Tropische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's

 1. 3D Visualisatie Appartementen Dominicaanse Republiek Tropische huizen van 3D Treatment Tropisch
 2. 3D Visualisatie Appartementen Dominicaanse Republiek Tropische huizen van 3D Treatment Tropisch
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
 4. 3D Visualisatie Appartementen Dominicaanse Republiek Tropische huizen van 3D Treatment Tropisch
 5. 3D Visualisatie Appartementen Dominicaanse Republiek Tropische huizen van 3D Treatment Tropisch
 6. Casa Rokx, Willemstad Curaçao Tropische huizen van architectenbureau Aerlant Cloin BNA Tropisch
 7. Casa Rokx, Willemstad Curaçao Tropische huizen van architectenbureau Aerlant Cloin BNA Tropisch
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Casa Rokx, Willemstad Curaçao Tropische huizen van architectenbureau Aerlant Cloin BNA Tropisch
 10. herenhuis IJburg Steigereiland Tropische huizen van Florian Eckardt - architectinamsterdam Tropisch
 11. Tropische huizen van Mareines+Patalano Arquitetura Tropisch
 12. Tropische huizen van Simple Projects Architecture Tropisch IJzer / Staal
 13. Tropische huizen van homify Tropisch
 14. van Maciel e Maira Arquitetos Tropisch
 15. Tropische huizen van CHASTINET ARQUITETURA URBANISMO ENGENHARIA LTDA Tropisch Hout Hout
 16. Tropische huizen van homify Tropisch
 17. Tropische huizen van CHASTINET ARQUITETURA URBANISMO ENGENHARIA LTDA Tropisch Hout Hout
 18. Tropische huizen van Celia Beatriz Arquitetura Tropisch
 19. Tropische huizen van Tânia Póvoa Arquitetura e Decoração Tropisch
 20. Tropische huizen van Ancona + Ancona Arquitectos Tropisch
 21. Tropische huizen van CV Berkat Estetika Tropisch Hout Hout
 22. Tropische huizen van Celia Beatriz Arquitetura Tropisch
 23. Tropische huizen van Arquitetando ideias Tropisch
 24. Tropische huizen van SET Arquitetura e Construções Tropisch
 25. van Maciel e Maira Arquitetos Tropisch
 26. Tropische huizen van homify Tropisch Stenen
 27. Tropische huizen van Natali de Mello - Arquitetura e Arte Tropisch
 28. Tropische huizen van Atelier O'Reilly Tropisch
 29. Tropische huizen van công ty cổ phần kiến trúc - nội thât L & W Tropisch
 30. van The OnGround บริษัทรับสร้างบ้านสไตล์ Modern Japanese Tropisch
 31. Tropische huizen van Maria Claudia Faro Tropisch
  Ad
 32. Tropische huizen van Aresto Arquitetura Tropisch
 33. Tropische huizen van Celia Beatriz Arquitetura Tropisch

Tropisch huis

We leven natuurlijk niet in een tropisch klimaat dus waarom zou je kiezen voor een tropisch huis? Toch zijn daar best een aantal goede redenen voor. Een tropisch interieur zorgt voor een heerlijk laid back gevoel en palmenstrand sfeer. Met een jungletuin, cocktailbar en tot ontspanning uitnodigend interieur hoef je nooit meer op vakantie. In het tropische huis vinden we veel teak hout, prints met bloemen en bladeren, binnentuinen met tropische planten en felle accentkleuren. De bouwstijl kenmerkt zich door open structuren waarbij binnen en buiten vaak naadloos verbonden zijn met grote raampartijen, balkons met prachtige vergezichten. Belangrijk kenmerk is de grote hoeveelheid hout die in deze huizen wordt verwerkt. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een perfecte overgang tussen het huis en de omliggende natuur. De grote balkons die vaak een prachtig uitzicht bieden op de oceaan of bergen en bossen hebben vaak een grote schuine overkapping om de bewoners te beschermen tegen tropische regenbuien en zonnewarmte in de woning zelf. Een woning die dus zorgt voor een perfecte verbinding met de omliggende natuur waar je ook optimaal van kunt genieten.

Een tropische woning in Nederland

En waarom zou zo’n prachtige houten tropische woning niet ook in Nederland op een mooie plek in de natuur kunnen staan? De voordelen van dit type woning zijn legio. We zetten ze even voor je op een rij. De tropische woning is zowel aan de binnen- als buitenzijde grotendeels gebouwd van hout. Hout biedt een uitstekende isolatie maar is ook een zeer gezond materiaal met een natuurlijke uitstraling. Het ademt en absorbeert vocht en dempt ook geluiden. Een perfecte en ook gezonde leefomgeving dus om in te wonen. Vaak heeft een tropische woning een schuin dak dat naar een kant toe afloopt en een groot houten terras met overkapping en prachtig uitzicht. Dit biedt niet alleen maar optisch een zeer fraaie architectuur maar is ook zeer praktisch in elk regenachtig klimaat. De regen kan eenvoudig worden afgevoerd via het schuine dak en ook op minder mooie dagen kun je buiten zitten op je ruime terras en genieten van de fraaie tropische tuin en omliggende natuur. Tropische woningen hebben vaak aan een kant een volledige raampartij die over alle verdiepingen doorloopt. Deze zijde bevindt zich meestal aan de kant met het mooiste uitzicht bijvoorbeeld op zee of het omliggende tropische regenwoud. Een ander kenmerk is dat de woonetage zich vaak op de eerste verdieping bevindt waardoor je nog beter kunt genieten van dit uitzicht. Tropische woningen ademen een sfeer van luxe, ontspanning en overvloed. We zien er ingebouwde jacuzzi’s op het grote houten balkon en heerlijke comfortabele loungebanken, hangmatten en ligstoelen. Een sfeer die uitnodigt tot een Hawaiiaanse ‘hang loose’ levensstijl.

Een tropisch huis in elke stijl

Bij een tropisch huis denken we al snel aan een tropisch hutje of een eenvoudig boomstamhuis. Maar een tropisch huis kan in elke stijl onder architectuur worden gebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld ook een tropisch huis in moderne stijl bouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mix aan materialen met een stalen basisstructuur, beton, overhellend schuin houten dak en vlonderterras met overkapping. Om toch voor voldoende licht te zorgen in de woning worden vaak openingen in het schuine overhellende dak gemaakt met jaloezieën die kunnen worden geopend of gesloten. De grote balkons zijn vaak op onzichtbare subtiele wijze bevestigd waardoor ze lijken te zweven en je tussen de bomen lijkt te wonen. Kortom tropische huizen zien we dus in allerlei stijlen en vormen van vierkante bungalows tot villa’s, pagode-huizen en houten boomhutwoningen. Naast veel hout wordt er ook veel natuursteen gebruikt en andere natuurlijke materialen zoals hennep en bamboe.

Ontwikkeling van de tropische architectuur

In het algemeen wordt de tropische architectuur gezien als een aan het tropische klimaat aangepaste bouwstijl. De Britten begonnen in de 18e eeuw met het ombouwen van hun hutten tot koloniale huizen volgens deze principes. In latere perioden gingen de architecten zich meer richten op het klimatologisch comfort met zonnewering en ventilatie. En nog later werd de tropische architectuur meer en meer gezien als een specifieke kunstvorm. Langzamerhand groeide het besef dat het bij tropische architectuur om meer gaat dan om klimatologisch comfort. De tropische architectuur is gebaseerd op openheid, lucht, zon, wind en schaduw. Het accent ligt daarbij niet zozeer op isolatie en koudebruggen maar meer op schaduwdaken en de perfecte synthese tussen binnen en buiten.