Moderne Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's

Moderne Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's

Moderne fitnessruimtes:

Als afwisseling van het hectische en drukke leven in de 21e eeuw is voldoende beweging iets wat voor veel mensen vaak achterwege blijft. En na al die uren op kantoor, in vergaderingen en in de auto of het openbaar vervoer is het juist zo belangrijk om lekker te bewegen of te sporten. Het is aan de andere kant heel begrijpelijk dat je na een dag hard werken geen zin meer hebt om naar een sportschool, sportclub of fitnesscentrum te gaan. Heb je er daarom al wel eens over nagedacht om een je eigen moderne fitnessruimte in je huis te creëren? Als je dit wel ziet zitten lees dan snel verder hoe je hier mee aan de slag kunt gaan! 

Ideeën en inspiratie voor een fitnessruimte in moderne stijl:

Je kunt je eigen fitnessruimte net zo groot of klein maken als je zelf wilt: variërend van een hoekje in je slaapkamer of werkkamer tot een compleet ingerichte sportschool in je kelder. De mogelijkheden op het gebied van fitnessruimtes in of bij je huis zijn dus bijna eindeloos. Als je moeite hebt om een goed beeld te vormen bij een fitnessruimte in je eigen huis dan is homify er gelukkig voor je om jou op ideeën te brengen door het bieden van heel veel verschillende voorbeelden en foto’s van fitnessruimtes. Een project als het inrichten van een moderne fitnessruimte mag dan misschien wel geld kosten, denk ook gelijk aan alle tijd en geld die je bespaart als je straks niet meer naar de sportschool hoeft! Een eigen fitnessruimte is het investeren meer dan waard en bovendien ook nog eens heel erg goed voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. 

Hoe ziet de perfecte moderne fitnessruimte er uit? 

Veel mensen denken na over het inrichten van een fitnessruimte in hun eigen huis, maar heel vaak blijft het daar ook bij. Hopelijk geldt dit niet voor jou en ga je na het lezen en zien van alle inspiratie direct aan de slag om je eigen moderne fitnessruimte in te gaan richten. Maar hoe gaat die ruimte er uit zien? Er zijn heel veel dingen die eventueel komen kijken als je een compleet nieuwe fitnessruimte gaat inrichten. Bedenk voor je gaat beginnen twee belangrijke zaken: het budget en de ruimte die je wilt gaan gebruiken. Zodra je over die beide zaken meer duidelijkheid hebt weet je gelijk hoe je verder aan de slag moet gaan. 

Waar vind ik ideeën voor een moderne fitnessruimte in mijn huis? 

Naast homify zijn er ook andere manieren om inspiratie op te doen voor je eigen moderne fitnessruimte. Ga bijvoorbeeld langs bij een zaak die is gespecialiseerd in fitnessapparatuur. Of kijk op een webshop waar fitnessapparatuur wordt verkocht. Belangrijk is natuurlijk ook dat jij precies weet wat voor soort fitness je thuis uit wilt gaan voeren. Voor krachttraining zijn hele andere apparaten nodig dan voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Oriënteer je rustig en maak geen overhaaste beslissingen, het zou namelijk zonde zijn als je een fitnessruimte met dure apparatuur hebt ingericht zonder dat je daar goed gebruik van kunt maken.

Hoe ga ik van start met het maken van mijn eigen moderne fitnessruimte? 

Voor je aan de slag gaat bekijk je eerst wat jij (en eventueel je partner en/of andere familieleden) voor wensen hebben op het gebied van sport en fitness. Als dat veel wensen zijn dan zal je zeker een grote ruimte nodig hebben. Daarnaast moet je een goed beeld hebben van het budget: hoeveel wil je uitgeven aan de ruimte zelf (muren, vloeren en eventueel tv etc.), het eventuele inhuren van professionals om die werkzaamheden uit te voeren en natuurlijk de aanschaf van de fitnessapparatuur zelf. Neem in je budget wat extra ruimte op voor eventuele onverwachte uitgaven. Heb je dat allemaal op een rijtje? Dan kun je aan de slag gaan om je eigen moderne fitnessruimte werkelijkheid te laten worden. 

Wat voor kleur kies ik voor de muren van een moderne fitnessruimte in mijn huis? 

Het gaat er vooral om dat je een kleur op de muren van jouw moderne fitnessruimte kiest waarbij jij je zowel goed kunt inspannen als ontspannen. Dit geldt eventueel ook voor je gezin. Als je van een wat rustiger omgeving houdt kun je voor lichte tinten kiezen, maar sommige kleuren groen kunnen juist ook een heel fris en stimulerend effect geven. Zie je het niet zitten om zelf aan het schilderen te gaan? Geen probleem, je vindt met de hulp van homify snel een schilder bij jou in de buurt. 

Wat voor soort vloer moet ik neerleggen in mijn moderne fitnessruimte? 

Op het gebied van een vloer in je moderne fitnessruimte hangt het er vooral van af wat voor soort apparaten je gaat plaatsen: lichtere apparaten vereisen een ander soort ondergrond dan veel zwaardere fitnessapparatuur. De meest geschikte vloersoorten voor een fitnessruimte zijn hout, laminaat of kurk. Denk ook zeker aan de constructie van je huis voor je een moderne fitnessruimte inricht, de apparatuur moet je vloeren natuurlijk niet te zwaar belasten. Vraag in geval van twijfel een expert om te kijken of een vloer stevig genoeg is om (zware) fitnessapparatuur te dragen. Als dit allemaal in orde is kun je de juiste vloer afstemmen op je fitnessbehoeften. Werk je met wat lichtere apparatuur, bijvoorbeeld een hometrainer dan is een houten vloer een mooie optie. Blijft het slechts beperkt tot bijvoorbeeld een dans- of yogaruimte dan is een mooie soort laminaat ook en prima oplossing. Als je aan krachttraining met de bijbehorende zware apparaten wilt gaan doen dan kun je het beste kiezen voor een vloer van kurk. 

Welke fitnessapparatuur heb ik allemaal nodig voor mijn moderne fitnessruimte? 

Er komt natuurlijk een en ander kijken bij het inrichten van je eigen moderne fitnessruimte. Als je een redelijk ingerichte fitnessruimte tot je beschikking wilt hebben dan moet je in ieder geval denken aan de volgende verschillende onderdelen: 

Dumbells zijn een eerste vereiste: goed voor krachttraining van je armen en in allerlei gewichtsklassen te verkrijgen. 

Een pull up bar (ook wel optrekstang genoemd) is een multifunctioneel fitnessapparaat. Geschikt voor vele soorten doeleinden en dus onmisbaar in je eigen moderne fitnessruimte. Denk goed om een stevige bevestiging van je pull up bar en verdiep je ook goed in het gebruik er van voor je aan de slag gaat met trainen. Goede voorbereiding van fitness is van het grootste belang, niemand zit op blessures te wachten! 

Een springtouw is een ander vrijwel onmisbaar element in je moderne fitnessruimte. Springtouwen zijn heel erg geschikt voor cardiotraining, maar ook bij krachttraining kunnen ze heel goed van pas komen. Gebruik een lichter touw als je vooral je snelheid en conditie wil verbeteren en een zwaarder touw als je met krachttraining aan de slag gaat. 

Een medicijnbal is een ronde bal waarmee je ook heel veel verschillende soorten training uit kunt voeren. Ook ideaal dus om aan te schaffen en in je moderne fitnessruimte te plaatsen. Zoek ook op dit gebied eerst iets meer informatie voor je hier mee aan de slag gaat. Stem het gewicht van de bal af op het soort oefeningen dat je er mee uit wilt gaan voeren. 

Hoe maak ik van een extra kamer een moderne fitnessruimte? 

Misschien ben je wel een beetje aan het twijfelen gebracht over het inrichten van je eigen moderne fitnessruimte. Dit moet je zeker niet doen! Het is eigenlijk heel eenvoudig om je eigen prachtige mini-sportschool te creëren. Je begint met het inrichten en aanschaffen van apparatuur en kunt uiteraard altijd nog onderdelen toevoegen aan je fitnessruimte. Denk bij de inrichting verder om de temperatuur: heb je misschien een airconditioner nodig om de ruimte koel genoeg te houden? Verder is een grote spiegel fijn om op te hangen in de ruimte. Een koelkastje met water en sportdrankjes is daarnaast ook een goed idee. In het geval van zware fitnessapparatuur doe je er het beste aan de ondervloer wat te verstevigen en zorg er daarnaast voor dat je op plekken waar je uit zou kunnen glijden anti-slipmatten neerlegt. 

In wat voor stijl moet ik mijn (moderne) fitnessruimte inrichten? 

In de basis is een fitnessruimte een omgeving waar je bezig gaat met het verbeteren of op peil houden van je conditie. Toch kun je op een subtiele wijze je eigen sfeer en stijl aan zo’n ruimte meegeven. Hier volgen enkele stijlvoorbeelden om je daarmee een beetje op weg te helpen. 

Fitnessruimte in industriële stijl:

Als je wat van een ruigere omgeving houdt om in te sporten dan is een fitnessruimte in industriële stijl helemaal iets voor jou. Als je een bakstenen muur hebt zou het perfect passen in deze stijl. Vaak is dit niet het geval, je zou dan kunnen kiezen voor behang met een baksteenmotief. Leg een robuuste houten vloer in de ruimte of kies eventueel voor geverfd of ongeverfd beton in combinatie met robuuste vloermatten. Stoere lampen en een stevige spiegel maken deze industriële fitnessruimte helemaal compleet. 

Fitnessruimte in klassieke stijl:

Vind jij een stoere ruimte iets teveel van het goede en wil je juist rust in je eigen fitnessruimte? In dat geval past een fitnessruimte in klassieke stijl beter bij jou. Rustige kleuren, mooie klassieke verlichting in combinatie met een elegante vloer kunnen jou in alle rust laten sporten! 

Fitnessruimte in eclectische stijl:

Als je van alles een beetje wilt hebben (zowel op het gebied van fitnessapparatuur als op het gebied van inrichting) dan kun je er het beste voor kiezen om je fitnessruimte in een eclectische stijl in te richten. Een beetje klassiek, een beetje industrieel: jouw persoonlijke smaak kun je hierbij net zo invullen als je zelf wilt! Laat je eigen fitnessruimte een plek zijn waar je je helemaal thuis voelt en heerlijk kunt inspannen en ontspannen!