Scandinavische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's l homify Scandinavische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Scandinavische Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's

Scandinavisch huis

Je hebt vast de term Scandinavisch huis wel vaker gehoord. Ben je nou heel erg benieuwd wat je hier nog allemaal meer over te weten kunt komen? Dan is het zeker zaak om even verder te lezen! We hebben wat handige en interessante informatie voor je op een rijtje gezet. En sfeerideeën ontbreken daarbij ook zeker niet! Je vindt het toch wel fijn om met de meest leuke inspiratie lekker aan de slag te kunnen gaan? Daarbij vergeten we ook zeker de praktische kant niet. Handig toch om daar even wat meer over te lezen? Laten we snel gaan beginnen!

Wat is een Scandinavisch huis?

De vraag wat een Scandinavisch huis nou precies is, is niet zo ontzettend moeilijk om te beantwoorden. En het zou ook erg goed kunnen zijn dat jij het eigenlijk ook wel weet. Toch leggen we het hier graag nog een keer uit. In de Scandinavische landen zijn uitgestrekte bosgebieden te vinden en dat is dan ook een van de redenen dat hout nog altijd een zeer belangrijk bouwmateriaal voor woningen is. Een Scandinavisch huis is dan ook een houten woning, vaak in een fraaie en opvallende kleur geschilderd. Menige nieuwbouwwijk in Nederland kent meerdere woningen van dit type en als jij van plan bent om binnenkort een nieuw huis te gaan bouwen, dan kan een Scandinavisch exemplaar een hele goede oplossing zijn.

Wat zijn de voordelen van een Scandinavisch huis?

Een Scandinavisch huis kent heel wat voordelen. Ten eerste zijn dat toch, we blijven immers een beetje op de centen letten, de kosten. Daarover vertellen we je zo nog graag meer! Maar dat is zeker niet het enige voordeel. De tijd en de moeite om een dergelijke woning te bouwen zijn namelijk ook de moeite waard om meer over te weten. Vaak kan een dergelijk onderkomen al als prefab pakket worden geleverd. En dat scheelt heel wat tijd. Doordat de constructie grotendeels uit hout bestaat, hoeft ook de fundering niet zo heel erg zwaar uitgevoerd te worden. Binnen no time kan jouw woning er dus staan! Ondertussen vraag jij je misschien af of er ook nadelen te bedenken zijn. Hout heeft wat dat betreft natuurlijk wel een keerzijde omdat het kan gaan rotten en omdat het enig onderhoud nodig heeft. Maar als jij kiest voor houtwerk dat door middel van impregneren is verduurzaamd, dan hoef jij je over dat onderhoud jarenlang geen zorgen te maken.

Wat zijn de kosten van een Scandinavisch huis?

We gaven net al aan dat de kosten van een Scandinavisch huis een van de grote voordelen kunnen zijn. Maar dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoeveel het precies kost! Om je een beetje een indicatie te geven, hebben we een paar voorbeelden voor je opgezocht. Een van de meest goedkope varianten kun je al voor minder dan € 50.000,- kopen! Wel heb je dan een bouwpakket waar je zelf mee aan de slag moet gaan en het betreft uiteraard geen villa. Toch geeft het duidelijk aan dat dit type woning zeker niet tot een van de meest dure exemplaren behoort. Een andere vuistregel bij dit type huis is dat je er vanuit kunt gaan dat je per vierkante meter tussen de € 350,- a € 450,- (inclusief btw) kwijt bent. Dat valt toch best mee? Wat vooral het grote verschil in de prijs kan maken, is waar de bouwkavel gelegen is. Want dat kan de kosten namelijk het meeste op gaan drijven!

Welke professionals heb ik allemaal nodig bij het bouwen van een Scandinavisch huis?

Het bouwen van een woning gaat natuurlijk niet zonder de hulp van de nodige professionals. Voor een Scandinavisch huis geldt dat dan ook. Al moeten we er wel bij zeggen dat de doorgewinterde klusser de hand niet omdraait voor een klus als deze. Zeker als het een prefab pakket betreft, dan kun je er zelf heel wat aan gaan doen om het op te bouwen. Maar laten we er nu voor het gemak even vanuit gaan dat je die experts wel allemaal nodig hebt. Dat zou dan kunnen beginnen met een architect als jij een woning op maat wilt hebben. Als het ontwerp er eenmaal ligt, of het geprefabriceerde huis, dan is het tijd voor de aannemer om er mee aan de slag te gaan. Deze professional bouwt de woning voor je en kan eventueel ook andere vaklieden inschakelen om de woning af te bouwen. En als het onderkomen er dan eenmaal staat, dan kun je aan de slag gaan met vakmensen als interieurarchitecten of interieurontwerpers.

Ideeën op het gebied van sfeer en stijl

Jouw Scandinavische huis moet natuurlijk op fraaie wijze worden ingericht. Als je dat niet aan een professional over gaat laten, dan moet je daarvoor zelf natuurlijk de nodige ideeën hebben op het gebied van sfeer en stijl. Naast de Scandinavische stijl die in interieurs wordt gebruikt, kun je ook met andere stijlen prima uit de voeten. Wat dacht je van landelijk of rustiek? Dat sluit naadloos aan bij de woning zelf! Maar je mag het ook best wat gewaagder gaan doen door wel gewoon voor modern of industrieel te kiezen. Een minimalistische inslag in een dergelijke woning kan ook prachtige plaatjes opleveren. We laten de keuze geheel aan jou en als je die broodnodige inspiratie nog even nodig hebt, dan kunnen we je zeker adviseren om even verder op homify rond te gaan kijken.