Landelijke Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Landelijke Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Kleedkamer landelijke stijl

Hoe ziet een kleedkamer in landelijke stijl er uit?

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: het uiterlijk is (bijna) net zo belangrijk als het innerlijk. Op zich hoeft dit niet verkeerd te zijn! Een kleedkamer of inloopkast kan een belangrijke bijdrage leveren aan je uiterlijk. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige invulling voor een kamer in je huis. Zeker als die kamer voorheen toch amper gebruikt werd, dan is het inrichten van een kleedkamer in landelijke stijl een prima oplossing. De perfecte landelijke kleedkamer bestaat uit een combinatie van een mooie inloopkast met voldoende mogelijkheden om te kunnen zitten en te ontspannen. Mooie gordijnen, voldoende daglicht, mooie houten (antieke) kasten en comfortabel meubilair maken van een landelijke kleedkamer een van de leukste ruimtes van je huis. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het ophangen van een grote spiegel. Het uitzoeken en aantrekken van kleding wordt hiermee zeer aangenaam en zal je ochtendhumeur als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Begint het bij jou te kriebelen en wil jou nou eindelijk eens aan de slag gaan om je droom voor je eigen inloopkast en kleedkamer vorm te geven? Lees dan zeker verder hoe je hiermee aan de slag kunt gaan!

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor de ideale kleedkamer in landelijke stijl?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is heel erg eenvoudig: homify helpt je met vrijwel alles op het gebied van de ideale kleedkamer in landelijke stijl. Je hoeft geen dure magazines in huis te halen of naar talloze interieurwinkels te gaan om inspiratie op te doen, je vindt die informatie online via je pc, laptop, tablet of smartphone. Op elk moment van de dag kun je op homify terecht en dagelijks worden er vele nieuwe ideeën en prachtige foto’s voor je geplaatst. Bekijken is helemaal gratis en ook je ideeën opslaan in je eigen Ideabook kost helemaal niets. In dit geval ben je bezig met het voorbereiden van een kleedkamer in landelijke stijl, maar je kunt natuurlijk ook elke andere willekeurige ruimte in je huis in die stijl in gaan richten. Of kies jij toch liever voor een andere stijl? Kijk dan snel ook even welke andere stijlen er allemaal op homify te vinden zijn.

Hoe ga ik aan de slag met het creëren van mijn kleedkamer in landelijke stijl?

Voor je aan de slag kunt gaan met het ophangen van al je kleding moet je natuurlijk wel enig idee hebben waar jouw landelijke kleedkamer gaat komen. Ga je een nieuw huis bouwen en ben je nog in overleg met de architect? In dat geval kun je je wensen bij hem neerleggen! In een later stadium kun je dan samen met een interieurarchitect of een designer de kleedkamer in landelijke stijl gaan inrichten. Als je een bestaand huis hebt kun je een (kleinere) slaapkamer of eventueel een bergruimte daarvoor gebruiken. Van groot belang is dan om goed te weten hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Pak dus je meetlint en meet de ruimte op. Heb je een goed beeld van de beschikbare ruimte? Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende lichtinval hebt: hoe meer licht, hoe ruimtelijker en daarmee ook landelijker het effect zal worden. Als je met de eerste stappen klaar bent dan is het tijd om verder aan te gaan kleden en in te richten. Voor je aan de daadwerkelijke inrichting toe bent is het wel van belang natuurlijk eerst de muren en de vloer in orde te hebben.

Welke kleur past er het beste op de muren van mijn kleedkamer in landelijke stijl?

Zachte en lichte kleuren zijn het meest geschikt voor een kleedkamer in landelijke stijl. Enerzijds versterken ze het ruimtelijke effect maar lichte kleuren zijn sowieso erg belangrijk voor een kleedkamer. Als de ruimte te donker is kun je namelijk veel minder goed je kleding passen als je voor de spiegel staat. Zorg daarom naast een goede kleur zoals wit of een zachte pastelkleur ook voor goede verlichting in de ruimte zodat je ook in het donker je landelijke kleedkamer optimaal kunt gebruiken. Als je wel iets meer kleur aan wilt brengen of wat donkere elementen wilt aanbrengen kies daarvoor dan één muur uit. Een mooi behang op die ene muur of een houten lambrisering kan ook een heel mooi landelijk effect geven. Uiteindelijk ben je natuurlijk zelf degene die bepaalt wat voor kleur er in je landelijke kleedkamer gaat komen.

Wat voor soort vloer past het beste in een kleedkamer in landelijke stijl?

Om het landelijke effect in je kleedkamer zo goed mogelijk naar voren te laten komen is het zeker aan te raden om te kiezen voor een mooie houten vloer. Als de rest van de ruimte heel licht is dan mag de vloer best iets donkerder zijn. Je zou eventueel ook voor een laminaatvloer kunnen kiezen, zolang je er maar voor zorgt dat er sprake is van een houtmotief. Omdat je niet wilt dat je koude voeten krijgt in je landelijke kleedkamer kun je er voor kiezen om in ieder geval in de buurt van de spiegel een mooi robuust tapijt neer te leggen. Heb jij toch liever een stoffen vloerbedekking voor de gehele ruimte? Ook dit is natuurlijk een mogelijkheid. Het kan dan ook zeker geen kwaad om voor een wat donkerder kleur te kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat alles in de ruimte goed met elkaar in balans is!

Wat voor tips zijn er voor het inrichten van een kleedkamer in landelijke stijl en wat voor accessoires kan ik kwijt?

Voor de landelijke kleedkamer zijn er een paar dingen waar je steeds rekening mee moet houden. Zoals al eerder aangegeven is het vooral belangrijk een natuurlijk en ruimtelijk effect te creëren. Houd de kamer licht en zorg er ook voor dat je de ruimte goed kunt ventileren. Erg belangrijk is natuurlijk de spiegel. Hoe groter, hoe beter, zou je bijna kunnen zeggen. Zorg er wel voor dat de spiegel een goede match vormt met de rest van het interieur. Het plaatsen van een paar mooie antieke kasten kan de ruimte ook heel veel extra sfeer geven. Je moet daarnaast ook een goed beeld hebben van de kastruimte die je nodig hebt voor je kleding, je schoenen en je accessoires. Dit heeft ook alles met de grootte van de ruimte te maken. Je zou voor drie ‘lagen’ kunnen kiezen, beneden voor je schoenen, in het midden voor hangende kleding en boven planken voor dozen met andere kleding en accessoires. Maken jij en je partner allebei gebruik van de kleedkamer? Naast dat jullie het uiteraard allebei een beetje eens moeten zijn over de inrichting en stijl van de ruimte kun je dan ook het beste een kant voor jezelf creëren en een kant voor je partner. Vergeet trouwens ook zeker de verlichting niet! Naast wat spotjes om je kleding goed uit te lichten zorgt een mooie kroonluchter voor de versterking van het landelijke effect. En heb je nog een beetje ruimte over? Zet er dan een mooie stoel of sofa neer zodat je ook in alle rust even rond kunt kijken.

Kan ik een kleine ruimte ook inrichten als landelijke kleedkamer?

Ook een kleine ruime kan prima ingericht worden als kleedkamer in landelijke stijl. Je zult in dit geval alleen even wat creatiever met de ruimte om moeten gaan. homify biedt ook op het gebied van kleinere ruimtes heel veel voorbeelden en inspiratie. Belangrijk is vooral dat er ook een kleine landelijke kleedkamer vooral genoeg ruimte is voor je kleding. Plaats dus zeker geen enorme kasten, maar kies voor simpele planken en rails om je kleding op te hangen. Het enige wat hier niet klein hoeft te zijn is de spiegel: hoe groter de spiegel hoe groter ook het ruimtelijke effect wordt!

Wat voor stijlen zijn er nog meer voor een kleedkamer?

Een landelijke stijl is een schitterende stijl voor een kleedkamer, zeker als je huis (of de omgeving waar je huis staat!) zich daar goed voor leent. Maar misschien twijfel je nog of dit wel de juiste stijl voor jou is. Gelukkig is dit geen probleem, homify biedt ook ideeën en inspiratie op het gebied van andere stijlen. Een paar andere populaire stijlen hebben we even kort voor je op een rijtje gezet. 

Kleedkamer in moderne stijl:

Een moderne kleedkamer is vooral geschikt voor een nieuwbouwwoning of voor mensen die gek zijn op strakke en hedendaagse designs. Voor een appartement midden in de stad is dit een hele mooie stijl om mee aan de slag te gaan. Maar soms kan een modern ingerichte ruimte het ook heel goed doen in een oud huis. Uiteraard is deze stijl geheel anders dan de landelijke stijl, maar zeker de moeite van het bekijken waard!

Kleedkamer in klassieke stijl:

Als je de landelijke stijl niet stijlvol genoeg vindt, dan kun je ook aan de slag gaan om een wat chiquere ruimte te creëren. Een kleedkamer in klassieke stijl is dan geknipt voor jou. Hier kan antiek zeker niet ontbreken! Deze stijl past heel goed bij de oudere huizen. Bovendien is een ruimte als deze voor zowel dames als heren uitermate geschikt!

Kleedkamer in industriële stijl:

Voor de meer stoerdere mensen is een kleedkamer in industriële stijl erg geschikt. Dit is schitterend als je een loftachtig appartement bezit, maar ook in heel wat andere huizen kan deze stijl prima toegepast worden. Bakstenen hoeven hierbij niet gemeden te worden en schaf hiervoor zeker een paar robuuste (koperen) lampen aan.

Meer inspiratie nodig?

Naast de bovenstaande stijlen zijn er nog meer stijlen te bedenken. Maar jij kunt ook je eigen stijl creëren uit alle voorbeelden die je worden aangeboden. Gebruik vooral je creativiteit en je kleedkamer kan niet meer stuk.