Meisjeskamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Meisjeskamer

Een van de meest leuke slaapkamers om in te richten voor een moeder, is toch misschien wel een meisjeskamer. Want reken maar dat er dan bij jou ook heel wat jeugdsentiment om de hoek komt kijken! De opties die er op dit gebied zijn, zijn ook erg groot. Van traditioneel roze tot wat stoerdere kleuren en alles wat daar tussenin zit. Vanzelfsprekend helpen we je bij homify graag een handje mee om er voor te zorgen dat die meisjeskamer, maar ook die jongenskamer er op en top uit komt te zien. Na het lezen van de praktische aanwijzingen, ideeën en tips kun je zelf of met de hulp van een professional aan de slag gaan om je dochter de kamer te geven waar ze altijd al van gedroomd heeft.


Hoe kan ik een meisjeskamer inrichten?

Het inrichten van een meisjeskamer kan nog best wel wat van je vragen en is niet altijd heel erg eenvoudig. Op de specifieke elementen van het inrichten komen we zo meteen graag uitgebreid terug, maar het gaat er nu vooral om dat je even een globale indruk krijgt. Het belangrijkste is dan ook vooral dat je dochter tevreden is. Maar jij moet ook tevreden zijn, zeker op het gebied van budget. En niet onbelangrijk is om er rekening mee te houden wat de leeftijd van je kleine meid is. Zeker als ze wat groter worden dan hebben ze een sterke wil op het gebied van smaak! Zorg er dan dus voor dat je er samen goed uitkomt en dat je ook een stijl en thema kiest die een paar jaartjes mee kan gaan. Je moet er immers niet aan denken dat je over een jaar de boel alweer opnieuw aan moet gaan pakken!


Ideeën voor een kleine meisjeskamer

Hoe graag je het ook zou willen, het gaat niet altijd om je dochter een hele grote meisjeskamer te geven. Zeker als je meer kinderen hebt dan is de ruimte op een gegeven moment beperkt. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet te betekenen dat een kleine kinderkamer niet ook ontzettend leuk kan zijn. Daar hebben we ook even wat ideeën voor een kleine meisjeskamer op een rijtje gezet. De gouden tip is in zo’n geval om er voor te zorgen dat je het simpel houdt. Niet al te veel meubels, een beetje neutrale kleuren en uiteraard heel veel licht. Kies ook voor handige multifunctionele oplossingen zoals een bed met daaronder opslagruimte en leuke kussen die het bed ook in een handomdraai in een bank veranderen. Kasten ophangen aan de muur kan er ook zeker voor zorgen dat je nog een beetje ruimte over gaat houden.


Kleurideeën

Zoals we in het begin al hebben gezegd, denk je bij een traditionele meisjeskamer natuurlijk aan roze. En we willen deze optie ook zeker niet direct afschieten, maar er is natuurlijk heel veel meer dan dat alleen te bedenken. Wat dacht je van leuke pasteltinten bijvoorbeeld? Maar ook groen en oranje kunnen een prima uitgangspunt bieden! In dit geval hebben we het dan uiteraard ook over de kleur van de muren. Je zou ook een leuk motiefje in de vorm van behang kunnen overwegen of je gaat samen met je dochter aan de slag om een leuk schilderij op de muur te maken. Opties en mogelijkheden genoeg! Als je de knoop op het gebied van kleur hebt doorgehakt, dan is het ook belangrijk dat je een keuze maakt over de vloer. Een stoffen vloerbedekking kan warm aanvoelen, maar trekt veel stof aan en is lastig om schoon te maken. Laminaat of een andere vloer kan dan beter van pas komen. En wil je rond het bed wel dat het zacht en warm aan gaat voelen als je dochter uit bed stapt? Leg daar dan gewoon een leuk vloerkleed neer!


Bed en meubels in de meisjeskamer

Een leuke kleur op de muur en een fraaie nieuwe vloer zijn leuk, maar daarmee is de kamer natuurlijk nog niet compleet. Een bed en meubels moeten daar voor gaan zorgen! Misschien is het vooral wel de prijs van deze onderdelen waar je ondertussen een beetje tegenaan zit te hikken. Maak je daar maar niet al te veel zorgen over! Zie het vooral ook als een investering, want als je dochter al wat groter is dan koop je gewoon een groot eenpersoonsbed voor haar waar ze lang van kan genieten. Voor zo’n € 100,- kun je al wat leuks kopen! En dat valt toch nog best wel mee. En als je dochter het leuk vindt (en de ruimte niet zo groot is) dan kun je ook altijd nog voor een hoogslaper kiezen. Handig om de ruimte daaronder als speelhoek te gebruiken of om alvast met een bureautje in te richten. En dat bureau is zeker voor de grotere meiden nodig als ze huiswerk moeten gaan maken. Verder mag een kledingkast (ook al vanaf zo’n 90 euro!) natuurlijk niet ontbreken. En als er dan nog wat ruimte over is, dan kun je ook een leuk zitje nog overwegen.


Decoratie ideeën voor de meisjeskamer

We sluiten graag af met wat leuke decoratie ideeën voor de meisjeskamer. Zorg voor leuke sfeerverlichting en wat leuke spulletjes waar je dochter aan gehecht is. Uiteraard mag een leuke poster of een mooi schilderij aan de muur ook niet ontbreken. En op die manier komen jullie er samen vast wel uit en kan je dochter genieten van een heerlijke kamer.