Huis: design, ideeën, inspiratie en foto's | homify Huis: design, ideeën, inspiratie en foto's

Huis: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. Schuurwoning Ommen: Huizen door Koezen Architecten
 2. Eigentijdse woning Den-Haag: Huizen door Bongers Architecten
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Landelijke architectuur in Fleringen: Huizen door Building Design Architectuur
 5. Villa in Sint Pancras: Huizen door Broos de Bruijn architecten
 6. Villa in Sint Pancras: Huizen door Broos de Bruijn architecten
 7. Eigentijdse villa in het buitengebied: Huizen door Architectenbureau The Citadel Company
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Mon Rêve: Huizen door reitsema & partners architecten bna
 10. Bosrijk wonen in een droomvilla: Huizen door BNLA architecten
 11. S.HOUSE: Prefab woning door PLEKvoor
 12. S.HOUSE: Prefab woning door PLEKvoor
 13. Woning Oosterbeek: Huizen door TS architecten BV
 14. Woning Oosterbeek: Huizen door TS architecten BV
 15. Woning Oosterbeek: Huizen door TS architecten BV
 16. Schuurwoning boerenerf te Ommen: Huizen door Architectenbureau The Citadel Company
 17. Panorama Prefab recreatiebungalow met guesthouse: Huizen door Dingemans Architectuur
 18. Villa MLVB: Huizen door 2architecten
 19. Woonvilla Blaricum: Huizen door Kabaz
 20. Romantische veranda bij landelijke woning: Huizen door Verandaland Perfecta
 21. Huizen door homify
 22. Patiowoning Tilburg: Huizen door Marc Melissen Architect
 23. Aanbouw Zonderland: Huizen door Dick de Jong Interieurarchitekt
 24. S.HOUSE: Prefab woning door PLEKvoor
 25. Villa Maarssen: Huizen door ARK+
 26. Landelijke woning (twee onder één kap): Huizen door Brand BBA I BBA Architecten
 27. Woonhuis Kralingseweg: Bungalow door De Kovel architecten
 28. eigentijdse villa te Maasbree: Huizen door CHORA architecten
 29. Renovatie en uitbreiding jaren 50-woning: Huizen door Bob Romijnders Architectuur & Interieur
 30. Longhouse: Houten huis door Boon architecten
 31. Eigentijdse woning Den-Haag: Huizen door Bongers Architecten
 32. Woonvilla Blaricum: Huizen door Kabaz
 33. Duinvilla : Huizen door HILBERINKBOSCH architecten

Het huis – Bouwen, inrichten en wonen:

Een huis is een plek voor jezelf, een plek waar je heerlijk thuis kan komen na een lange dag werken of op je vrije dag heerlijk kan genieten. Helaas gebeurt het wel vaak dat huizen niet helemaal voldoen aan de eigen persoonlijke smaken. Door een eigen huis te (laten) bouwen of een huis te verbouwen naar eigen smaak kan een huis optimaal voldoen aan jouw belangen, het ontwerp is immers zelf gekozen. Door het af te maken met zelf uitgekozen meubilair wordt het een feest om thuis te zijn. Ideeën en inspiratie voor een eigen woning Een huis of verbouwing staat natuurlijk niet in één dag als ontwerp op papier. Er gaat heel wat speurwerk en brainstorming vooraf. Maar hoe vind je nou ideeën en inspiratie voor een persoonlijk ontwerp? homify heeft een ruim aanbod aan ontwerpen, ideeën en stijlen. 

Eengezinswoning

Een eengezinswoning heeft meestal een ruime woonkamer en een ruime tuin. Er zijn genoeg slaapkamers beschikbaar om tenminste met twee kinderen in dit huis te kunnen wonen. Nieuwbouw gezinswoningen bevatten vaak alle comfort en luxe om de woonbeleving zo aangenaam mogelijk te maken.    

Containerwoning

Een containerwoning is een woning die ook letterlijk op een container kan lijken. Vaak hebben containerwoningen maar één verdieping, wat het uitermate geschikt maakt voor mensen die slecht ter been zijn of geen grote woning nodig hebben. Hoe ontwerp ik mijn droomwoning? Een droomhuis ontwerp komt niet op papier met slechts een vingerklik. Een tekening of ontwerp vereist enige expertise of ervaring op dit gebied. Om een ontwerp op papier te krijgen kan het handig zijn om experts in te huren zoals een architect. Het kost wat meer, maar een ontwerp kan zo wel veel sneller en veel professioneler op papier komen.    

Moet ik een woning huren of kopen?

Deze vraag kan alleen individueel worden beantwoord omdat het ligt aan uw eigen voorwaarden en plannen. Een koopwoning heeft als voordeel dat het helemaal kan worden aangepast. Je zit niet met voorwaarden van een woningcorporatie en hebt dus veel vrijheid. Ook wordt er vermogen opgebouwd door af te lossen en zijn de hypotheeklasten vaak stabiel. 

Hoeveel kost een huis?

Bij het kopen van een huis is het zeer handig om wat spaargeld bij de hand hebben. Natuurlijk hoeft niet het hele bedrag van een woning worden betaald, maar kosten voor een eventuele verbouwing en eventuele makelaarskosten moeten wel worden betaald uit eigen zak. Ook kan het voorkomen dat er door de instantie waar een hypotheek wordt geregeld een maximumbedrag wordt gesteld. 

Hoeveel kost het bouwen van een huis?

De kosten om een woning te bouwen verschilt per zaak. Er moet natuurlijk worden gekeken wat er met een hypotheek mogelijk is. Met een onregelmatig salaris kan het gebeuren dat de hypotheek slechts een deel van de bouwkosten zal dekken. Daarom is het verstandig om goed uit te zoeken wat er mogelijk is en wat niet. Daarnaast komen er nog inrichtingskosten, het uurloon van o.a. de notaris en bouwrente bij kijken. 

Hoe groot moet een huis minimaal zijn?

Hoe groot een huis moet worden ligt aan het eigen verlangen. Een gezin met meerdere kinderen kan beter een grotere woning gebruiken, omdat er bijvoorbeeld meer slaapkamers nodig zijn. Gezinnen die bestaan uit maar twee personen kunnen prima in een kleine woning verblijven, maar als er liever ruim wordt gewoond kan ervoor worden gekozen om alsnog in een grote woning te wonen. 

Hoe vind ik een geschikte woning?

Een geschikte woning kan worden gevonden door zelf goed op zoek te gaan en eventueel huizen te bezichtigen. Ook kan er een makelaar worden ingeschakeld die meehelpt met het zoeken naar een geschikte woning. Het belangrijkste is dan om goed jouw persoonlijke eisen en verlangens aan te geven, zodat de makelaar met geschikte woningen kan komen. 

Hoe bouw ik een huis?

Het is niet makkelijk om een huis te laten bouwen. Er moet veel worden geregeld en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Het belangrijkste om mee te beginnen is te kijken of het met de financiën wel haalbaar is. Verder is het handig om eerst een idee te hebben over wat voor een woning het moet zijn en wat de eisen ervan zijn. Hierna kan de stap worden gezet om een architect in te huren. Deze kan vaak ook helpen met de verdere stappen in de bouw van een huis. 

Hoe vind ik de juiste architect?

homify heeft een ruim aanbod aan architecten beschikbaar die kunnen helpen bij elk project. Het belangrijkste is om te kijken naar de persoonlijke stijl van een architect. Als een architect veel in klassieke stijlen bouwt, maar een project moet een moderne stijl worden, dan is het handig om te bekijken of dit wel de goede architect voor jouw project is.

Moderne huizen

Het kenmerk van een modern huis zijn de strakke of juist aparte ontwerpen. Er wordt meestal gebruik gemaakt van rechte vormen en aparte details. Modern kan door sommigen wel worden ervaren als minder sfeerrijk of te statisch. De inrichting van een modern huis is vaak rustig, maar goed passend bij het huis of bij de bewoners. 

Landelijke huizen

Landelijke huizen hebben vaak een natuurlijke, maar zeer sfeerrijke indeling. De belangrijkste kleuren van een gemiddelde landhuis zijn bruin, beige en wit. Vaak heeft de inrichting van een landelijk huis ook een luxe uitstraling, waardoor het soms een koninklijke sfeer kan krijgen. Door gebruik te maken van kleurdetails en bijpassende meubels kan een unieke sfeer worden gecreëerd. 

Klassieke huizen

Bij klassieke woningen wordt er vaak gebruik gemaakt van veel wit. Daarnaast is het vaak vrij rustig ingericht, maar wordt luxe duidelijk uitgestraald. Door details zoals ingesneden deuren en sierlijke kozijnen komt een inrichting duidelijk tot zijn klassieke karakter.