Landelijke Kinderkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Kinderkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke Kinderkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Kinderkamer in landelijke stijl

Ideeën en inspiratie voor een kinderkamer in landelijke stijl

Een kinderkamer is meestal een reflectie van de persoonlijkheid van een kind. De voorkeuren en liefhebberijen van jouw kind moeten dan ook zeker in zijn of haar kamer verwerkt worden: je kind moet zich zeer welkom voelen in de kinderkamer. Je zou gerust kunnen stellen dat jouw kind de koning of koningin in zijn/haar eigen kamer is en de kamer is dan uiteraard het koninkrijk. Samen met je kind de inrichting van een kamer bepalen is heel belangrijk, maar dat neemt niet weg dat je een bepaalde stijl in je achterhoofd kunt houden. Wat dacht je van een kinderkamer in landelijke stijl? Je kunt hiervoor in meerdere woonmagazines inspiratie opdoen, maar homify staat uiteraard ook klaar om je hiermee verder op weg te helpen. Dat geldt voor een kinderkamer in landelijke stijl, maar ook voor elke andere willekeurige kinderkamer, slaapkamer of welke andere ruimte dan ook in jouw huis. Maar in dit geval gaan we er natuurlijk alles aan doen om te zorgen dat jouw prinsje of prinsesje de ideale kamer in landelijke stijl gaat krijgen!

Hoe decoreer ik een babykamer in landelijke stijl?

Het inrichten en decoreren van een babykamer in landelijke stijl is in een bepaalde zin gemakkelijker omdat je het kind daar niet actief bij hoeft te betrekken. Dat kan natuurlijk ook niet, want vrijwel altijd wordt de babykamer al ruim voor de geboorte van een kind ingericht. Wel is van belang om te weten wat het geslacht van het kindje is. Je kunt dan aan de slag gaan om een typische jongenskamer of juist een leuke meisjeskamer te gaan maken. Maar het kan ook zijn dat je niet op voorhand wilt weten wat het geslacht is van je baby of dat je met ook op de toekomst liever een kamer hebt die voor zowel jongens als meisjes geschikt is. Dat is uiteraard ook een optie. Als je aan de slag gaat met de babykamer in landelijke stijl dan is het uitkiezen van een kleur erg belangrijk. Ook in een landelijke stijl kun je prima kiezen voor de min of meer standaard babykleuren: roze of blauw. Maar juist als je besluit een neutrale kamer te maken dan kun je ook andere warme kleuren gebruiken, zacht wit of een mooie gele kleur bijvoorbeeld. Het landelijks aspect in de ruimte kun je vooral creëren door gebruik te maken van mooie houten meubels. Een houten wiegje bijvoorbeeld kan een schitterend effect geven. Dit geldt ook voor gezellige lampen, een mooie houten commode en natuurlijk stijlvolle gordijnen!

Hoe ontwerp ik een kinderkamer in landelijke stijl?

Als je kind wat ouder wordt dan zijn er twee opties: de babykamer blijft de babykamer voor jongere broertjes of zusjes van je kind, of je gaat de babykamer omtoveren in een echte kinderkamer. We kunnen natuurlijk niet voor jou bepalen hoe dat in jouw situatie het geval is, maar we kunnen je wel helpen met het ontwerp en de uitvoering van een kinderkamer in landelijke stijl. Of het nou om je zoon of om je dochter gaat, kinderen die een paar jaar oud zijn hebben meestal al duidelijke voorkeuren voor bepaalde thema’s. Wel is het zo dat dit ook heel snel weer kan veranderen, dus kies in ieder geval een thema dat niet te uitgesproken is. Voor jongens kun je bijvoorbeeld denken aan een thema met auto’s of vliegtuigen. In het geval van de landelijke stijl kun je er dan voor kiezen om dat thema vooral met houten elementen uit te voeren. Naast een stoer effect creëer je hiermee ook een hele rustige en gezellige sfeer. Voor een meisjeskamer kun je denken aan gebruikmaking van mooie en zachte kleuren. Poppen doen het uiteraard bij meisjes vaak goed. Denk hierbij ook aan een prachtig houten poppenhuis of andere houten speelelementen. Voor zowel jongens- als meisjeskamers is het aan te bevelen om muurstickers te gebruiken. Je kunt deze eenvoudig aanbrengen en vooral ook weer gemakkelijk verwijderen. Laat je op dit gebied ook inspireren door de foto’s die homify je biedt.

Hoe verander ik een kinderkamer in een tienerkamer?

Kleine jongens en meisjes worden op een gegeven moment groot. En hoe leuk zo’n kinderkamer in landelijke stijl ook is, als een kind in de puberteit gaat komen dan zal die echt geen genoegen meer nemen met een kinderlijke omgeving. De tijd breekt dan weer aan om weer aan het herinrichten te gaan. Nog meer dan bij het inrichten van een kinderkamer moet je er voor zorgen dat jouw tiener centraal staat bij de inrichting van de slaapkamer. Een tienerkamer moet een persoonlijke omgeving van jouw kind zijn. Als jullie het allebei eens zijn over het toepassen van een landelijke stijl dan kun je aan de slag gaan om dat vorm te gaan geven. Een mooi houten bed kan centraal staan. Daarnaast is een houten bureau eigenlijk onmisbaar in een tienerkamer. Ideaal voor je kind om te leren voor proefwerken, werkstukken en examens. Denk wel aan goede verlichting op deze werkplek! Hiervoor kun je ook prachtige lampen uitzoeken die perfect passen in een interieur in landelijke stijl.

Tips voor het decoreren van de kinderkamer in landelijke stijl

De experts van homify helpen je graag op weg om een leuke en gezellige kinderkamer in landelijke stijl te ontwerpen. Behalve de aanwijzingen voor de landelijke sfeer die al aan de orde zijn geweest, moet je er vooral om denken dat je een kinderkamer ruim, gezellig en comfortabel inricht. Denk hierbij ook zeker aan de natuurlijke lichtinval in de ruimte! Dit is trouwens een aanwijzing die geldt voor vrijwel alle ruimtes die je in landelijke stijl gaat inrichten. Een mooie landelijke houten kast voor het opbergen van kleding en veel andere spullen kan er voor zorgen dat je de ruimte lekker ruim houdt. Verder kun je de ruimte voorzien van persoonlijke spulletjes. Naast accessoires die echt van jouw kind zijn kun je daarbij ook denken aan leuke (familie)foto’s of posters die jouw kind aanspreken.

Welke kleuren zijn het meest geschikt voor een kinderkamer in landelijke stijl?

Voor je een slaapkamer of een andere ruimte verder gaat inrichten als kinderkamer moet er natuurlijk geklust worden. Vaak zijn dit klussen die je zelf aan kunt pakken en als je niet zo handig bent kun je hiervoor een professional inschakelen of iemand anders die je kent het werk laten uitvoeren. Maar met een beetje doe-het-zelfkwaliteiten kun je heel ver komen! Het verven van een ruimte is niet zo heel erg moeilijk. Afhankelijk van het soort kamer (babykamer, kinderkamer of tienerkamer) moet je uiteraard eerst een kleur of kleuren uitzoeken. Warme en zachte kleuren passen het beste bij de landelijke stijl. Je zou er daarnaast ook voor kunnen kiezen om de kamer te behangen. Zorg dan wel voor een behang dat niet te druk is. Een verrassend effect kun je ook krijgen door alleen maar één muur te behangen en de andere muren te verven, dit geeft een hele creatieve draai aan de kamer!

Wat voor soort vloer is het meest geschikt voor een kinderkamer in landelijke stijl?

Een houten vloer of een laminaatvloer met een mooi houtmotief is de beste optie voor het creëren van een landelijke stijl. Het nadeel van dit soort vloeren is dat ze niet zo warm aanvoelen en soms glad kunnen zijn. Van het grootste belang voor een kinderkamer is namelijk dat de vloer niet glad is! Het is daarom ook helemaal niet erg om houten vloeren links te laten liggen. Vinyl kan een hele goede optie zijn, ook op dat gebied zijn er genoeg landelijke designs te vinden. Een andere optie is stoffen vloerbedekking. Of je kiest wel voor hout of laminaat en legt een mooi groot tapijt in het midden van de ruimte. Er zijn wat dat betreft talloze mogelijkheden.

Kan ik een kleine ruimte ook omtoveren tot landelijke kinderkamer?

Kleine ruimtes zijn ook prima te transformeren tot kinderkamers. Voor een landelijk effect is het nog meer dan bij grotere kamers van belang dat je er voor zorgt dat de kamer ruim is ingericht. Houd in kleine ruimtes dan ook heel erg veel rekening met de natuurlijke lichtinval. Een hoogslaper kan ook ruimte besparen. Voor kleinere kinderen kun je kiezen voor een verhoogd bed: de ruimte hieronder kun je prima als kast gebruiken!

De landelijke stijl is een prachtige manier om een kinderkamer in te richten. Maar homify biedt meer stijlen. Om jou (en eventueel je kind) verder op weg te helpen hebben we deze stijlen ook even kort voor je uitgelicht. En als je verder klikt, kun je daar nog veel meer informatie over vinden op homify!

Kinderkamer in moderne stijl:

Een strak design en werken met zwart, wit en grijs kenmerkt een kinderkamer in moderne stijl. Maar dat is natuurlijk geen vaststaand gegeven, je kunt hiermee eindeloos variëren. De moderne stijl is zeker voor tieners erg geschikt. En modern hoeft helemaal niet ongezellig te zijn. Juist voor jongens kan een moderne slaapkamer heel stoer zijn. Een ‘mancave’ voor je zoon dus!

Kinderkamer in klassieke stijl:

De klassieke stijl is zeker voor babykamers goed aan te bevelen. Vooral een klassieke wieg kan een bijna oogverblindend effect geven. Combineer dit met een stijlvolle commode en een antieke stoel en je hebt een schitterende babykamer!

Meer stijlen en ideeën:

Er is nog veel meer te bedenken. Blijf dus zeker niet alleen op deze pagina hangen, maar bekijk ook alle andere opties die door homify geboden worden. Wist je trouwens dat je deze ideeën ook eenvoudig op kunt slaan? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een gratis account aanmaken op homify. Op die manier kun je op elk moment dat jou het uitkomt op zoek gaan en je ideeën opslaan. Heel eenvoudig kun je dan later weer verder gaan zoeken zonder dat je al je ideeën kwijt bent.