Mediterrane Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Villa Côte d'Azur: Slaapkamer door Ecker Keukens en Interieur
 2. slaapkamer in het achterhuis: Slaapkamer door Architectenbureau Vroom
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Slaapkamer door TABARQ
 5. Slaapkamer door PASSAGE CITRON
 6. Slaapkamer door Brick construcció i disseny
 7. Slaapkamer door Bloomint design
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Slaapkamer door Egue y Seta
 10. Slaapkamer door TABARQ
 11. Slaapkamer door Lara Pujol | Interiorismo & Proyectos de diseño
 12. Slaapkamer door Tammaro Arquitetura e Engenharia
 13. Slaapkamer door Nocera Kathia rendering progettazione e design
 14. Slaapkamer door raphaeldesign
 15. Slaapkamer door Andrea Tommasi
 16. Slaapkamer door Home Deco Decoración
 17. Slaapkamer door Giuseppe Iacono Architetto
 18. Slaapkamer door 文儀室內裝修設計有限公司
 19. Slaapkamer door B.A-Studio
 20. Slaapkamer door Nice home barcelona
 21. Slaapkamer door 더존하우징
 22. Slaapkamer door Studio D73
 23. Slaapkamer door Home & Haus | Home Staging & Fotografía
 24. Slaapkamer door Studio D73
 25. Slaapkamer door ANTONIO HUERTA ARQUITECTOS
 26. Slaapkamer door homify
 27. Slaapkamer door ROSA PURA HOME STORE
 28. Slaapkamer door Atelier Jean GOUZY
 29. Slaapkamer door Studio Matteoni
 30. Slaapkamer door dmesure
 31. Slaapkamer door PORTO Arquitectura + Diseño de Interiores
 32. Slaapkamer door Bloomint design
 33. Slaapkamer door INSIDE Architecture

Mediterrane slaapkamers

Word je elke ochtend toch met een lichte teleurstelling wakker omdat je liever ergens in een lekker en aangenaam warm Zuid-Europees oord wakker zou willen worden? Je kunt je daar natuurlijk wel enige verandering in aan gaan brengen. Verhuizen zou de meest ideale oplossing zijn, maar we hebben ook een idee voor je in petto dat je iets minder moeite gaat kosten. We bedoelen dan het inrichten van een Mediterrane slaapkamer. Een prachtige manier om jouw slaapkamer zo in te richten dat je elke dag ontwaakt alsof het vakantie is. Ben je benieuwd hoe je dat voor elkaar zou kunnen krijgen? Lees dan snel verder en we gaan je er van alles en nog wat over vertellen.

Wat zijn Mediterrane slaapkamers?

Wat zijn Mediterrane slaapkamers nou precies? Wij doen er alles aan om je op dat gebied uit de droom te helpen. Letterlijk natuurlijk omdat het om jouw nachtrust gaat! In een slaapkamer als deze draait het allemaal om een ontspannen en aangename sfeer en stijl. De Mediterrane stijl bestaat eigenlijk uit een Zuid-Europese variant op de landelijke en rustieke stijlen. Zachte tinten, hout en andere natuurlijke materialen vormen de basis van een dergelijk interieur. Over het algemeen worden geen felle kleuren gebruikt, maar is alles juist gericht op een aangename en ontspannen nachtrust of siësta. Als je in een Mediterrane slaapkamer ontwaakt, dan kun je er vast de hele dag tegenaan!

Hoe richt in mijn Mediterrane slaapkamer in?

Het inrichten van jouw Mediterrane slaapkamer kun je uiteraard geheel naar eigen wens uitvoeren. Het is tenslotte de plek waar jij elke dag in slaap valt en weer wakker wordt! En als je een partner hebt, dan is het uiteraard ook van belang dat hij of zij zich er ook helemaal thuis gaat voelen. Maar voor je in gaat richten is het zeker belangrijk dat je eerst de nodige inspiratie op gaat doen. De vele Ideabooks die je bij homify kunt bekijken zijn een erg goed begin. Neem er rustig de tijd voor en zoek de mooiste foto’s uit. Je kunt ze trouwens dan ook gelijk in je eigen Ideabook op gaan slaan. Handig toch dat je dan de meest fraaie voorbeelden altijd weer terug kunt vinden? Een vraag die jij je verder moet stellen is of je alles zelf uit wilt gaan voeren of dat je een professional in wilt schakelen. Bij het inrichten van een slaapkamer ligt een interieurontwerper dan het meest voor de hand. Maar mochten er nou nog meer bouw- of verbouwingswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, dan kan een aannemer, bouwbedrijf of timmerman eventueel goed van pas komen. Mocht je toch helemaal zelf aan de slag willen gaan, dan moet je plannen maken en ook een begroting opstellen. Vooral wat het laatste betreft is het wel handig om daar ook even wat meer vanaf te weten, daarom zetten we de meer financiële kant van het verhaal hieronder even voor je uiteen.

Hoeveel kosten Mediterrane slaapkamers?

Zoals in vrijwel alles in het leven, hangt er aan een Mediterrane slaapkamer uiteraard ook een prijskaartje. Wat wel fijn is, is dat je het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zoals we net al hebben opgemerkt, is het altijd handig om een begroting te gebruiken. Vooral ook wanneer je slaapkamer slechts een van de vele ruimtes is die je moet gaan inrichten. Bij een verhuizing is het dan ook altijd de vraag waar je allemaal in wilt gaan investeren. Uiteraard kunnen wij die keuzes niet voor je maken. Het is dus vooral zaak dat jij (en eventueel je partner) dit op een rijtje gaan zetten. Investeer in ieder geval in een goed bed en het matras dat het beste bij jou/jullie past. Nachtrust is zeer essentieel, dus bezuinig zeker niet op deze post. Voor minder dan € 500,- kun je al een heel redelijk bed met een goed matras kopen. Voor het creëren van een Mediterrane stijl (of een van de vele andere stijlen) moet je de juiste verf, meubels, accessoires en decoraties uit gaan zoeken. Vooral dit is iets wat je ook vrij low budget kunt doen. En waar je daarvoor de juiste inspiratie kunt vinden, mag nu ook wel duidelijk zijn!

Waar moet ik nog meer allemaal rekening mee houden?

Of het nou om Mediterrane slaapkamers gaat of om slaapkamers in een andere stijl: het is altijd van belang om de grootte van de ruimte ook leidend te laten zijn. Je wilt een kleine slaapkamer niet te vol en pompeus in gaan richten want dan krijg je een beklemmend en krap gevoel als je eenmaal in bed ligt. Zorg er dus in zo’n geval voor dat je naast het bed kiest voor bescheiden nachtkastjes en andere meubels. Zo hou je het lekker ruim! Verder is het ook niet onbelangrijk om te weten dat er een heel scala aan andere stijlen is waar je mee aan de slag kunt gaan. Ook op dat gebied is homify je graag van dienst. Kijk lekker rustig rond en vind uit welke stijl het beste bij jou past. En als je nu wel voor Mediterraan kiest, denk er dan ook even na om de andere ruimtes in je huis in die stijl in te gaan richten. Daar krijg je vast geen spijt van!