Moderne Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Moderne Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Maisonette Moderne kleedkamers van Studio Mariska Jagt Modern
 2. Maatwerk Moderne kleedkamers van House of JAB by Verstappen Interiors Modern
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Verbouwing monumentaal stadsappartement Amsterdam Moderne kleedkamers van BNLA architecten Modern
 5. Kasten Moderne kleedkamers van Designed By David Modern
 6. Inloopkast, slaap/Badkamer, Hoogerheide Moderne kleedkamers van Leonardus interieurarchitect Modern
 7. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 10. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 11. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 12. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 13. Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne woning Moderne kleedkamers van Motion Gietvloeren Modern Kunststof
 14. Strak, modern en duurzaam interieur met karakter Moderne kleedkamers van BNLA architecten Modern
 15. Appartement, Kapellen België Moderne kleedkamers van ÈMCÉ interior architecture Modern Hout Hout
  Ad
 16. Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Moderne kleedkamers van Regina Dijkstra Design Modern
 17. Lucht, Licht, Zicht Moderne kleedkamers van Masters of Interior Design Modern
 18. Lucht, Licht, Zicht Moderne kleedkamers van Masters of Interior Design Modern
 19. Lucht, Licht, Zicht Moderne kleedkamers van Masters of Interior Design Modern
 20. Lucht, Licht, Zicht Moderne kleedkamers van Masters of Interior Design Modern
 21. Lucht, Licht, Zicht Moderne kleedkamers van Masters of Interior Design Modern
 22. Merckt, Grote Markt Groningen Moderne kleedkamers van DUIN INTERIOR Modern Koper / Brons / Messing
 23. Merckt, Grote Markt Groningen Moderne kleedkamers van DUIN INTERIOR Modern Koper / Brons / Messing
 24. Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne woning Moderne kleedkamers van Motion Gietvloeren Modern Kunststof
 25. Lichtgrijze PU Mono gietvloer in moderne woning Moderne kleedkamers van Motion Gietvloeren Modern Kunststof
 26. Strak, modern en duurzaam interieur met karakter Moderne kleedkamers van BNLA architecten Modern
 27. interieur C te Klimmen Moderne kleedkamers van CHORA architecten Modern
 28. interieur C te Klimmen Moderne kleedkamers van CHORA architecten Modern
 29. interieur C te Klimmen Moderne kleedkamers van CHORA architecten Modern
 30. Villa Bliek - Den Haag Moderne kleedkamers van Archipelontwerpers Modern
 31. Moderne kleedkamers van homify Modern
 32. Moderne kleedkamers van homify Modern
 33. Villa in ‘t Gooi Moderne kleedkamers van Designa Interieur & Architectuur BNA Modern

Moderne kleedkamers:

Een huis is voor de bewoners pas echt een thuis als het helemaal naar hun smaak is ingericht en ontworpen. En een thuis daar moet jij je uiteraard ook helemaal thuis voelen! Bij het ontwikkelen, bouwen en inrichten van een huis komt heel wat kijken. Samenhang en harmonie tussen woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, studeerkamer en ga zo maar door is daarbij van groot belang. Aan de woonkamer en keuken wordt bij het inrichten vaak heel veel aandacht besteed. Als je wat ruimte over hebt en je gaat een kleedkamer inrichten dan wordt dit al vaak snel een beetje een ondergeschoven kindje. Dat is zonde, want er zijn zeer veel leuke en creatieve mogelijkheden te bedenken om van een simpele ruimte een prachtige kleedkamer in moderne stijl te maken. Een modern ingericht huis vraagt immers ook om een moderne kleedkamer en niet om een veredeld rommelhok waar je ook nog wat kleren kwijt kunt. Hier word je op weg geholpen bij het inrichten van de ideale moderne kleedkamer.

Hoe ziet een moderne kleedkamer er uit? 

Een moderne kleedkamer is de ideale plek in jouw huis om je dromen en stijl goed tot uiting te laten komen. Het is een ruimte die echt voor jou en eventueel voor je partner bedoeld is. Voor een kleedkamer zijn heel veel verschillende stijlen te bedenken in de moderne hoek: van een meer expressieve stijl met meerdere meubels en accessoires tot een minimalistisch ingerichte ruimte. Het hangt geheel van jouw voorkeur en smaak af hoe jouw moderne kleedkamer er uit komt te zien. Een moderne kleedkamer is heel erg geschikt om als een verlengstuk te dienen van de rest van jouw interieur. Jij bent zelf degene die bepaalt hoe de kleedkamer er uit gaat zien. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder hoe je de ideale moderne kleedkamer kunt inrichten! 

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor het inrichten van een moderne kleedkamer? 

Net zoals bij alle andere ruimtes in en om jouw huis is homify ook de perfecte gids voor het opdoen van ideeën en inspiratie op het gebied van (moderne) kleedkamers. Of het nu gaat om een compleet nieuwe kleedkamer of juist de herinrichting daarvan: homify kan je door middel van heel veel verschillende voorbeelden van prachtige moderne kleedkamers op weg helpen. 

Hoe richt ik mijn kleedkamer in een moderne stijl in? 

Er komt het een en ander kijken bij het inrichten van een moderne kleedkamer maar na alle energie die jij daar in gestopt hebt zal het resultaat dan ook fantastisch zijn. Het verstandigste is om te kijken wat je budget is en daarnaast uiteraard welke ruimte je op het oog hebt om in te gaan richten als moderne kleedkamer. Je budget is zeer bepalend voor het eindresultaat dus het is belangrijk dat je precies weet hoeveel geld je uit wilt gaan geven. Maak dus een simpele begroting, bedenk of een deel van het geld ook gebruikt moet worden voor het inhuren van experts en houd ook een beetje geld achter de hand voor meerwerk of onverwachte uitgaven. Op het gebied van ruimte kan zowel een grote als een kleine kamer een uitdaging zijn om op moderne wijze in te richten. Verlichting is een cruciaal aspect hierbij. Maar uiteraard zijn de kasten en meubels ook van groot belang. Juist daarin kan het ook om hele creatieve oplossingen vragen als je maar een kleine ruimte tot je beschikking hebt. Denk er ook vast over na wat voor behang of muurverf je wilt gebruiken en laat in je budget ook zeker wat ruimte over voor mooie accessoires zoals een spiegel en wat persoonlijke spullen. De spiegel is erg belangrijk voor zowel het passen van je kleding als het ruimtelijke effect van je moderne kleedkamer. 

Welke kleur moet ik kiezen voor op de muren van mijn moderne kleedkamer? 

Kleuren zijn erg bepalend voor de stemming van mensen. Sommige kleuren kunnen een kalmerend effect geven terwijl andere kleuren juist stimulerend en opbeurend werken. Het uitkiezen van de juiste kleur voor een moderne kleedkamer is iets waar je zeker even voor moet gaan zitten. Het werkt over het algemeen erg goed om te kiezen voor wat neutralere kleuren. De kleding in je kleedkamer moet uiteraard de meeste aandacht krijgen. Verder is het zo dat de kleur op de muren je niet teveel af moet leiden en een beetje overeen moet komen met je huidskleur. Als je een meer neutrale ruimte wat saai vindt dan kun je kiezen voor een behang met een motief zodat de ruimte wat speelser aanvoelt. Maar je voelt het vast al aankomen: maak ook het behang niet te bont, zorg ervoor dat jij en je kleding het middelpunt worden van de kleedkamer! Over het algemeen werken lichte kleuren het beste, maar ook pasteltinten kunnen heel goed gebruikt worden in een moderne kleedkamer. Wat voor kleur je ook kiest, kies voor een goede kwaliteit verf of behang. Dit mag op het moment van aanschaf misschien wat aan de dure kant zijn, op de langere termijn zal je hier zeker voordeel van hebben en het is bovendien ook zeker een waardevermeerdering van je huis. 

Wat voor soort vloer is geschikt voor mijn moderne kleedkamer? 

De vloer van een kleedkamer is ook van groot belang. Zeker als je kleedkamer direct naast de badkamer is gesitueerd is het belangrijk dat je niet uitglijdt in de kleedkamer. Bij stoffen vloerbedekking zal dit niet het geval zijn, maar bij een meer gladde vloer bestaat het risico dat je onderuit gaat als je na een douche of bad je kleedkamer binnenloopt. Een mooie mat of een tapijt bij de ingang van je kleedkamer kan dit voorkomen. Het type vloer dat je in je moderne kleedkamer legt is vooral ook een kwestie van smaak en eventueel ook afhankelijk van de vloeren in de rest van je huis. Zorg er in ieder geval voor dat er een goede balans is tussen muren en vloer. Als je nog niet zo’n goed beeld hebt van de vloer voor jouw moderne kleedkamer kijk dan eerst rustig rond op homify en laat je inspireren door de vele voorbeelden. 

Zijn er specifieke tips voor het decoreren van mijn kleedkamer? 

Een kleedkamer is een hele persoonlijke plek. Het is de ruimte bij uitstek om helemaal jezelf te kunnen zijn. Jouw persoonlijke stijl moet dus ook leidinggevend zijn. Richt je samen met je partner een kleedkamer in? Zorg er dan ook zeker voor dat jullie samen overeenstemming bereiken over het uiterlijk van de ruimte en maak allebei je persoonlijke kant van de ruimte. Kasten waarin kleding, schoenen en accessoires uitgestald gaan worden zijn ook een reflectie van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Plaats dus ook kasten die jij mooi vindt en die passen bij de stijl waarin je de kleedkamer inricht. Verlichting is daarnaast van zeer groot belang. Zowel de algemene verlichting, van de hele ruimte dus, als de spotjes die jou letterlijk in de spotlights zetten zijn belangrijk om met zorg uit te zoeken en ook zeker zorgvuldig te plaatsen. Hoe je persoonlijke beeld van een kleedkamer ook is, zorg in ieder geval voor eenheid en samenhang in de ruimte. 

Hoe maak ik gebruik van accessoires in mijn moderne kleedkamer? 

Accessoires zijn in veel ruimtes van groot belang voor de persoonlijke ‘touch’ en aankleding. In een moderne kleedkamer hebben veel accessoires naast een decoratieve invulling ook een praktisch doel. Wat te denken van mooie kastjes of dozen voor je juwelen, (zonne)brillen, make-up en ga zo maar door? Naast deze praktische accessoires kun je als je wat ruimte over hebt ook kiezen voor een mooi schilderij of een ander kunstwerk. Juist kunst kan net dat beetje extra aan je moderne kleedkamer geven! 

Wat doe ik met een kleine kleedkamer? 

Ook een kleine kamer is gemakkelijk en stijlvol om te toveren tot een moderne kleedkamer. Je zult hier alleen wat praktischer met de ruimte om moeten gaan. Zorg voor inbouwkasten en als dat niet mogelijk is voor smalle maar hoge kasten zodat je de ruimte optimaal benut. Denk je dat het moeilijk wordt om een spiegel op te hangen? Gebruik de deur daar dan voor! Zodra je de deur sluit heb je een prachtige passpiegel en daarnaast een vergroot ruimtelijk effect! 

Welke soorten stijlen zijn er nog meer en welke is geschikt voor mij? 

Naast een moderne kleedkamer zijn er ook vele andere manieren qua stijl op het gebied van kleedkamers. Je kunt hierbij denken aan een industrieel design, een rustieke sfeer of juist een Scandinavisch uiterlijk. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken. Ook een ‘cross-over’ tussen verschillende stijlen is heel goed mogelijk. Jij bepaalt zelf natuurlijk (eventueel met je partner) voor welke stijl je kiest. Maar natuurlijk helpt homify je graag op weg! Als je het gevoel hebt dat je niet op eigen kracht een (moderne) kleedkamer in kunt richten dan kun je met homify ook altijd een expert uitkiezen die jou op weg helpt. 

Kleedkamer in industriële stijl:

Een industriële stijl is ideaal voor de wat stoerdere types mens. Kleding passen in je eigen kleine fabriekshal! Leuk om te combineren met solide lampen en stevige kasten. Maak de ruimte niet te donker, maar gebruik spiegels om een ruimtelijk effect te creëren. 

Kleedkamer in rustieke stijl:

Kleedkamers in een rustieke of landelijke stijl hebben wat meer klassieke elementen in zich. Lichte en stijlvolle kleedkamers zijn op dat gebied de norm. Een mooie oude of antieke spiegel kan dit effect vergroten evenals een kroonluchter of een ander soort mooie oude verlichting. 

Kleedkamer in Scandinavische stijl:

Een kleedkamer in Scandinavische stijl kenmerkt zich door veel hout en eventueel wat patronen op de muur of op de kasten. Ook kun je hierin werken met wat fellere kleuren, maar maak het natuurlijk niet te bont: jij moet het middelpunt van de aandacht in de kleedkamer blijven!