Landelijke Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's

Landelijke Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's

Ideeën en inspiratie voor je eigen fitnessruimte in landelijke stijl:

Een fitnessruimte in landelijke stijl is een van de leukste manieren om er voor te zorgen dat jij lekker in vorm blijft. Of je nu ’s ochtends vroeg of ’s avonds na je werk even lekker wilt sporten, in een fitnessruimte in landelijke stijl kun je inspanning en ontspanning op een aangename manier combineren. Het maakt niet uit of je in een modern appartement midden in de stad of in huis op het platteland woont: met een beetje ruimte en creativiteit is elke ruimte om te toveren tot een prachtige fitnessruimte in landelijke stijl. En als jij de trotse bezitter van zo’n prachtige fitnessruimte bent bedenk je dan ook dat je nooit meer de deur uit hoeft om naar de sportschool te gaan. Dit scheelt je ten eerste heel wat tijd en daarnaast jarenlange kosten aan het lidmaatschap van de sportschool. Maar voor je aan het sporten kunt gaan in je fitnessruimte in landelijke stijl is er natuurlijk wel wat werk aan de winkel! Je staat er gelukkig niet alleen voor, homify helpt je graag op weg naar het verwezenlijken van de droom van jouw eigen perfecte fitnessruimte in landelijke stijl!

Hoe ziet de perfecte persoonlijke fitnessruimte er uit?

De definitie van de perfecte persoonlijke fitnessruimte, al dan niet in landelijke stijl, is moeilijk te geven. Iedereen heeft z’n eigen wensen op het gebied van fitness en daarnaast niet te vergeten op het gebied van stijl en inrichting. Toch zijn er een aantal ‘basisvoorwaarden’ waaraan een fitnessruimte in landelijke stijl eigenlijk moet voldoen. Ten eerste de ruimte zelf. Voor het meest ideale effect kun je het beste een zelfstandige en grote ruimte binnen je huis gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een garage, kelder, zolder of een grote slaapkamer. De ruimte heb je vooral nodig om verschillende soorten apparatuur kwijt te kunnen. Daarnaast is het van groot belang dat je voor goede verlichting zorgt. Verder is het zeker aan te bevelen een ruimte te gebruiken waar natuurlijke ventilatie door middel van een raam mogelijk is. Airconditioningssystemen kunnen ook goed van pas komen, maar voor een gezond klimaat in een fitnessruimte in landelijke stijl is frisse lucht eigenlijk een must.

Waar vind ik de ideeën voor een fitnessruimte in landelijke stijl?

Je kunt druk op zoek gaan naar allerlei magazines op het gebied van het inrichten van je eigen fitnessruimte, maar waarom blijf je niet gewoon lekker op homify kijken? De vele foto’s van allerlei fitnessruimtes in landelijke stijl geven je alle inspiratie en ideeën die je nodig hebt. En dat uiteraard op elk moment van de dag, wanneer het jou het beste uitkomt! Laat je inspireren door de vele verschillende soorten fitnessruimtes in landelijke stijl en bovendien door de vele soorten apparatuur die je daarin kunt plaatsen.

Hoe maak ik een fitnessruimte in landelijke stijl?

Bij het maken van een fitnessruimte in landelijke stijl hangt het er van af wat je uitgangspunt is: ga je een compleet nieuwe fitnessruimte maken of ga je een bestaande fitnessruimte herinrichten in landelijke stijl. Als het om een herinrichting gaat dan is het uiteraard wat gemakkelijker om aan de slag te gaan. Als je helemaal vanaf nul gaat beginnen dan is het noodzakelijk om een goed beeld te hebben van de ruimte zelf en van de sportactiviteiten die je daar wilt gaan uitvoeren. Wil je ook in die ruimte kunnen mediteren of aan yoga gaan doen? Houd daar dan ook zeker wat ruimte voor over! Op het gebied van inrichting kun je denken aan veel gebruikmaking van houten elementen: een houten vloer en een mooie houten kast voor het opbergen van spullen. Als het even mogelijk is dan zijn veel ramen ook zeker erg fijn voor voldoende daglicht. En vergeet natuurlijk ook niet de verlichting goed op orde te hebben! Denk je dat er nog wat verbouwd moet worden of dat je hulp nodig hebt bij de inrichting? Ga dan met de hulp van homify op zoek naar een specialist (interieurarchitect, designer, aannemer) die jou kan helpen.

Welke kleur past het beste op de muren van een fitnessruimte in landelijke stijl?

Op het gebied van de kleuren voor de muren van jouw fitnessruimte in landelijke stijl zijn er heel wat verschillende opties. Aangezien de kleuren je moeten inspireren en motiveren is dit ook een erg persoonlijke keuze. Een divers kleurenpalet kan op dit gebied uitkomst bieden. Als je de fitnessruimte niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner en eventueel kinderen inricht dan is het zeker van belang hen ook te betrekken bij het uitkiezen van de kleuren. Het maakt ook verschil wat voor soort muren je hebt in de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een markante bakstenen muur of meerdere bakstenen muren? Baksteen kan, geverfd of ongeverfd, een heel mooie uitstraling aan een ruimte geven. Het gaat vooral om de combinatie die je dan maakt tussen baksteen en andere elementen in de ruimte. Als je fitnessruimte op een zolder komt met een of meerdere schuine daken dan is het vooral van belang wat lichtere kleuren te gebruiken. Donkere kleuren kunnen op schuine daken juist een heel verkleinend effect geven.

Wat voor vloer past het beste in mijn fitnessruimte in landelijke stijl?

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van vloeren die je kunt (laten) leggen in een fitnessruimte. De praktische kant weegt hierbij minstens zo zwaar als de stijl die je wilt hanteren. Vooral de veiligheid is van groot belang! Je moet zo veilig mogelijk kunnen sporten en er daarnaast om denken dat de constructie van je huis niet teveel belast wordt als je zware fitnessapparatuur gaat plaatsen. Ruwweg kun je drie categorieën vloeren onderscheiden die het meest geschikt zijn om voor een fitnessruimte. De meest goedkoopste en wellicht ook meest handige vloer is een rubberen mat. Naast het feit dat je niet zo veel geld voor de aanschaf kwijt bent is deze ook eenvoudig op maat te snijden en past die uitstekend in een fitnessruimte. Bovendien is zo’n vloer erg geschikt om vloeroefeningen op uit te voeren. Maar als jij de landelijke stijl toch iets meer in de vloer naar voren wilt laten komen dan kun je er ook voor kiezen om een vloer van kurk te plaatsen. Ook deze vloer is relatief eenvoudig aan te brengen en voldoet heel goed aan de eisen die aan een fitnessruimte worden gesteld. De derde en laatste optie past toch het beste bij de landelijke stijl: een mooie houten vloer. Denk er bij een houten vloer wel om dat die niet glad is, je wilt niet uitglijden tijdens het sporten. Verder moet de houten vloer ook eenvoudig schoon te houden zijn.

Welke fitnessapparatuur heb ik nodig?

Het meest persoonlijke aan een fitnessruimte in je eigen huis is de keuze van de fitnessapparatuur. Het is moeilijk om hier een duidelijke handleiding voor te geven. Toch zijn er wel enkele apparaten die heel goed passen bij een fitnessruimte in landelijke stijl. Een loopband, een hometrainer en wat gewichten zijn eigenlijk in elke fitnessruimte onmisbaar als basiselementen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Plaats bijvoorbeeld een yogamat voor yoga en meditatieoefeningen. Of apparatuur om je spieren extra mee te trainen. Denk daarnaast ook aan een kleine koelkast voor wat water en sportdrankjes.

Hoe kan ik een extra kamer omtoveren in een fitnessruimte in landelijke stijl?

Ook een extra kamer is prima om te toveren tot een fitnessruimte in landelijke stijl. Of zoals al aangestipt is kun je een zolder of kelder daar ook prima voor gebruiken. Zelfs al je in je slaapkamer wat extra ruimte over hebt dan kun je er mee aan de slag gaan om die hoek te gebruiken voor je persoonlijke sportactiviteiten. Hier gelden in principe dezelfde tips op het gebied van aankleding van de ruimte. Zorg wel voor eenheid met de rest van de ruimte! Ook kun je er voor kiezen een combinatie te maken van een fitnessruimte in landelijke stijl met een spa of een zwembad. Je hebt dan de mogelijkheden voor ontspanning en inspanning allemaal in een ruimte ondergebracht. Welke kamer je ook gebruikt voor het inrichten van je fitnessruimte, denk er goed om dat je precies weet hoeveel het gaat kosten! Maak dus op je gemak een begroting en ga daar mee aan de slag.

Welke stijlen zijn er nog meer op het gebied van fitnessruimtes?

De moderne stijl sluit naadloos aan bij de inrichting van heel veel huizen. Een mooi strak design, trendy kleuren en verlichting en uiteraard voldoende fitnessapparatuur om je lichaam een flinke boost te geven in de hectiek van de dag. 

Fitnessruimte in moderne stijl:
De moderne fitnessruimte sluit naadloos aan bij de inrichting van heel veel huizen. Een mooi strak design, trendy kleuren en verlichting en uiteraard voldoende fitnessapparatuur om je lichaam een flinke boost te geven in de hectiek van de dag.

Fitnessruimte in rustieke stijl:
De rustieke fitnessruimte lijkt heel erg veel op de landelijke stijl, maar is wat rustiger qua uitstraling. Ook ideaal dus om lekker in te ontspannen. Wel is het aan te bevelen om alleen in grote ruimtes deze stijl toe te passen voor het meest bijzondere effect.

Fitnessruimte in klassieke stijl:
Heb je een oud huis en wil je dat je persoonlijke fitnessruimte daar helemaal bij past? Dan moet je zeker nadenken over een fitnessruimte in klassieke stijl. Een solide en klassiek uiterlijk zorgt voor een extra ontspannen tintje aan jouw work-out.

Meer inspiratie en ideeën nodig?

Je hebt een indruk gekregen van de mogelijkheden op het gebied van een fitnessruimte in landelijke stijl. Zit je nog met vragen of heb je nog meer inspiratie en ideeën nodig? Kijk dan ook zeker op de andere pagina’s van homify of ga (ook met de hulp van homify) op zoek naar een professional die jou kan helpen.