Mediterrane keuken ideeën en inspiratie

 1. keuken: mediterrane Keuken door Studio Groen+Schild
 2. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 3. Hulp nodig met uw keuken?
  Hulp nodig met uw keuken?
 4. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 5. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 6. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 7. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 8. Hulp nodig met uw keuken?
  Hulp nodig met uw keuken?
 9. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 10. Buitenverblijf Ibiza style: mediterrane Keuken door Molitli Interieurmakers
 11. keuken: mediterrane Keuken door Bob Romijnders Architectuur & Interieur
 12. Luxe villa in de duinen: mediterrane Keuken door BNLA architecten
 13. Bling bling in je keuken: mediterrane Keuken door Designtegels
 14. Marokkaanse tegels als keuken spatwand: mediterrane Keuken door Designtegels
 15. Structuurverf Tierrafino T-paint is een leem-structuurverf voor het interieur.: mediterrane Keuken door Eco-Logisch
 16. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 17. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 18. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 19. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 20. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 21. Villa Côte d'Azur: mediterrane Keuken door Ecker Keukens en Interieur
 22. keuken: mediterrane Keuken door Studio Groen+Schild
 23. keuken met kookeiland: mediterrane Keuken door Architectenbureau Vroom
 24. Design ideas Fiber optic light LED star lights ceiling panels art stars on ceiling bathroom bedroom kitchen: mediterrane Keuken door MyCosmos
 25. Design ideas Fiber optic light LED star lights ceiling panels art stars on ceiling bathroom bedroom kitchen: mediterrane Keuken door MyCosmos
 26. Mediterrane keuken: mediterrane Keuken door Smeele | ontwerpt & realiseert
 27. Mediterrane keuken: mediterrane Keuken door Smeele | ontwerpt & realiseert
 28. Marokkaanse cementtegels van Articima artikelnr. 400: mediterrane Keuken door Articima
 29. Marokkaanse cementtegels van Articima artikelnr. 400: mediterrane Keuken door Articima
 30. Marokkaanse cementtegel artikel nr 501: mediterrane Keuken door Articima
 31. Keuken achterwand "Onions" op Pimp Flexible materiaal: mediterrane Keuken door PimpYourKitchen
 32. http://www.dbkeukens.nl/: mediterrane Keuken door DB KeukenGroep
 33. Totaalinrichting aan zee: mediterrane Keuken door ligne V

Mediterrane keuken

Wie regelmatig naar het Zuiden afreist, is natuurlijk al bekend met deze warme, natuurlijke huiselijke stijl waar handgebakken tegels, terracotta vazen, mozaïektegels en onbewerkt hout de sfeer bepalen. Een stijl die wordt gekenmerkt door charme, warmte en aandacht voor details. Olijfbomen, pleintjes met Platanen en de geur van vers gebakken vis. Een sfeer van genieten van het leven die we ook terugvinden in het interieurdesign in deze regio. Een eenvoudige en sfeervolle inrichting maar toch elegant en smaakvol. De inrichting doet je denken aan met smaak bereide maaltijden en een heerlijk glas rode wijn. Passie voor het leven en eten. En dit maakt deze stijl dus zeer geschikt voor je keuken. Want waar anders wil je een sfeer die je uitnodigt om de meest heerlijke maaltijden te bereiden?

Uit welke elementen bestaat deze stijl?

Wanneer je deze stijl graag wilt neerzetten in je eigen keuken dan is het natuurlijk handig om een beeld te hebben uit welke elementen deze stijl bestaat. Zo kun je zelf gaan mixen en matchen met al deze onderdelen en jouw droomkeuken samenstellen. Dat brengt ons direct bij het eerste punt. Er is namelijk niet zoiets als de exact gedefinieerde mediterrane stijl. Het is een verwijzing naar de algemene kenmerken van keukens die we in mediterrane landen vaak tegenkomen. Maar we zien vaak wel dat deze keukens een basis hebben die bestaat uit een mix van natuursteen en hout. Contrasterende materialen die op een fraaie harmonieuze wijze met elkaar verbonden worden. Denk aan stenen vloeren, eeuwenoude mozaïeken, rustieke robuuste houten meubels en grote terracotta vazen. Ook Olijfhout komen we veel tegen in mediterrane keukens. Als accessoires in de vorm van snijplanken, meubels of onderborden. En ook terracotta als materiaal ontbreekt hier niet. Niet alleen in de vorm van vazen maar ook in de vorm van vloer- of wandtegels, gootstenen en aanrechtbladen. Qua kleurenpalet zien we hier alle warme aardetinten terug: van zand- en beige-tinten, tot alle schakeringen bruin en roodbruin. Soms wordt daar een vleugje violet, okergeel of olijfgroen aan toegevoegd.

Verschillende stijlaccenten

Binnen de mediterrane stijl zijn er ook weer verschillende accenten per land. Zo zien we in Griekenland invloeden van de zee met wit gestucte muren in combinatie met azuur- en donkerblauwe accessoires in allerlei verschillende tinten en in Spanje natuurlijke klei gebakken tegelvloeren met kleurrijke kleden en accessoires. In Marokko zien we bogen, spiegels, met mozaïek ingelegde meubels, kleurrijke lantaarns en leren poefs. En in Italië zien we natuurlijke materialen zoals terracotta, klei, leem-stuc en robuuste houten balken en natuurlijke stenen muren in een sfeer van eenvoud en rust. Frankrijk combineert de aardetinten vaak met een vleugje lavendelpaars en we zijn hier ook meer gietijzeren meubels. Zo heeft elk land dus zijn eigen unieke stijl- en sfeerelementen en kun je zelf bepalen door welke sfeer je je graag wilt laten leiden.

Welke accessoires mogen niet ontbreken in de mediterrane keuken?

In de mediterrane keuken wordt uitgebreid gekookt en worden heerlijke maaltijden bereid vol smaken met verse ingrediënten. Een goed groot fornuis mad dus zeker niet ontbreken in deze keuken. Vaak zien we hier ook de grote traditionele fornuizen uit oma’s tijd met rekken met grote pannen en keukenaccessoires erboven. De mediterrane keuken is een plek waar de maaltijd centraal staat en dus mag hier de grote robuuste tafel waar je met de hele familie aan kunt zitten niet ontbreken. Qua details zien we robuuste houten balken aan het plafond, een open haard en verweerde bronzen pannen. De keuken straalt een sfeer uit van het goede leven en genieten met ingrediënten in potten en pannen aan rekken klaar voor gebruik evenals diverse verse kruiden.