Gang & Hal: design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. nieuwe interieur elementen: Gang en hal door EIKplan architecten BNA
 2. RENOVATIE APPARTEMENT AMSTERDAM: Gang en hal door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. RENOVATIE APPARTEMENT AMSTERDAM: Gang en hal door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
 5. warm interieur voor stadswoning: Gang en hal door choc studio interieur
 6. Klingkenberg: Gang en hal door Frank Loor Architect
 7. Overloop - Landelijk Chique: Gang en hal door Wood Creations
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Interieur vrijstaande woning Bergen (NH): Gang en hal door By Lilian
 10. Lichte luxe woning grenzend aan de tuin: Gang en hal door BNLA architecten
 11. Ontwerp trapopbouw: Gang en hal door Inspiring Concepts
 12. Trappenhuis: Gang en hal door TS architecten BV
 13. Gehele woonhuis landelijk chique: Gang en hal door Wood Creations
 14. Gehele woonhuis landelijk chique: Gang en hal door Wood Creations
 15. Terrazzo vloertegels Utrecht - www.mawitegels.nl: Gang en hal door MAWI Tegels
 16. Kwartslag trappen: Gang en hal door Van Bruchem Staircases & Interiors
 17. Tuinhuis atelier: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 18. entree: Gang en hal door Archstudio Architecten | Villa's en interieur
 19. RENOVATIE APPARTEMENT AMSTERDAM: Gang en hal door DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates
 20. Realisaties: Gang en hal door Den Ouden Tegel
 21. Verbouwing en inrichting jaren '30 woning: Gang en hal door StrandNL architectuur en interieur
 22. Passiefhuis Witven: Gang en hal door Thomas Kemme Architecten
 23. Moderne jaren 30 woning: Gang en hal door Bongers Architecten
 24. Lucht, Licht, Zicht: Gang en hal door Masters of Interior Design
 25. Lucht, Licht, Zicht: Gang en hal door Masters of Interior Design
 26. Lucht, Licht, Zicht: Gang en hal door Masters of Interior Design
 27. Ontwerp fris en eigentijds interieur: Gang en hal door Bob Romijnders Architectuur & Interieur
 28. Woonboerderij: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 29. Woonboerderij: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 30. Nieuwbouw villa: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 31. Nieuwbouw villa: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 32. Herbestemming monument: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten
 33. Herbestemming monument: Gang en hal door Richèl Lubbers Architecten

Gang & hal 

De gang of hal is echt zo’n ruimte die je heel wat keren per dag passeert, zonder dat je er echt tijd doorbrengt. En dat geldt ook zeker voor het trappenhuis dat je naar de bovenverdieping van je woning leidt. Dat laatste heb je natuurlijk niet in een gelijkvloerse woning, maar een gang of hal is in vrijwel ieder Europees huis te vinden. Voor de gasten die bij jou op bezoek komen, is de gang of hal over het algemeen de eerste ruimte die ze zien. Dus een beetje sfeer en stijl mag in deze ruimte dan ook zeker niet ontbreken. Heb je net nog even dat extra zetje nodig om het wat leuker te maken? Wij geven je dat graag!

Zelf of met een professional aan de slag in gang & hal?

Ben je een doorgewinterde doe-het-zelver die zijn hand er niet voor omdraait om lekker aan het klussen te gaan? Dan weet je met je gang & hal vast ook wel raad! Maar het zou ook erg goed kunnen zijn dat je de hulp van een of meerdere professionals nodig hebt. En dat is ook vooral van belang voor de werkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden. Gaat het om een kleine schilderbeurt of moet er echt stevig verbouwd worden? We gaan zo eerst kijken wat de aard van je klus precies is, en daarna gaan we daar de juiste experts bij zoeken!

Wat ga je doen in je gang & hal?

Zoals we net al aan hebben gegeven, zijn er heel wat verschillende opties en mogelijkheden als het aankomt op de werkzaamheden die in jouw gang & hal kunnen worden uitgevoerd. Ga je wonen in een nieuw huis? Dan is de kans groot dat er bij de bouw door een architect en interieurarchitect al rekening wordt gehouden met jouw wensen en voorkeuren. De finishing touch kun je zelf aan gaan brengen door in te gaan richten, maar je zou deze werkzaamheden ook door een interieurarchitect kunnen laten uitvoeren. Een compleet andere situatie ontstaat als jij een bestaande ruimte in je huis wilt gaan verbouwen. Zoals gezegd kunnen handige klussers zelf aan de slag gaan, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je die werkzaamheden graag aan een aannemer over wilt laten. Eerst ga je dan eventueel met een interieurarchitect om tafel om te kijken waar de werkzaamheden uit gaan bestaan. Als er dan een plan ligt, kan een andere professional dit uit gaan voeren. Houd er in alle gevallen rekening mee dat je gang de eerste ruimte in het huis is die je gasten te zien krijgen en dat je daar dus een beetje een leuke indruk mee wilt gaan maken. En als de bouwactiviteiten binnenkort gaan starten, dan kun je zelf ook gaan beginnen met het uitzoeken van leuke meubels en accessoires. Dan kan de inrichting direct beginnen als de ruimte klaar is!

Moet ik ook iets over verlichting in gang & hal?

De verlichting in gang & hal, kan behoorlijk essentieel zijn. Dat geldt trouwens ook voor de inval van het daglicht! Dat laatste is echter niet altijd mogelijk, dus daarom is het zeker niet onbelangrijk om voor verlichting te kiezen die zowel overdag als in het donker de ruimte mooi verlicht. Zeker in een trappenhuis is het een zeer aantrekkelijk idee om na te denken over lampen die zijn ingebouwd naast de treden. Dit kan een super spectaculair effect geven. Als je een grote hal met een mooie klassieke trap hebt, dan mag een grote kroonluchter ook niet ontbreken. In het geval van een meer moderne benadering, zou je ook kunnen kiezen voor een wat meer hedendaagse grote hanglamp. Als de ruimte juist wat kleiner is, dan kun je beter voor wandlampen kiezen. Een lamp aan het plafond kan in zo’n geval namelijk heel nadelig verkleinend werken.

Stijl en design

De stijl en het design van je gang & hal zijn natuurlijk vooral een persoonlijke keuze, maar de (binnenhuis)architectuur van je huis speelt daar uiteraard ook een rol in. Zoals we al aan hebben gegeven kan een interieurontwerper je hier bij helpen, maar je kunt er zelf ook een zeer grote rol in spelen. Neem ook altijd het oppervlakte van de ruimte mee in je gedachten. In een kleine ruimte kan een minimalistische benadering het geheel wat groter laten lijken. Heb je wel veel ruimte? Overweeg dan een mooie tafel of een ander meubelstuk als ‘centerpiece’.

Wat moet ik nog meer weten over mijn gang & hal?

Misschien is er nog wel meer dat je moet weten over je gang & hall. Als het hele specifieke informatie betreft, dan kun je via het internet ook op heel veel andere plekken informatie vinden. Maar je kunt natuurlijk ook even kijken naar al die leuke ideabooks die je bij homify kunt vinden! Vaak haal je daar een schat aan informatie uit en raak je door de meest mooie afbeeldingen ook nog eens heel erg geïnspireerd. Doe verder wat je zelf kunt doen en als je twijfelt, schroom dan zeker niet om een expert in te schakelen. Veel succes met je project en geniet er maar lekker van als het klaar is!