Moderne Garage en Schuur: design, ideeën, inspiratie en foto's

Hoe zie de perfecte moderne garage er uit?

De perfecte moderne garage is goed opgeruimd en vooral praktisch en esthetisch georganiseerd. Maar ook als jij je garage eigenlijk niet voor opslag gebruikt en de ruimte dus over hebt dan kun je het omtoveren in een prachtige extra kamer voor je huis. Je kunt hierbij denken aan een fitnessruimte, kantoor of extra ruimte voor je keuken of woonkamer. Gebruikt je je garage wel als opslagruimte? Zorg er dan voor dat die er mooi ingericht uitziet! 

Ideeën en inspiratie voor een moderne garage:

Inspiratie is eigenlijk overal te vinden. De meest simpele dingen kunnen je soms inspireren. Juist die simpele dingen kunnen belangrijk zijn bij jouw inspiratie voor het inrichten van een moderne garage met simpele en praktische middelen. Hier bij homify bieden we je de meest simpele en makkelijke oplossingen waarmee jij aan de slag kunt gaan om een moderne garage in te richten. Er zijn genoeg mogelijkheden om je garage met moderne middelen in te richten. Je kunt hierbij denken aan modern vormgegeven opslagmogelijkheden zoals kasten en planken aan de muren van je garage. 

Planken voor een moderne garage zijn ruwweg in drie types verkrijgbaar: 

Metalen planken: metalen planken zijn de meest stevige en solide planken die je kunt ophangen in je garage. Erg geschikt voor zwaardere spullen en apparaten. Bovendien zorgen metalen planken een heel solide en stoere sfeer in je moderne garage. Metalen planken zijn ideaal voor de klusser! 

Houten planken: houten planken geven een wat meer elegantere uitstraling aan je moderne garage. Je kunt kiezen voor planken aan de muur of losstaande houten kasten. Ook houten inbouwkasten zijn een mogelijkheid om wat ruimte te besparen. Houten planken of kasten zijn ideaal voor wat kleinere, huishoudelijke opslag in je garage of schuur. Gebruik ze niet voor zware apparaten, die kunnen de planken beschadigen of vuil maken. 

Plastic planken: plastic planken zijn in de moderne garage ook erg handig om te gebruiken. Vooral als je veel vrije ruimte in je garage wilt houden dan kun je voor smalle plastic planken aan de wanden kiezen. Ideaal voor het opslaan van lichtere en kleine spullen, zeker ook als je de garage voor andere doeleinden wilt gebruiken. 

Hoe kan ik mijn garage in moderne stijl gebruiken?

Bij het inrichten van een garage in moderne stijl moet je buiten de ‘normale’ kaders denken. Doe iets met je garage wat je eigenlijk altijd al hebt willen doen. Heb je altijd al je eigen biljart willen hebben? Zet er een neer in de garage! Of ben jij van plan je eigen bier te gaan maken? Tover dan je garage om in een minibrouwerij. Maar ook als je behoefte hebt aan een aparte muziekruimte dan kan je garage heel goed voor dat doel gebruikt worden. Dat neemt niet weg dat je ook je garage gewoon een garage kunt laten zijn! Met praktische opruimmogelijkheden zodat je een mooi geordende opslagruimte hebt. En een combinatie van functies is natuurlijk ook altijd mogelijk: je kunt je moderne garage net zo inrichten als jij dat wilt. 

Hoeveel kost een moderne garage? 

Het antwoord op de bovenstaande vraag is moeilijk te geven. Het belangrijkste is of je al een garage hebt of dat je er nog een moet bouwen. Uitgaande van een bestaande garage kun je bij de transformatie naar een modern ingerichte garage het net zo duur maken als je wilt. Het ligt vooral aan de materialen die je wilt gebruiken. Je kunt hierbij denken aan de kasten en planken, maar ook aan schilderwerkzaamheden of eventueel het aanpassen van de vloer in je garage. Zoals bij het inrichten van heel veel ruimtes geldt ook voor de moderne garage ‘less is more’. Het is helemaal niet nodig om kapitalen uit te geven aan de inrichting van je garage. Jij bent zelf degene die het budget in de hand heeft en kunt daarmee aan de slag gaan. 

Waar moet ik allemaal rekening mee houden als ik een nieuwe moderne garage ga bouwen? 

Als je nog geen garage hebt dan moet je eerst bedenken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt om een garage te bouwen. Ook moet je informeren of het toegestaan is om een garage bij je huis te gaan bouwen. Heb je een beetje indruk van de ruimte die je beschikbaar hebt voor je moderne garage? Denk dan na over wat voor functie je de garage wilt geven en of je er bijvoorbeeld ook een auto in kwijt wilt. Zeker in het geval van auto’s is het belangrijk dat de garage groot genoeg is en dat je bovendien ook nog in en uit je auto kunt stappen. Als je je eerste eisen een beetje op een rijtje hebt dan kun je na gaan denken over het budget. Neem altijd een ruim budget en houdt ook rekening met extra kosten, meerwerk of onverwachte uitgaven. Een moderne garage kan zowel simpel als uitgebreid worden uitgevoerd, geheel afhankelijk van jouw smaak en budget. 

Je hebt in eerste instantie al een beetje nagedacht over de invulling van je garage, maar zodra je een beeld hebt van de ruimte en kosten kun je ook over de details gaan nadenken: wat wil je allemaal opslaan of hoe wil je de ruimte precies gaan gebruiken? Iets anders waar je ook zeker rekening mee moet houden bij het bouwen van een garage is het aanbrengen van zaken als elektriciteit en eventueel waterleiding en/of verwarming. Elektriciteit is in vrijwel elke garage een vereiste maar een cv-installatie zal in heel veel gevallen niet nodig zijn, maar als je in de winter wel intensief van je moderne garage gebruik wilt maken dan moet je hier zeker goed over nadenken. Houd ook met die zaken rekening in je budget! 

Tips voor het optimaliseren van de opslagruimte in je garage:

Een moderne garage kan simpelweg een plek zijn waar jij je auto neerzet en waar wat andere kleine spulletjes opgeslagen zijn. Maar als je een combinatie van parkeren en opslag wilt, of een andere efficiënte ingerichte multifunctionele ruimte, dan komt er iets meer bij kijken. Er zijn prachtige manieren om je opslagcapaciteit op een mooie en handige manier te vergroten. Ook voor grotere objecten, zoals ski’s of een kano, is een goede oplossing te bedenken. Jouw wensen (en eventueel die van je gezin) staan centraal. Schakel eventueel ook een expert in of informeer bij iemand die zelf ook z’n garage helemaal in moderne stijl heeft ingericht. Recensies lezen kan ook altijd helpen! 

Waar moet ik verder nog om denken als ik mijn garage in moderne stijl ga inrichten? 

Zoals al aangegeven is moet je een duidelijk beeld hebben van je budget. Zeker als de bouw en inrichting van een garage slechts een onderdeel is van een groter bouw- of verbouwproject dan kan dit van groot belang zijn voor het budget. Verder moet je goed nadenken over de vloer die je in een garage plaatst. Een vloer in een garage moet stevig zijn, zeker als je zware objecten gaat plaatsen. Een betonnen vloer is het meest standaard in garages. Maar als jij je garage als kantoor gaat gebruiken dan is een laminaatvloer misschien wel een goede oplossing! Een ander belangrijk aspect is de garagedeur. Ook hierbij is de functie van jouw garage weer van het grootste belang. Kies voor een deur die gemakkelijk te openen is, zeker als jij je auto in de garage kwijt wilt dan is een automatische deur met een afstandsbediening een uitkomst! Kies je voor een houten garage of schuur zorg er dan voor dat je een goede kwaliteit hout gebruikt en laat het hout ook goed behandelen zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben zonder dat je last krijgt van lekkage of rotte plekken in het hout. 

Ideeën voor het uiterlijk en het inrichten van een moderne garage:

De kleuren waarin zowel de buiten- als de binnenkant van je garage geschilderd gaan worden moeten goed overeenkomen met de rest van je huis. Weet je niet zo goed wat je moet kiezen op het gebied van kleuren? Vraag dan een expert zoals een designer om je te adviseren waar het op de kleuren aankomt. Maak verder ook een plan van aanpak voor het inrichten van de garage: ga niet alleen aan het slepen, maar vraag hulp van familie en vrienden voor het plaatsen en verplaatsen van zware objecten. 

Meer stijlideeën voor je garage:

Met een moderne stijl kun je vele kanten op. Er zijn echter ook heel veel andere stijlen of combinaties van diverse stijlen mogelijk. Op homify vind je heel veel over stijlen. We helpen je graag op weg door een paar andere stijlen kort te bespreken. 

Garage in industriële stijl:

Als jij je garage in industriële stijl inricht dan kun je er zeker ook meerdere functies aan gaan geven. Een industriële stijl leent zich namelijk heel goed voor een gebruik als kantoor. Kies in zo’n geval voor een solide houten vloer of verf je beton in een mooie grijstint. Stoere lampen en accentueren van de bakstenen elementen in de garage maken deze stijl helemaal af! 

Garage in Scandinavische stijl:

Kies je voor een houten garage overweegt dan zeker deze een Scandinavische uitstraling te geven. Ideaal om echt als schuur te gebruiken, maar ook als je graag een saunaruimte toe wilt voegen aan je huis dan kan een garage in Scandinavische stijl hier heel geschikt voor zijn. Zeker als je een houten huis hebt dan past dit type garage er helemaal bij! 

Garage in minimalistische stijl:

Een variant op een moderne garage is een garage in minimalistische stijl. Geen poespas, maar zakelijke kleuren en een opgeruimde en geordende uitstraling. Werk hierbij met mooie zwart-wittinten en je hebt een hele stijlvolle garage aan je huis toegevoegd.