erg belangrijk in de moderne slaapkamer!

Hoe richt ik een kleine slaapkamer in?

Een kleine slaapkamer in moderne stijl inrichten is in principe niet zo moeilijk. Denk er alleen om, nog meer dan bij een grotere slaapkamer, dat je de inrichting heel minimaal houdt. Zo min mogelijk poespas zodat je ondanks de kleine kamer toch een ruimtelijk effect behoudt. Kies zeker in een kleine slaapkamer voor praktische oplossingen: een bed met bergruimte eronder en een tv aan de muur gemonteerd in plaats van op een ruimte verslindend tv-meubel.

Wat voor behang en wat voor kleuren kan ik het beste gebruiken voor de muren van mijn moderne slaapkamer?

Waar je in een huis ook bent, een muur en hoe die er uit ziet valt direct op. Dit is niet anders in een slaapkamer. Je kunt kiezen voor een mooi behang met een bijzonder motief in je moderne slaapkamer of je kiest voor een kleur op de muur. Ook dit is een zeer persoonlijke keuze! De vele voorbeelden op homify kunnen je op het gebied van muren ook goed inspireren. Kies met zorg het juiste design voor de muren van je slaapkamer uit, ook als het om een kinderkamer gaat.

Wat voor (moderne) stijl kies ik voor mijn slaapkamer?

Een slaapkamer in moderne stijl is een erg ruim begrip. Er zijn allerlei varianten op een moderne slaapkamer mogelijk en ook combinaties van stijlen. We helpen je graag op weg door een paar veel voorkomende stijlen even kort voor je te bespreken.

Slaapkamer in klassieke stijl:

Een slaapkamer in klassieke stijl is voor de mensen die een charmante en stijlvolle slaapkamer in willen richten. Een mooi klassiek bed, bijvoorbeeld van ijzer of juist een mooi houten bed, kan het stralende middelpunt van je klassieke slaapkamer zijn. Heel erg mooi in combinatie een kroonluchter en mooie antieke kasten. Een robuuste houten vloer maakt het design helemaal af, al dan niet in combinatie met een mooi tapijt. Kies voor een paar mooie accessoires, maar maak het niet te gek: ook ruimte is in een klassieke slaapkamer van groot belang!

Slaapkamer in minimalistische stijl:

De minimalistische stijl is een mooie variant op de moderne (slaapkamer)stijl. Strakke meubels, weinig poespas en heldere kleuren maken een eenvoudige maar zeer stijlvolle slaapkamer. Als je de hectiek van de dag wilt ontvluchten, kun je heel goed in je minimalistische slaapkamer terecht. Naast zwart-witte en grijstinten kun je ook met meer pastelachtige tinten in deze stijl heel goed uit de voeten.

Slaapkamer in Mediteraanse stijl:

Als je van een romantische slaapkamer houdt dan is een slaapkamer in Mediteraanse stijl zeker iets voor jou. Mooie zachte kleuren in combinatie met maritiem meubilair. Waan je in Zuid-Frankrijk of in Italië als je in je slaapkamer bent!

Hulp bij het inrichten van slaapkamers en interieurs:

Op het gebied van een moderne slaapkamer ben je al een heel end bijgespijkerd. Maar als je nog vragen of twijfels hebt ga dan ook met de hulp van homify op zoek naar een expert die je kan helpen. Een designer kan veel voor je betekenen op het gebied van de inrichting van een moderne slaapkamer of een andere ruimte in je huis.