Landelijke Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke Serre: design, ideeën, inspiratie en foto's

Serre in landelijke stijl

Ideeën en inspiratie voor een serre in landelijke stijl:

Een serre in landelijke stijl kan een prachtige uitbreiding van je huis betekenen. Vooral de natuurlijke uitstraling die een serre in landelijke stijl met zich meebrengt geeft een schitterend effect. Je tuin zal wat kleiner gaan worden door de aanbouw van een serre maar je krijgt er een hoop voor terug! Je terras is nu het hele jaar door goed bruikbaar terwijl dat voorheen waarschijnlijk beperkt bleef tot de warmere dagen van het jaar. Een ander bijkomend voordeel is dat een deel van je tuin nu ‘onderdak’ kan komen te liggen en dat je dus voor dat gedeelte veel minder tijd aan onderhoud kwijt bent. Maar waar vind je de ideeën en inspiratie voor zo’n landelijke serre, het liefst met praktische aanwijzingen en tips? Uiteraard ben je daarvoor bij homify aan het juiste adres! Ga er maar even rustig voor zitten en lees mee hoe jij de ideale serre in landelijke stijl kunt gaan creëren.

Hoe ziet de perfecte serre er uit?

De perfecte serre, in landelijke stijl of in een andere stijl, betekent de ideale uitbreiding van jouw woonkamer en daarnaast ook de perfecte schakel tussen jouw huis en de tuin. Het ideale van een serre is dat je er altijd beschut kunt zitten, maar toch het gevoel hebt buiten te zijn. En zeker als je besluit met de landelijke stijl aan de slag te gaan dan creëer je een omgeving die op de natuurlijke accenten nog eens extra de nadruk legt. Hoe die exacte invulling hiervan er uit gaat zien is natuurlijk geheel aan jou. Het belangrijkste voor de professionals van homify is dat je goed op weg wordt geholpen zodat je precies weet wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een serre. De perfecte serre in landelijke stijl bestaat niet, maar jouw perfecte landelijke serre wel!

Hoe ontwerp ik mijn serre in landelijke stijl?

Het ontwerpen en bouwen van een serre in landelijke stijl is een stukje ingewikkelder dan het herinrichten van je woonkamer. Maar het is uiteraard geen onbegonnen werk! Het vinden van de juiste professional die jou kan helpen is erg belangrijk. Ook op dat vlak kan homify je heel goed van dienst zijn. Het enige wat jij hoeft te doen is via onze site te zoeken naar de juiste aannemer of andere professional die jouw serre kan gaan bouwen. Je kunt zelfs zoeken op experts bij jou in de buurt! Je zou er ook voor kunnen kiezen om veel werkzaamheden zelf uit te gaan voeren. We begrijpen heel goed dat je op sommige punten misschien wat wilt bezuinigen als je met een project als dit aan de slag gaat. Toch is deskundige begeleiding van groot belang: dit kan grote fouten, en daarmee financiële tegenvallers, gaan voorkomen.

Hoeveel kost een serre?

Een vaste prijs voor een serre is niet te geven. Dit hangt namelijk af van een heel scala aan factoren. De grootte van de serre speelt daarbij een rol, de materiaalkeuze en het beoogde gebruik van de ruimte. Een serre waarin vloerverwarming en waterleiding aanwezig is zal een stuk duurder zijn dan een serre waar van deze faciliteiten geen sprake is. Het meest goedkope geval is als je al de trotse bezitter bent van een serre bent en je er voor kiest om de serre te gaan herinrichten of verbouwen, bijvoorbeeld in landelijke stijl. Of een serre nou veel of weinig gaat kosten, voor jou is van belang dat je van tevoren goed weet hoeveel geld je te besteden hebt. Een goede begroting voor het hele project is dus erg belangrijk. Zet je wensen op een rijtje en maak een globale inschatting hoeveel alles gaat kosten. Vergeet daarbij vooral de kosten niet voor het inhuren van de nodige professionals. Denk ook om kosten voor eventuele vergunningen! Je wilt vast de serre ook een beetje leuk in gaan richten en dat kost uiteraard ook geld. En er zijn soms dingen waar je tegenaan gaat lopen die je van tevoren niet voorzien hebt, houd daar ook wat geld voor achter de hand.

Waar moet ik verder allemaal rekening mee houden als ik een serre in landelijke stijl ga bouwen?

Afhankelijk van de grootte van je serre zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker bij grote serres is een bouwvergunning een vereiste. Maar dit kan ook bij kleine serres het geval zijn. Per gemeente kunnen de regels wat verschillend zijn. Als je een ouder huis hebt dan is de kans aanwezig dat je woning een status als gemeentelijk monument of als rijksmonument heeft. Ook dan gelden er speciale regels voor het bouwen. Hetzelfde is het geval als jouw woning deel uit maakt van een beschermd dorps- of stadsgezicht. En dan is er ook nog de welstandscommissie die vaak moet kijken of jouw ontwerp in het bestemmingsplan past. Maar maak je hier niet te druk om, informeer gewoon bij je gemeente en overleg deze zaken ook goed met de architect of ontwerper waar je mee aan de slag gaat om je serre in landelijke stijl werkelijkheid te laten worden. Als je weet hoe dit allemaal precies zit dan kun je met het daadwerkelijke ontwerpen en bouwen aan de slag gaan. Bedenk wel goed voor je begint wat je allemaal in je serre wilt hebben, als er al gebouwd wordt dan is het vaak lastig om dan nog veranderingen in het ontwerp aan te brengen.

Hoe richt ik mijn serre in landelijke stijl in?

De constructie van landelijke serres bestaat meestal uit een combinatie van hout en glas. Juist de houten elementen geven al landelijke sfeer aan de ruimte. De inrichting kun je hier het beste op aanpassen. Een serre in landelijke stijl moet niet te vol worden ingericht, juist ruimte geeft een landelijk effect. Een houten vloer versterkt het landelijke gevoel. Afhankelijk van het gebruik van de serre kan die verder ingericht worden. Gebruik je de serre als extra woonkamer, als eetkamer of misschien wel als keuken? Zoek dan uiteraard de juiste spullen die daar bij passen. Een serre als keuken daarbij komt natuurlijk veel meer kijken omdat je dan ook een aanrecht en alle toebehoren nodig hebt. Kijk vooral even verder bij landelijke keukens als je daarmee aan de slag wilt gaan. Voor vele andere functies is de ruimte in een serre ook tussentijds zonder al te veel moeite te veranderen. Zeker als je opgroeiende kinderen hebt dan kan het goed zijn dat je er op een gegeven moment een ‘gameruimte’ van wilt maken. Wat voor functie de serre ook krijgt, zorg voor mooie landelijke meubels. Houten tafels en mooie solide stoelen zorgen voor een landelijk effect. Denk ook goed om de verlichting.

Tips voor kleine serres in landelijke stijl:

Bij woningen in de stad kan het vaak voorkomen dat er een wat kleinere serre aanwezig is of dat juist jij plannen hebt om bij je stadswoning een kleine serre in landelijke stijl te bouwen. Ook hier geldt uiteraard dat je voor zo’n project om de vergunningen moet denken. Verder kun je een kleine serre prima in landelijke stijl inrichten, maar zorg er vooral ook hier voor dat je de ruimte niet te vol stopt met allerlei spullen. Dit zou namelijk erg zonde zijn omdat daarmee het landelijke effect verloren gaat.

Serres in andere stijlen:

We hebben ons hier gefocust op het bouwen en inrichten van een serre in landelijke stijl. Maar misschien twijfel je nog over de stijl die toe wilt gaan passen en wil je ook iets meer over andere stijlen weten. Dat is uiteraard ook geen probleem! Kijk maar even mee.

Serre in moderne stijl:

Een serre in moderne stijl kenmerkt zich door strakke vormen. Metaal en glas kunnen een prima basis voor deze constructie vormen. Zelfs bij een oud huis kan een modern aangebouwde serre een heel artistiek effect geven. Deze stijl staat misschien wel lijnrecht tegenover de landelijke stijl, maar kan een heel verrassend effect geven!

Serre in koloniale stijl:

Ga terug naar de tijden dat de Europese en Aziatische bouwstijlen unieke bouwwerken opleverden. Met een serre in koloniale stijl kun je klassieke en oosterse elementen mooi vermengen. Tropisch hardhout met een klassiek tintje: een erg stijlvolle oplossing!

Serre in klassieke stijl:

Een serre in klassieke stijl is een stijlvolle manier om een oud huis uit te breiden. Net zoals bij een landelijke serre kun je met de klassieke stijl een prachtige combinatie van hout en glas gebruiken. Antieke meubels, kroonluchters en stevige gordijnen kleden een serre in klassieks stijl prachtig aan.

Aan de slag met homify!

Begint het bij jou te kriebelen om aan de slag te gaan met een serre of met een andere ruimte in je huis? Blijf lekker thuis en pak je tablet, laptop of smartphone er maar bij! Je gaat naar homify en kunt dan aan de slag gaan om je woondromen werkelijkheid te laten worden. Aanmelden op homify is helemaal gratis en je kunt er uiteraard op elk moment van de dag terecht. Je vindt vele foto’s van de meest uiteenlopende huizen en interieurs. En dat uiteraard in een heel scala aan stijlen, nog meer dan de stijlen die hier nu aan de orde zijn geweest. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt kun je op je eigen tempo een Ideabook samen gaan stellen. Zet daarin alle foto’s met commentaar die jou de inspiratie kunnen geven voor het ideale huis. Je kunt dit gebruiken om aan professionals te laten zien of je deelt het met andere homifygebruikers door het Ideabook openbaar te maken. Serre, badkamer, keuken, tuin en zelfs de garage: vind al je inspiratie en ideeën op homify en jouw droomhuis ligt binnen handbereik!