Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische Keuken: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Fotobehang: Keuken door kleurmijninterieur.nl
 2. herenhuis IJburg Steigereiland: Keuken door Florian Eckardt - architectinamsterdam
 3. Hulp nodig met uw keuken?
  Hulp nodig met uw keuken?
 4. Keuken door Future Space Interior
  Ad
 5. Keuken door COLECTIVO CREATIVO
 6. Keuken door BROS.studio
 7. Keuken door Patrícia Azoni Arquitetura + Arte & Design
 8. Hulp nodig met uw keuken?
  Hulp nodig met uw keuken?
 9. Keuken door Studio Nirvana
 10. Keukenblokken door Atom Interiors
 11. Keukenblokken door Estúdio Pantarolli Miranda - Arquitetura, Design e Arte
 12. Keuken door Arquitetura Ao Cubo LTDA
 13. Keukenblokken door Mora Project Medan Arsitek & Interior
 14. Keukenblokken door Estúdio Pantarolli Miranda - Arquitetura, Design e Arte
 15. Keuken door homify
 16. Keuken door FGO Arquitectura
 17. Keuken door Marina Linhares Decoração de Interiores
 18. Keuken door Patrícia Azoni Arquitetura + Arte & Design
 19. Keuken door Midas Dezign
  Ad
 20. Keuken door homify
 21. Keuken door Patrícia Azoni Arquitetura + Arte & Design
 22. Keuken door Patrícia Azoni Arquitetura + Arte & Design
 23. Keuken door Mode Architects Sdn Bhd
 24. Keuken door Arquiteta Jéssica Hoegenn - Arquitetura de Interiores
 25. Keuken door Montenegro Arquitetura
 26. Keuken door BR ARQUITECTOS
 27. Keuken door homify
 28. Keuken door Dayane Medeiro Arquitetura e Interiores
 29. Keuken door Lighthouse Architect Indonesia
 30. Keuken door Word of Mouth House
 31. Keuken door COLECTIVO CREATIVO
 32. Kleine keuken door Obed Clemente Arquitectos
 33. Keuken door S Squared Architects Pvt Ltd.
  Ad

Tropische keuken

Wie droomt er niet van een prachtige buitenkeuken? In tropische landen zien we dat de keuken vrijwel altijd buitenshuis is geplaatst. En dat is natuurlijk ook logisch in een warm klimaat. Maar los van het praktische aspect is het natuurlijk ook prachtig en sfeervol een buitenkeuken in je tuin. Het doet ons denken aan buitenleven en vakantie. Aan een laissez-faire levensstijl waar genieten en ontspannen centraal staan. Maar kan dit ook in ons Nederlandse klimaat? Jazeker, we zien steeds vaker aan het huis aangebouwde buitenkeukens. Vanwege ons klimaat is het dak daarbij afsluitbaar en is de ruimte ook verwarmd. Zo kun je de ruimte op mooie dagen openen en op koudere dagen sluiten. Maar we zien ook tropische keukens gewoon aan de binnenzijde. Deze kenmerken zich vaak door veel hout, inclusief een houten plafond met balken en een praktische eetbar als afscheiding naar het woongedeelte. Een optisch prachtig uitziende keuken met veel daglicht en natuurlijke elementen. Redenen genoeg dus om te kiezen voor deze fraaie stijl.

Kenmerken van de tropische keuken

De basis van de tropische keuken bestaat uit veel hout in diverse warme schakeringen van rood- tot donkerbruin, een open verbinding met de tuin en omgeving en grote raampartijen waardoor veel natuurlijk licht naar binnen stroomt. Deze sfeer wordt soms verlevendigd met groene tropische planten en kleurrijke blad- of bloempatronen. De indeling is vooral functioneel en praktisch en we zien er vaak een klein keuken-eiland of bar. Er staat niets teveel en niets te weinig. De ramen zijn voorzien van houten jaloezieën en bij voorkeur kan de hele keuken worden geopend. Zo ontstaat een open verbinding met de omliggende omgeving en geniet je vanuit de keuken van een fenomenaal uitzicht. Zowel tijdens het koken als tijdens het diner. Ook zien we in deze keukens vaak een vrij klassieke of koloniale uitstraling met houten paneeldeuren van donker mahoniehout en ronde kastknoppen. De vloer is vaak eveneens van hout of van een lichte neutrale soort natuursteen. We zien er accessoires en stoelen van riet en bamboe. Het design ademt altijd een pure, eenvoudige en natuurlijke sfeer zonder overbodige bling. Bij de buitenkeukens komen we vaak een combinatie van natuursteen of beton en hout tegen. Daar worden vaak kleuraccenten aan toegevoegd die doen denken aan de kleuren van tropisch fruit zoals rood, oranje, groen, geel en azuurblauw.

Welke accessoires passen in de tropische keuken?

In de tropische keuken zien we accessoires die doen denken aan de tropen. We zien er cocktailbars met spiegelplateau’s en drank in alle felle kleuren met felgekleurde cocktailglazen, kussens en ovenwanten met prints van tropische bloemen, wallprints met bladeren, tropische planten zoals een palm of bananenplant en natuurlijke accessoires van hout en riet. De vrolijke sfeer die we in de tropen vaak zien met prachtige exotische felgekleurde bloemen, vogels en tropisch fruit zien we terug als accenten in het tropische interieur. Details in felgeel, grasgroen, knalrood, oranje en azuurblauw komen terug in de kussens, plaids en andere accessoires. Ze zorgen voor een vrolijk en speels accent en verlevendigen de veelal mooie neutrale houten interieurs met neutraal kleurenpalet.

Buitenkeuken

In het tropische klimaat waar het heerlijk aangenaam warm is, is er natuurlijk niets heerlijker dan buiten koken en eten. Maar we zien deze trend ook steeds meer in Nederland. En met een open maar afsluitbare ruimte is dit natuurlijk ook prima mogelijk. De keuze qua buitenkeukens is zeer groot. Van alleen een barbecue of pizza-oven tot een complete aanbouw aan je huis met deuren en dak die je volledig kunt openen op warmere dagen. Het zorgt voor een heerlijk gevoel van buitenleven en genieten. De meeste tropische buitenkeukens zijn eenvoudig en rustiek qua stijl en worden gebouwd van een mix van natuursteen en hout. Maar we zien ook eenvoudige buitenkeukens die helemaal van hout zijn gemaakt. En rondom de tropische buitenkeuken plaats je natuurlijk tropische planten zoals palmen en exotische bloemen voor een echte junglesfeer. En denk verder aan sfeerelementen zoals een rieten dak, een loungebed met witte voile gordijnen, een rieten hangstoel en warmgele gloeilampen aan een draad.