Landelijke Slaapkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Slaapkamer in landelijke stijl

Een slaapkamer moet een warme en gezellige plek zijn waar je elke dag weer opnieuw heerlijk in slaap kunt vallen en tot rust kunt komen. Aandacht besteden aan het interieur en de inrichting van je slaapkamer is dan ook van groot belang. De slaapkamer moet daarbij, net zoals andere ruimtes in je huis, iets over jouw persoon zeggen. Daarnaast heeft een slaapkamer natuurlijk meer nodig dan alleen een bed: ook aan de muren, vloeren, gordijnen, verlichting, meubels en accessoires moet je aandacht besteden. En misschien wil je graag een tv op je slaapkamer, denk daar dan ook alvast over na! Een van de leukste en gezelligste slaapkamers is in landelijke stijl vormgegeven. Benieuwd hoe je zo’n landelijke slaapkamer in kunt richten? Lees dan snel verder!

Ideeën en inspiratie voor een landelijke slaapkamer

Als het aankomt op ideeën en inspiratie voor een landelijke slaapkamer dan ben je bij homify aan het juiste adres. De experts van homify bieden je een groot overzicht aan voorbeelden van slaapkamers in landelijke stijl. Je kunt je zoekopdracht zelfs verfijnen op het gebied van professionals bij jou in de buurt! Voor wat extra inspiratie kun je ook naar een interieurspecialist gaan, maar homify biedt je in principe alles wat je nodig hebt. En ook als je niet zo veel tijd hebt en je wilt op een later moment verder gaan met zoeken dan is dat geen probleem. Je kunt je namelijk gratis aanmelden op de site en dan aan de slag gaan met je persoonlijke Ideabook. Ben je heel erg enthousiast over je Ideabook? Je kunt het dan ook openbaar maken zodat anderen van jouw ideeën mee kunnen profiteren!

Hoe kan ik mijn slaapkamer inrichten in landelijke stijl?

Voor het inrichten van een slaapkamer in landelijke stijl zijn er een paar scenario’s te bedenken: je hebt een bestaande (slaap)kamer die je in gaat richten in landelijke stijl of je gaat hiervoor een compleet nieuwe ruimte laten bouwen. In dat laatste geval heb je uiteraard ook invloed op de grootte van de ruimte en bijvoorbeeld de plekken in de muur waar je ramen gaan komen. Bij een bestaande kamer zou je dan moeten gaan verbouwen, maar vaak is een doorsnee slaapkamer prima in te richten in landelijke stijl. Een goed beeld hebben van de ruimte is in alle gevallen belangrijk. Voor het creëren van een landelijke stijl moet je namelijk een ruimte niet te vol in gaan richten. Een volgepakte kamer draagt namelijk zeker niet bij aan een landelijk gevoel! Als de ruimte als zodanig nog verbouwd moet worden dan doe je er goed aan om op homify een goede interieurarchitect bij jou in de buurt te zoeken. Handige klussers kunnen daarna zelf met een (kleine) verbouwing aan de slag gaan en anders is er altijd wel een aannemer te vinden die zo’n klus voor z’n rekening kan nemen.

Tips voor het inrichten van een slaapkamer

Je bent op het punt gekomen dat de ruimte casco klaar is om als slaapkamer te worden ingericht. In dat geval moet je nadenken over een kleur of behang op de muren, een vloer en eventueel aanpassingen aan het plafond. Daarna komt de inrichting: een bed, andere meubels zoals kasten, verlichting, gordijnen en eventueel wat accessoires. Door dit allemaal stap voor stap goed door te denken is het hele project eigenlijk een fluitje van een cent. Wat bij het inrichten van een slaapkamer (of elke andere ruimte in je huis) goed is om ook over na te denken is het budget dat je ter beschikking hebt. Zeker als er ook nog verbouwd gaat worden dan moet je goed nadenken over het bedrag dat je uit wilt gaan geven. Maak dus een begroting voor je überhaupt aan de slag gaat. Houd daarbij rekening met alle uitgaven, ook met eventuele onverwachte kosten of meerwerk. Wat verder op het gebied van ontwerpen en inrichten ook verschil maakt is voor wie je de kamer in gaat richten: voor jou alleen, voor jou en je partner of voor je kind of kinderen? Als er anderen (ook) gebruik gaan maken van de ruimte dan is het vanzelfsprekend van groot belang hen ook bij de plannen te betrekken!

Welke kleuren zijn geschikt voor mijn slaapkamer in landelijke stijl?

Kleuren zijn heel erg belangrijk in een slaapkamer in landelijke stijl. Maar dan uiteraard wel de goede en juiste kleuren! Er moet een uitnodigende en elegante sfeer ontstaan. Zachte kleuren komen daarbij het beste van pas. Mooie witte of zachtgele tinten bijvoorbeeld. Neem vooral de foto’s van landelijke slaapkamers op homify als voorbeeld en je snapt precies wat we daar mee bedoelen.

Wat voor soort vloer past het beste in mijn slaapkamer in landelijke stijl?

Het plaatsen van een vloer hangt van meerdere factoren af. De ruimte is erg bepalend, maar ook de specifieke invulling van de (landelijke) stijl en jouw persoonlijke voorkeur. Ook het budget is erg belangrijk: de ene vloer is een stuk duurder dan de andere! Over het algemeen is een houten vloer het meest geschikt voor een landelijke sfeer. Laminaat met een houtmotief is ook een goed alternatief. Pas de kleuren van de vloer goed aan op de muren en de meubels die je van plan bent te plaatsen. Vind je een houten vloer te koud? Een stoffen vloerbedekking is ook een optie. Of een tapijt onder je bed op een houten vloer, ook dat is heel goed mogelijk.

Wat voor accessoires zijn geschikt voor mijn slaapkamer in landelijke stijl?

Accessoires kunnen een slaapkamer maken of breken. Neem hier ook lekker de tijd voor om de leukste spulletjes voor je slaapkamer in huis te halen. Maar voor het zover is moet er natuurlijk een goed bed komen! In een slaapkamer is een bed het allerbelangrijkste meubelstuk! Een mooi houten bed past prima bij de landelijke stijl. Wat voor bed je ook koopt, een goed matras is nog belangrijker voor je nachtrust. Bespaar hier niet teveel op, je slaapcomfort bepaalt de invulling van je hele leven. Kies verder voor mooie bijpassende nachtkastjes bij je bed. Mooie verlichting is ook van belang, zowel voor de sfeer als voor het lezen van een boek in bed. Ben jij gek op tv of films kijken? Hang dan een mooie flat screen op tegenover je bed! Verder kun je de ruimte met mooie foto’s aankleden en eventueel een van je favoriete schilderijen.

Kan ik een kleine ruimte ook als landelijke slaapkamer inrichten?

Natuurlijk kan dat! Alleen vergt het in zo’n geval soms iets meer creativiteit. Maar ook daar helpt homify je graag bij. Zorg ervoor dat je een kleine slaapkamer, nog meer dan een grote, ruim opzet. Niet teveel spullen, praktische oplossingen voor kastruimte (bijvoorbeeld onder je bed) en goed rekening met de lichtinval houden komen hier goed van pas. En lichte kleuren gebruiken, die maken een kamer een stuk ruimtelijker.

Wat voor soorten behang zijn geschikt voor een slaapkamer in landelijke stijl?

We hebben het al gehad over de kleuren die het meest geschikt zijn voor je slaapkamer in landelijke stijl. Behang hebben we daarbij niet als optie genoemd, maar ook behang kan heel erg geschikt voor de slaapkamermuren zijn. Voor een landelijk effect kun je hier ook beter voor een rustig motief kiezen en voor zachte kleuren. Wil je toch wat meer pit? Een opvallend behang kan dan heel geschikt zijn voor de muren achter je bed, maar verf dan de andere muren in de kamer in een wat rustiger en zachte kleur.

Meer stijlen:

homify beperkt zich uiteraard niet tot de landelijke stijl en tot slaapkamer alleen. Je kunt hier terecht voor zo ongeveer elke ruimte in je huis die je maar kunt bedenken. Dat geldt ook voor de stijlen waarin ruimtes ingericht kunnen worden. Voor iedere smaak is er wel een stijl te vinden die daar goed op aansluit. Twijfel je nog sterk over de stijl voor jouw slaapkamer? Laat je dan ook zeker door enkele andere stijlen inspireren. Hieronder een paar andere populaire stijlen voor je op een rijtje.

Slaapkamer in moderne stijl:

Je zou bijna kunnen zeggen dat een slaapkamer in moderne stijl lijnrecht tegenover de landelijke stijl staat. Vooral in nieuwe huizen of appartementen kan een slaapkamer in moderne stijl heel mooi uitpakken. Een ding heeft de moderne stijl gemeen met de landelijke en dat is gebruikmaken van lichte kleuren. Mooie strakke meubels, zwarte en witte tinten, aangekleed met designverlichting. Voor een stijlvol effect is die moderne stijl zo gek nog niet!

Slaapkamer in koloniale stijl:

Europees met een sterk Aziatisch tintje: zo kun je een slaapkamer in koloniale stijl gerust omschrijven. Voor mensen die iets met oosterse culturen hebben is dit een prima optie! Donkere meubels van tropisch hardhout in combinatie met mooie lichte en zachte kleuren nemen je elke nacht weer mee op reis naar verre oorden.

Slaapkamer in klassieke stijl:

Als je het liever toch meer bij ‘de goede oude tijd’ wilt houden dan kun je ook kiezen voor een slaapkamer in klassieke stijl. Ideaal voor oude huizen! Een antiek bed met een 19e-eeuws uiterlijk kan het stralende middelpunt van je slaapkamer worden. Robuuste gordijnen en een kroonluchter aan het plafond en je slaapkamer is al bijna klaar. Maak je bed trouwens wel lekker modern op: een dekbed slaapt vaak een stuk comfortabeler dan de oude lakens en dekens!

Aan de slag!

Het is voor jou nu eigenlijk alleen maar een kwestie van alle stappen in gang zetten en jij kunt over een aantal nachten in je nieuwe slaapkamer gaan slapen! Neem in ieder geval voldoende tijd om alles goed uit te zoeken en ook om een goed beeld te hebben van je budget. We wensen je alvast welterusten!!