Moderne Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's

Serre moderne stijl:

Je huis is een plek waar je heerlijk jezelf kunt zijn, een veilige plek waar je kunt ontspannen na een dag hard werken of waar je heerlijk van een vrije dag of het weekend kunt genieten. Alleen, met je gezin of met vrienden: in je huis is veel mogelijk! Heb jij genoeg van die plekjes in je huis waar je lekker kunt ontspannen? Wat een luxe! Maar misschien heb je juist wel het idee dat er nog iets ontbreekt aan je woning. Op dat punt kunnen de experts van homify je ook helpen! Heb je wel eens gedacht aan het bouwen van een serre in moderne stijl bij je huis? Ook op dit gebied zijn er heel wat mogelijkheden te bedenken, van groot tot klein, van overdekte tuin tot extra woonkamer en ga zo maar door. Ben je benieuwd geworden? Lees dan verder hoe je aan de slag kunt gaan met het bouwen van een moderne serre!

Hoe ziet de ideale moderne serre er uit?

De ideale moderne serre is een mooi verlengstuk van jouw (moderne) huis. Een constructie gemaakt van glas, metaal, hout, of een combinatie van die verschillende materialen. De moderne serre kan naast een prachtig verlengstuk van je huis ook de ideale schakel naar jouw tuin vormen. Als je behoefte hebt aan een hele lichte ruimte dan kun je kiezen voor een glazen dak. De ruimte is dan ook bij koud weer ideaal te gebruiken: je hebt het idee dat je buiten bent, maar dan met de warmte en het comfort dat je binnenshuis hebt! Als je alleen woont dan bouw je de serre uiteraard voor jezelf. Maar de kans is groot dat jouw gezin uit meer mensen dan alleen jij bestaat. In dat geval is het van belang dat elk lid van jouw gezin zich thuis gaat voelen in de nieuwe ruimte. Multifunctioneel gebruik kan dan een belangrijke voorwaarde zijn.

Ideeën en inspiratie voor een moderne serre:

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van de manier waarop een moderne serre bij jouw huis gebouwd kan worden. Vaak wordt gekozen voor een ruimte waarin het daglicht erg bepalend is. De constructie is vrij eenvoudig bij je huis aan te bouwen. De tuindeur, of eventueel openslaande deuren, worden dan de toegang naar de moderne serre. Vanuit de serre kun je dan vervolgens gemakkelijk in de tuin komen. Uiteraard is dit alles een kwestie van smaak: jij en eventueel je gezin bepalen hoe alles er uit komt te zien. De opties op het gebied van gebruik en inrichting van een moderne serre zijn heel divers. Je kunt denken aan een eetkamer met een grote tafel en stoelen, een ruimte waar je een biljart plaatst of juist een lichte woonkamer. En je kunt de functie van de ruimte ook gemakkelijk aanpassen natuurlijk! Zeker als op een gegeven moment de kinderen niet meer thuis wonen dan kun je er voor kiezen om van de serre echt een plekje voor jezelf te maken.

Hoeveel kost een moderne serre?

Er bestaat geen vaste prijs voor het bouwen van een moderne serre. Een aantal factoren speelt hierin een rol. Als je een architect inschakelt die voor jou een serre op maat gaat ontwerpen dan worden de kosten uiteraard een stuk hoger dan in het geval waarin je een meer kant-en-klaar model serre uitkiest. Ook de grootte van de serre speelt een rol mee. Daarnaast de voorzieningen die je wilt aanbrengen. Hierbij valt te denken aan verwarming, eventueel waterleiding en uiteraard de aanleg van elektriciteit. Je kunt ruwweg zeggen dat een serre vanaf ongeveer € 5000,- aan te schaffen is. Verder spelen materiaalkosten een rol. Bedenk wel altijd dat je het project net zo duur of goedkoop kunt maken als jijzelf wilt. Een goed beeld van je financiële situatie is ook altijd goed om te hebben. Ga daarom ook voor je besluit tot de uitbreiding van je huis aan de slag om een begroting te maken. Neem hierbij alle kosten mee en zorg er altijd voor dat je de begroting zo ruim maakt dat tegenvallers geen probleem worden.

Welke kleur kan ik het beste kiezen voor mijn moderne serre?

De moderne stijl kenmerkt zich door gebruikmaking van zwarte, witte en grijze elementen. Maar zwart en grijs houden in dit geval zeker niet in dat je het te donker moet maken! Licht is vooral in een serre erg belangrijk! Mocht je toch iets meer kleur willen hebben kies dan voor wat subtielere pasteltinten. De enige uitzondering op deze regel is dat je een modern effect ook kunt krijgen door bijvoorbeeld één wand in een wat fellere kleur te (laten) schilderen.

Wat voor soort vloer past het beste in een moderne serre?

Op het gebied van vloeren zijn (natuurstenen) tegels altijd erg mooi en ook praktisch in een serre. Maar ook een houten vloer of laminaat kan heel geschikt zijn voor een moderne serre. Stoffen vloerbedekking is meestal af te raden, vooral vanwege de directe ligging van je serre bij de tuin. Wel kun je de ruimte voorzien van een mooi tapijt, bijvoorbeeld onder de tafel.

Hoe richt ik mijn serre in moderne stijl in?

Wat voor functie jouw moderne serre ook gaat krijgen, er zijn een aantal basisprincipes die voor elke moderne serre gelden. ‘Houd het simpel’ is de beste aanwijzing om daarbij mee te geven. Moderne serres (en vele andere modern ingerichte ruimtes) kenmerken zich door een minimalistische inrichting. Strakke en functionele meubels zonder al te veel poespas. Voor (moderne) kunst is uiteraard wel ruimte, maar maak van je serre geen museum! Je wil juist een ruim gevoel hebben in deze ruimte die de schakel vormt tussen je tuin en je huis. Kies daarnaast ook de verlichting met zorg uit. Een elegante en zeker moderne oplossing is het integreren van spotjes in de constructie van je serre. Of je kiest voor een paar mooie vierkante staande schemerlampen.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het bouwen van een serre in moderne stijl?

De ruimte die je wilt gebruiken om een serre op te gaan bouwen is uiteraard van belang. Hoeveel ruimte heb je in je tuin beschikbaar en vooral ook hoeveel blijft er van je tuin over na de bouw van de serre? Verder is het ook van belang hoe de fundering van je serre tot stand gaat komen. Heb je op dit gebied enige twijfel schakel dan zeker een architect of een bouwkundige in. Denk er verder ook goed om dat in heel veel gevallen een bouwvergunning voor een project als dit vereist is. Overleg het dus goed met de gemeente waar je woont, je hebt geen zin in problemen na de bouw van je serre!

Tips en aanwijzingen voor een kleine moderne serre:

Ook als de ruimte maar beperkt is dan is het mogelijk om een kleine moderne serre te gaan bouwen. Nog meer dan bij een grotere serre geldt hier dat je de inrichting tot een minimum beperkt moet houden. Dat neemt niet weg dat je ook een kleine moderne serre gezellig in kunt richten! Kies voor ruimtebesparende meubels, veel lichte kleuren en eventueel een mooie grote spiegel om het ruimtelijke effect te vergroten.

Andere stijlen:

Een serre in moderne stijl is een prachtige uitbreiding van je huis. Dit geldt vooral voor nieuwbouwhuizen, maar ook bij sommige oudere huizen kan een hele mooie moderne aanbouw verrijzen! Denk je dat een moderne serre toch niet zo goed bij jou past? Gelukkig helpt homify je op weg met allerlei verschillende stijlen en vooral heel veel voorbeelden daarvan! Wist je dat je trouwens al deze ideeën in je eigen online Ideabook bij kunt houden? Je kunt hier elk moment van de dag terecht en uiteraard zeven dagen in de week! Laat je inspireren door de vele duizenden foto’s die je op homify kunt vinden. Om je een indruk te geven van enkele andere stijlen op het gebied van serres hebben we er een paar voor je uitgelicht.

Serres in industriële stijl:

De industriële stijl serre past uitstekend bij meer bedrijfsachtige panden of bijvoorbeeld bij huizen uit de jaren ’20 en ’30. Een industriële stijl laat veel ruimte over voor baksteen en metaal. Robuuste koperen lampen kunnen dit decor helemaal compleet maken. Creëer een serre met een loft in je achterhoofd en jouw serre kan op homify direct als prachtig voorbeeld van de industriële stijl dienen.

Serre in landelijke stijl:

De landelijke stijl serre is goed van toepassing op huizen op het platteland. Zeker als je een grote tuin hebt dan kun je een prachtige landelijke serre gaan bouwen. Wat antieke meubels, een gezellig schilderij en warme en zachte kleuren. En wie weet heb je de mogelijkheid om hier ook nog een open haard aan toe te voegen. Het landelijke effect zal dan helemaal compleet zijn!

Serre in klassieke stijl:

Een meer klassieke serre is voor huizen van meer dan honderd jaar oud uitermate geschikt. Gebruikmaking van hout is hierin erg belangrijk. Een prachtige plek voor een high tea!

Meer ideeën en inspiratie nodig?

Zoals al is aangegeven kan homify jou op weg helpen met ideeën en inspiratie op vele gebieden. Van serre tot keuken en van badkamer tot garage. Maar als je wilt kun je ook een compleet huis als voorbeeld nemen. Het gaat er in de eerste plaats altijd om wat jij mooi vindt. Als je het moeilijk vindt om jouw smaak goed te definiëren, kijk dan eerst rustig rond. Niets is zo jammer als te snel een keuze maken waar je achteraf spijt van krijgt. Investeren in je huis is investeren in jezelf en in de toekomst. Neem er daarom uitgebreid de tijd voor. En onthoud goed dat homify je daarbij altijd kan helpen!