Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Fotobehang Tropische keukens van kleurmijninterieur.nl Tropisch
 2. herenhuis IJburg Steigereiland Tropische keukens van Florian Eckardt - architectinamsterdam Tropisch
 3. Hulp nodig met uw keuken?
 4. van Estúdio Pantarolli Miranda - Arquitetura, Design e Arte Tropisch
 5. Tropische keukens van COLECTIVO CREATIVO Tropisch
 6. Tropische keukens van Per Hansen Tropisch
 7. Tropische keukens van Amusing Interior Tropisch Multiplex
 8. Hulp nodig met uw keuken?
 9. Tropische keukens van S Squared Architects Pvt Ltd. Tropisch Houtcomposiet Transparant
  Ad
 10. Tropische keukens van Enliven Interiors Tropisch
 11. van Abil Architect Tropisch Stenen
 12. Tropische keukens van BR ARQUITECTOS Tropisch
 13. Tropische keukens van Maria Claudia Faro Tropisch Koper / Brons / Messing
  Ad
 14. van TikTAK ARQUITECTOS Tropisch Spaanplaat
  Ad
 15. Tropische keukens van Tamara Wibowo Architects Tropisch Hout Hout
 16. Tropische keukens van Marina Linhares Decoração de Interiores Tropisch
 17. Tropische keukens van Andrea Loya Tropisch
 18. Tropische keukens van Patrícia Azoni Arquitetura + Arte & Design Tropisch
 19. Tropische keukens van BR ARQUITECTOS Tropisch
 20. van Estúdio Pantarolli Miranda - Arquitetura, Design e Arte Tropisch
 21. Tropische keukens van Marcos Contrera Arquitetura & Interiores Tropisch
 22. Tropische keukens van Midas Dezign Tropisch
  Ad
 23. Tropische keukens van S Squared Architects Pvt Ltd. Tropisch
  Ad
 24. Tropische keukens van LeMaster Architects Tropisch
 25. Tropische keukens van Juxta Interior Tropisch
 26. van Maicon Ramos arquitetura Tropisch MDF
 27. Tropische keukens van Studio Nirvana Tropisch
 28. van Obed Clemente Arquitectos Tropisch Beton
 29. van ARK-chitect studio Tropisch
 30. van PT.Matabangun Kreatama Indonesia Tropisch
 31. Tropische keukens van Taller Veinte Tropisch
 32. Tropische keukens van PRAMO PREFABRİCATED & STEEL Tropisch Hout Hout
  Ad
 33. Tropische keukens van eL precio Tropisch
  Ad

Tropische keuken

Wie droomt er niet van een prachtige buitenkeuken? In tropische landen zien we dat de keuken vrijwel altijd buitenshuis is geplaatst. En dat is natuurlijk ook logisch in een warm klimaat. Maar los van het praktische aspect is het natuurlijk ook prachtig en sfeervol een buitenkeuken in je tuin. Het doet ons denken aan buitenleven en vakantie. Aan een laissez-faire levensstijl waar genieten en ontspannen centraal staan. Maar kan dit ook in ons Nederlandse klimaat? Jazeker, we zien steeds vaker aan het huis aangebouwde buitenkeukens. Vanwege ons klimaat is het dak daarbij afsluitbaar en is de ruimte ook verwarmd. Zo kun je de ruimte op mooie dagen openen en op koudere dagen sluiten. Maar we zien ook tropische keukens gewoon aan de binnenzijde. Deze kenmerken zich vaak door veel hout, inclusief een houten plafond met balken en een praktische eetbar als afscheiding naar het woongedeelte. Een optisch prachtig uitziende keuken met veel daglicht en natuurlijke elementen. Redenen genoeg dus om te kiezen voor deze fraaie stijl.

Kenmerken van de tropische keuken

De basis van de tropische keuken bestaat uit veel hout in diverse warme schakeringen van rood- tot donkerbruin, een open verbinding met de tuin en omgeving en grote raampartijen waardoor veel natuurlijk licht naar binnen stroomt. Deze sfeer wordt soms verlevendigd met groene tropische planten en kleurrijke blad- of bloempatronen. De indeling is vooral functioneel en praktisch en we zien er vaak een klein keuken-eiland of bar. Er staat niets teveel en niets te weinig. De ramen zijn voorzien van houten jaloezieën en bij voorkeur kan de hele keuken worden geopend. Zo ontstaat een open verbinding met de omliggende omgeving en geniet je vanuit de keuken van een fenomenaal uitzicht. Zowel tijdens het koken als tijdens het diner. Ook zien we in deze keukens vaak een vrij klassieke of koloniale uitstraling met houten paneeldeuren van donker mahoniehout en ronde kastknoppen. De vloer is vaak eveneens van hout of van een lichte neutrale soort natuursteen. We zien er accessoires en stoelen van riet en bamboe. Het design ademt altijd een pure, eenvoudige en natuurlijke sfeer zonder overbodige bling. Bij de buitenkeukens komen we vaak een combinatie van natuursteen of beton en hout tegen. Daar worden vaak kleuraccenten aan toegevoegd die doen denken aan de kleuren van tropisch fruit zoals rood, oranje, groen, geel en azuurblauw.

Welke accessoires passen in de tropische keuken?

In de tropische keuken zien we accessoires die doen denken aan de tropen. We zien er cocktailbars met spiegelplateau’s en drank in alle felle kleuren met felgekleurde cocktailglazen, kussens en ovenwanten met prints van tropische bloemen, wallprints met bladeren, tropische planten zoals een palm of bananenplant en natuurlijke accessoires van hout en riet. De vrolijke sfeer die we in de tropen vaak zien met prachtige exotische felgekleurde bloemen, vogels en tropisch fruit zien we terug als accenten in het tropische interieur. Details in felgeel, grasgroen, knalrood, oranje en azuurblauw komen terug in de kussens, plaids en andere accessoires. Ze zorgen voor een vrolijk en speels accent en verlevendigen de veelal mooie neutrale houten interieurs met neutraal kleurenpalet.

Buitenkeuken

In het tropische klimaat waar het heerlijk aangenaam warm is, is er natuurlijk niets heerlijker dan buiten koken en eten. Maar we zien deze trend ook steeds meer in Nederland. En met een open maar afsluitbare ruimte is dit natuurlijk ook prima mogelijk. De keuze qua buitenkeukens is zeer groot. Van alleen een barbecue of pizza-oven tot een complete aanbouw aan je huis met deuren en dak die je volledig kunt openen op warmere dagen. Het zorgt voor een heerlijk gevoel van buitenleven en genieten. De meeste tropische buitenkeukens zijn eenvoudig en rustiek qua stijl en worden gebouwd van een mix van natuursteen en hout. Maar we zien ook eenvoudige buitenkeukens die helemaal van hout zijn gemaakt. En rondom de tropische buitenkeuken plaats je natuurlijk tropische planten zoals palmen en exotische bloemen voor een echte junglesfeer. En denk verder aan sfeerelementen zoals een rieten dak, een loungebed met witte voile gordijnen, een rieten hangstoel en warmgele gloeilampen aan een draad.