Landelijke Garage en Schuur: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Garage en Schuur: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke Garage en Schuur: design, ideeën, inspiratie en foto's

Garage in landelijke stijl


Hoe ziet de perfecte garage in landelijke stijl er uit?

Een definitie voor een perfecte landelijke garage is moeilijk om te geven. Een garage is in eerste instantie als functionele ruimte bedoeld en de stijl en vormgeving van een garage zijn vaak helemaal irrelevant. En toch is dat jammer! Je kunt namelijk op een betrekkelijk eenvoudige manier van je garage een aantrekkelijke ruimte maken. Vooral ook als jij je huis uit wilt gaan breiden met een extra ruimte dan is het zeker aan te bevelen om hier eens over na te gaan denken. Als hobbyruimte, als gastenverblijf, als sauna: je kunt het zo gek niet bedenken en je garage is er wel geschikt voor! Maar ook als de garage gewoon de vertrouwde oude schuur blijft dan zijn daar leuke en creatieve oplossingen voor te bedenken. Ga met homify meekijken hoe je dat tot stand kunt brengen!

Ideeën en inspiratie voor een landelijke garage:

Voor de ene persoon is de garage de ideale opslagplek voor alles waar je in je huis geen ruimte voor hebt, maar voor iemand anders kan het zo zijn dat die grootse plannen heeft met de garage. Het vinden van ideeën en inspiratie op het gebied van garages, en in dit geval dan in de landelijke stijl, kan soms best lastig zijn! De garage is wat dat betreft ook een beetje een ondergeschoven kindje. De buitenkant van de garage kan soms op het gebied van architectuur heel mooi aansluiten bij de uitstraling van een huis. Maar zodra de garagedeuren open gaan dan tref je een drama aan op het gebied van interieur. Waar kun je nou net die inspiratie vinden die je nodig hebt? Het antwoord is simpel: op homify! De professionals van homify zetten alles op alles om er voor te zorgen dat je een ruim aanbod te zien krijgt van alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van de landelijke stijl en vele andere stijlen. Bovendien is er geen ruimte die daarbij over wordt geslagen en ook de tuin is een belangrijke inspiratiebron. En dus garages: ook daarvoor ben je bij homify aan het juiste adres. Tijd om snel verder te gaan kijken!

Hoe ga ik aan de slag met mijn garage in landelijke stijl?

Het eerste belangrijke aspect waar je naar moet kijken als je aan de slag wilt met een garage in landelijke stijl is of je een al een garage hebt of dat die nog gebouwd moet gaan worden. Zeker in dat laatste geval heb je nog een blanke bladzijde om te kunnen beschrijven. Het maakt dan uiteraard ook nog verschil of je nieuwe garage bij een bestaande woning komt of dat er sprake is van een complete nieuwbouw. Een architect zal waarschijnlijk dan ook noodzakelijk zijn om in te huren als het op nieuwbouw aankomt. Kijk dan ook zeker even hoe je met een architect in contact komt! Maar ook als je de bestaande garage bij je huis gaat verbouwen dan zijn er natuurlijk de nodige dingen die op je af gaan komen. Hoe groot of klein het project ook is, geld speelt een van de belangrijkste rollen! Ga dus kijken wat je budget is en maak een ruwe begroting zodat je weet wat je ongeveer te besteden hebt. Zeker als er een architect aan te pas moet komen dan is een ruime begroting erg handig. Houd ook altijd een potje vrij voor onverwachte kosten of meerwerk, je komt dan financieel gezien nooit voor verrassingen te staan. Als het op de landelijke stijl aankomt dan is het belangrijk om na te gaan denken over kleuren en het gebruik van hout.

Hoeveel kost een garage?

Of het nou om een garage in landelijke stijl of om een hele andere garage gaat: een garage kost geld. Over het budget hebben we het al gehad, maar je bent vast ook erg benieuwd hoeveel een garage kost. Helaas kunnen we je ‘het’ antwoord niet geven. Als het om nieuwbouw gaat het je waarschijnlijk zowel een architect als een aannemer nodig. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Er zijn ook kant en klare (houten) garages die je voor een groot deel misschien zelf wel kunt bouwen. Of misschien kun jij samen met vrienden of familie aan de slag gaan om te gaan bouwen. Dat zal uiteraard heel wat op de kosten gaan besparen. En zeker als een bestaande garage alleen maar opnieuw ingericht hoeft te worden dan kun je vrijwel alles zelf doen. Maar als je iets niet ziet zitten dan moet je niet twijfelen om een expert in te huren, je kunt beter wat meer geld uitgeven voor een goed resultaat dan dat je met half werk van eigen hand blijft zitten…

Waar moet ik verder rekening mee houden als ik een garage in landelijke stijl ga bouwen?

Het belangrijkste bij het bouwen van een nieuwe garage is een bouwvergunning. De gemeente waarin je woont moet die vergunning afgeven, anders mag je niet aan de slag gaan met het bouwen van een garage. Dit geldt ook voor vele andere toevoegingen, aanpassingen of uitbreidingen van je huis. De regels op dit gebied kunnen per gemeente wat verschillen. Zo kun je ook met de zogenaamde welstandscommissie te maken krijgen. Door deze commissie wordt bepaald of het plan dat je voor je nieuw te bouwen garage hebt wel voldoet aan de omgeving waarin die komt te staan. Verder kan het zo zijn dat jouw huis in een beschermd dorps- of stadsgezicht staat. Zeker in zo’n geval gelden er ook nog weer speciale eisen. Hetzelfde speelt ook als je woning een gemeentelijk monument of een rijksmonument is. Zoek dus deze zaken heel goed uit en informeer bij je gemeente voor je daadwerkelijk aan het bouwen gaat. Voor de garage zelf zijn er ook zaken waar goed aan moet denken. Wil je bijvoorbeeld een verwarmde ruimte en moet er een waterleiding en eventueel sanitair aanwezig zijn? Al deze afwegingen moet je van tevoren ook goed maken, zeker met het oog op het inhuren van professionals. En als je zelf gaat klussen zorg er dan altijd voor dat je de veiligheid als belangrijkste uitgangspunt neemt. Vooral elektrische leidingen kunnen erg gevaarlijk zijn als die niet deskundig zijn aangelegd. Brandgevaar of gevaar voor elektrocutie ligt zo maar op de loer. Vrijwel altijd is het handig om in die gevallen een elektricien in te huren of om deze vakman op z’n minst de aansluitingen en controle te laten verzorgen.

Tips voor het optimaliseren van je garage:

Er zijn heel wat tips te bedenken voor het optimaliseren van de ruimte in je bestaande garage. De meest simpele, maar zeer doeltreffende tip is het opruimen van je garage. Je zult er versteld van staan hoeveel troep je door de jaren heen in een garage kunt verzamelen. Gooi spullen weg die je niet meer gebruikt of zorg dat ze een goede nieuwe bestemming krijgen. Als je niemand weet die er belang bij heeft dan is er vaak nog wel een kringloopwinkel in de buurt die je spullen goed gebruiken kan! Als je garage al opgeruimd is dan kun je aan de slag gaan de ruimte opnieuw in te richten. En de landelijke stijl kan ook zeker om de hoek komen kijken! Kies bijvoorbeeld voor houten kasten die een mooie landelijke sfeer oproepen. Je kunt ook overwegen om een zitje in te richten bij de deur naar de tuin. Een heerlijk plekje om lekker landelijk en droog te kunnen genieten van de regen!

Tips voor de landelijke stijl in je garage:

We hebben je al een paar suggesties gedaan voor het creëren van een landelijke sfeer in je garage. Als het gaat om nieuwbouw dan kun je bij het complete ontwerp rekening houden met het verwerken van de landelijke stijl. En bij een bestaande garage kan dat ook op een hele eenvoudige manier! De landelijke stijl komt pas echt goed naar voren als je de ruimte een extra bestemming geeft. Denk bijvoorbeeld aan een speelruimte voor je kinderen of een gezellige serreachtige ruimte. Gebruik de juiste landelijke meubelen en de ruimte is een prachtige uitbreiding van je huis.

Meer stijlen, inspiratie en ideeën:

De landelijke stijl is een leuke stijl om als uitgangspunt te nemen voor een garage. Deze stijl past prima bij oudere en/of landelijke woningen. Maar er zijn natuurlijk meer stijlen waar homify je graag me op weg helpt. Een paar van die stijlen hebben we even voor je op een rijtje gezet!

Garage in moderne stijl:

Een modern huis vraagt om een moderne garage. Mooie strakke vormen en een metalen garagedeur zijn prima om hier toe te passen.

Garage in koloniale stijl:

De ideale garage voor liefhebbers van een oosters tintje is waarschijnlijk de koloniale garage. Vooral op het gebied van het interieur kun je hiermee heerlijk aan de slag gaan. 

Garage in eclectische stijl:

Een mengeling van allerlei stijlen zorgt voor een garage in eclectische garage stijl. Handig voor als je van alles wat wilt hebben!

Aan de slag met homify:

Je hebt een indruk gekregen wat er komt kijken bij het bouwen van een garage in het algemeen en een in landelijke stijl in het bijzonder. Zoals gezegd helpt homify je daarbij graag op weg. Je vindt hier vele duizenden voorbeelden en heel veel professionals die je kunnen helpen. Wist je dat ook jij je ideeën online kunt bijhouden? Je hoeft je daarvoor alleen maar gratis aan te melden bij homify en je kunt daarna op elk moment dat jou het uitkomt aan de slag. Maak een Ideabook aan voor je eigen ideeën en deel ze eventueel met de wereld als jij er iets leuks over te vertellen hebt. We wensen je heel veel succes en plezier!