Landelijke Huizen: architectuur, ideeën, inspiratie en foto's

Huis in landelijke stijl

Ideeën en inspiratie voor een huis in landelijke stijl:

Het bouwen van een droomhuis is voor veel mensen een levensdoel dat om wat voor reden dan ook vaak weer op de lange baan geschoven wordt. Door te veel drukte met gezin en werk bijvoorbeeld komt het ontwerpen en ontwikkelen van je droomhuis vaak op het tweede plan. Is dat niet ontzettend zonde? Maak wat tijd vrij, ga eventueel met je partner en je gezin om tafel zitten en maak er werk van om dat droomhuis er echt te laten komen. Er kan echter wel heel wat op je af gaan komen zodra je bezig gaat met het ontwerpen en bouwen van een huis. Gelukkig is homify er voor je. We helpen je graag op weg op het gebied van alles wat met huis, tuin en interieur te maken heeft. In dit geval krijg je veel informatie over een huis in landelijke stijl. Een huis in landelijke stijl is het familiehuis bij uitstek. Een prachtige plek van warmte en liefde. Heerlijk voor jezelf om thuis te komen na een lange werkdag en voor de kinderen net zo fijn om terug te komen nadat ze er weer een schooldag op hebben zitten. De diverse professionals die op homify te vinden zijn bieden je vele voorbeelden door middel van duizenden prachtige foto’s. Daarnaast kun je heel veel verschillende professionals vinden die je kunnen helpen bij het bouwen van je droomhuis. En als kers op de taart heeft homify een hele handige functie op de site waar iedereen gratis gebruik van kan maken: het Ideabook. Je kunt je hiervoor aanmelden en dan op het moment dat jou het uitkomt je foto’s opslaan en eventueel voorzien van commentaar. Je kunt dit uiteraard voor jezelf houden, maar als je graag zaken met anderen wilt delen dan kun je je Ideabook zelfs openbaar maken.

Wat is een huis in landelijke stijl?

Een huis in landelijke stijl is een huis dat bijvoorbeeld op het platteland te vinden is. Of het is een nieuwbouwwoning, bijvoorbeeld in de stad, die op zo’n type huis is geïnspireerd. Huizen in landelijke stijl vallen, vooral aan de binnenkant, op door de hele gezellige en warme sfeer die er heerst. Dit komt ook mede door een inrichting met vele persoonlijke spullen. Verder zijn landelijke huizen over het algemeen ruim en comfortabel. Het interieur kent vaak veel natuurlijke elementen, denk hierbij aan hout, baksteen en natuursteen. Ook de meubels zijn vaak van hout en geven een warm en sfeervol effect. Vergeet ook zeker niet een open haard! Een heerlijke plek om tijd met familie en vrienden door te brengen, zowel in de zomer als in de winter. Voor jou zijn er globaal gezien twee opties om mee aan de slag te gaan: een nieuw huis bouwen in landelijke stijl of een bestaand huis in landelijke stijl inrichten. Hoe jouw situatie ook is, homify kan je op vrijwel alle terreinen helpen!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden als ik een huis in landelijke stijl ga plannen?

Er komt heel veel bij kijken als je een nieuw huis in landelijke stijl (of in een andere stijl) vanaf de grond moet gaan plannen. Alles staat of valt uiteraard met de financiële middelen die je tot je beschikking hebt. Het maken van een begroting is het eerste en ook het meest belangrijkste uitgangspunt. Houd in zo’n begroting rekening met alles: kopen van grond, inhuren van diverse professionals, betalen van vergunning, kosten voor het interieur, verhuiskosten en ga zo maar door. Dit is uiteraard ook mede afhankelijk van het al dan niet hebben van een eigen huis en een hypotheek. Heb je een plek om te gaan bouwen en denk je dat je binnen de eisen van de gemeente daar kunt gaan bouwen? Dan kun je aan de slag gaan om te bedenken hoe groot je huis moet worden, wat voor verschillende ruimtes je wilt inrichten en ga zo maar door. Uiteraard doe je dit ook in overleg met je eventuele partner en kinderen, hun wensen zijn net zo belangrijk als die van jou!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden als ik daadwerkelijk aan het bouwen ga met mijn huis in landelijke stijl?

Het plannen van een huis in landelijke stijl hebben we al een beetje voor je uitgelegd. Als je zover bent dat er daadwerkelijk gebouwd kan gaan worden dan kan er nog veel meer op je af gaan komen. Goede begeleiding is daarom essentieel. Voor verreweg de meeste mensen is het bijna onmogelijk, zeker in combinatie met je eigen werk en je gezin, om alles zelf te begeleiden. Besteed daarom als het even kan taken uit aan professionals. Een architect zorgt voor het ontwerp van het huis zelf. Kijk ook even goed rond op de pagina’s die homify aan architecten besteedt, je kunt daar ook erg veel nuttige informatie vinden. Een aannemer of bouwbedrijf zal het daadwerkelijke bouwen voor zijn rekening gaan nemen. Het is heel belangrijk dat er een voorman of bouwbegeleider is die aan de ene kant de hele bouw of verbouw coördineert en aan de andere kant voor jou de aangewezen contactpersoon is. Zorg voor geregelde bouwvergaderingen met de bouwbegeleider, aannemer en eventueel de architect. Sommige mensen kiezen ervoor om zelf als bouwbegeleider op te treden, doe dit alleen als je er ook echt verstand van hebt! Een bouwbegeleider mag dan misschien een extra post op de begroting zijn, hij of zij kan er ook voor zorgen dat een hoop narigheid in de toekomst voorkomen kan worden. En als er zaken zijn die je nog steeds een beetje duizelen kijk vergeet dan niet dat homify je ook daarmee verder kan helpen!

Hoe gaat mijn huis in landelijke stijl eruitzien?

Praktische zaken zijn al meer dan voldoende aan de orde geweest, laten we terug gaan naar de kern: het uiterlijk van je landelijke huis. Natuurlijk is het zo dat een architect het grootste deel van het ontwerp voor z’n rekening neemt, maar jouw persoonlijke wensen zijn het allerbelangrijkste. Een bakstenen huis, al dan niet met houten elementen, straalt in de basis al iets landelijks uit. Je zou kunnen kiezen voor een rieten dak voor een extra landelijk effect, maar als je het wat goedkoper wilt houden dan zijn er ook erg mooie dakpannen te vinden die een landelijke uitstraling geven. Heel bijzonder is ook bijvoorbeeld een zinken dak, in het geval van een wat ruimer budget kun je die suggestie ook zeker aan een architect meegeven. Iets meer op detailniveau moet je nadenken over ramen en deuren. Deze kun je het beste in hout laten uitvoeren. Maar voor ramen geldt dat bijvoorbeeld metaal, zoals in een stalraam, ook een heel mooi landelijk effect kan geven. Naast alle ruimtes die je in je huis wilt hebben zal je in een later stadium ook heel serieus na moeten denken over de inrichting. Dit is een onderdeel wat je zonder enige twijfel wel zelf voor je rekening kunt nemen, maar ook dit kost zeer veel tijd en de hulp van een interieurarchitect of een designer kan hier soms ook zeer waardevol zijn. Een goed overzicht van alles hebben is voor jou het belangrijkste. Laat je inspireren door homify en met de juiste professionals en hulp moet dat helemaal goed gaan komen.

Hoe vind ik een landelijk huis met een zwembad?

De ultieme luxe in of bij een huis in landelijke stijl is een met een zwembad. Uiteraard kun je op jacht gaan naar bestaande landelijke huizen met een zwembad, maar je kunt ook een zwembad een onderdeel van je nieuwbouwproject laten zijn. Houd dan uiteraard wel rekening met extra kosten, een zwembad is over het algemeen niet goedkoop. Ook op het gebied van (landelijke) zwembaden kun je veel informatie vinden op homify, kijk daar dus ook zeker even naar!

Hoeveel kost een huis in landelijke stijl?

Waar je ook zult kijken op de vele pagina’s van homify, het alle moeilijkste antwoord om te geven blijft de prijs van iets. We kunnen simpelweg niet zeggen hoeveel een huis in landelijke stijl kost omdat dit van heel veel verschillende factoren afhankelijk is. Zorg ervoor dat jezelf weet wat je budget is en wat je daarvoor kunt doen. Als je dat op orde hebt, dan kun je met vertrouwen aan de slag gaan.

Welke stijlen zijn verder erg populair?

Er zijn veel stijlen op homify te vinden. Sommige stijlen zijn heel erg populair. Naast de zeer populaire landelijke stijl kun je aan de volgende onderstaande stijlen denken.

Huis in moderne stijl:

Als je goed om je heen kijkt kun je heel wat huizen in moderne stijl vinden. Van groot tot klein, van stadshart tot nieuwbouwwijk, er is overal wel een huis te vinden dat ontworpen is een moderne stijl. Of het huis is heel erg modern verbouwd en ingericht, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid! Denk je dat de moderne stijl misschien ook wel iets voor jou is? Ga dan ook even op onderzoek uit naar huizen in moderne stijl!

Huis in eclectische stijl:

Sommige mensen vinden het vreselijk om zich aan een soort stijl vast te moeten houden. De keuze die je in zo’n geval kunt maken is om te gaan kijken naar het ontwerpen van een huis in eclectische stijl. Dit zorgt voor een mengeling van bepaalde stijlen en hierin kun je heel erg veel eigen creativiteit kwijt.

Huis in koloniale stijl:

Een huis in koloniale stijl laat ook heel veel ruimte open voor eigen invulling. Je gaat in dit geval met een oosters tintje werken. Aan de ene kant heel exotisch, aan de andere kant heeft het ook iets huiselijks en vertrouwds. Deze stijl is ook heel erg goed toe te passen in oudere huizen.