Eclectische Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Eclectische Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectische Kleedkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Op deze pagina vind je kleedkamers in alle soorten en maten – in de stijl “eclectisch”. Hoewel kleedkamers een luxeproduct zijn waarvan je je misschien afvraagt in hoeverre je daar in huis ruimte voor hebt, toch zijn er vele verschillende manieren, ook in een kleine ruimte, om een kleedkamer in je huis of zelfs in je slaapkamer te bouwen. Dit hoeft tenslotte niet echt een hele aparte kamer te zijn: een loze hoek, een creatieve inloopkast en je hebt ultieme luxe, ook in je typisch Nederlandse rijtjeshuis. Maar hoe dit nu in eclectische stijl vormgegeven kan worden, passend bij een eclectische slaapkamer bijvoorbeeld, kan een uitdaging zijn. Daarom beantwoorden we hier een paar vragen voor je:

Hoe ziet eclectisch eruit?

Eclectisch design draait helemaal om de combinatie van stijlen en vormt daarvan onverwacht een mooi geheel. Het is verrassend hoe goed compleet verschillende stijlen eigenlijk bij elkaar passen. Landelijk-modern, mediterraans-minimalistisch, industrieel-tropisch en alles ertussenin en daaromheen: je kunt het zo gek niet bedenken of het past wel bij elkaar. Zet bijvoorbeeld eens een modern rood tafeltje op een Perzisch tapijt – zo ontdek je unieke combinaties en stijlen die allemaal onder de noemen “eclectisch” vallen.

Hoe maak ik mijn kleedkamer eclectisch?

Hoe je nu specifiek je kleedkamer eclectisch inricht is misschien niet zo makkelijk om je voor te stellen. Daar willen we je dan ook bij helpen. Ten eerste is de beste tip die we je altijd kunnen geven als het gaat om kleedkamers, vooral als deze klein zijn, spiegels! Spiegels vergroten een ruimte optisch, en daarnaast is in een kleedkamer zo’n meubelstukje natuurlijk onontbeerlijk. Het prettige aan spiegels is dat ze zo makkelijk in stijl gebracht kunnen worden: geen lijst voor een minimalistische look, een rijk versierde gouden lijst voor een barokke feel of wat steigerhout voor een landelijke sfeer. Daarmee heb je gelijk een toon gezet, aan de hand waarvan je een volgende stijl kunt toevoegen. Combineer bijvoorbeeld een barokke zilveren spiegel met een modern wit kleed en een tropische plant voor een luchtig, licht geheel! Voor meer zulke ideeën kun je natuurlijk het beste gewoon naar de foto’s op deze pagina kijken, of verder lezen over eclectische woonideeën voor nog meer tips en informatie.