Fitnessruimte: design, ideeën, inspiratie en foto's

Ideeën en inspiratie voor je eigen fitnessruimte

Sportscholen zijn erg populair. Veel mensen met een druk en onregelmatig leven vinden het belangrijk goed in vorm te blijven en brengen heel wat van hun vrije tijd door in de sportschool. Ben jij het een beetje zat om steeds naar de sportschool te moeten gaan en heb je nog een lege slaapkamer, zolder, kelder of garage? Denk er dan serieus over na om deze om te toveren in een heuse fitnessruimte! Met hulp van homify en je eigen online homify-ideeënboek kun je aan de slag gaan om al je ideeën voor de perfecte fitnessruimte in je eigen huis te gaan verzamelen. Je kunt op homify vele voorbeelden vinden van prachtige fitnessruimtes, maar voor jou is wel van belang dat je de grootte van je fitnessruimte en je budget daarbij goed in de gaten houdt. En heel belangrijk is om te bedenken wat jouw doel is met een fitnessruimte, niet in de laatste plaats op het gebied van de fitnessapparaten. homify helpt je graag!

Wat is het perfecte ontwerp voor je eigen fitnessruimte?

Eigenlijk is hierop maar één antwoord te geven: een fitnessruimte moet voldoen aan al jouw wensen. Wel is het zo dat je er vanuit kunt gaan dat er een aantal basiszaken zijn waaraan elke fitnessruimte moet voldoen. Er moet enige harmonie in een persoonlijke fitnessruimte zijn. Je wilt de ruimte zo efficiënt mogelijk benutten, maar moet er wel rekening mee houden dat je overal genoeg ruimte hebt om de fitnessapparatuur ook optimaal te kunnen gebruiken. Een rommelige ruimte is weinig inspirerend om in te gaan sporten, dus denk hier goed over na. Een efficiënt ingerichte en goed aanvoelende ruimte inspireert jou om lekker te gaan fitnessen en dat effect moet je zeker zien te bereiken!

Waar vind ik ideeën voor mijn eigen fitnessruimte?

Inspiratie is op vele plekken te vinden. Belangrijk is dat je bij je eigen fitnessruimte wat persoonlijke elementen toevoegt, het is tenslotte in je eigen huis en mag daarom zeker ook van zowel jouw huis als jouw smaak een verlengstuk zijn. Het overzicht van fitnessruimtes op homify is een bijna oneindige bron om uit te putten. Neem hiervoor alle tijd om alles te bekijken en sla wat je mooi vindt op in je online ideeënboek. Ook kun je hierin aantekeningen maken zodat je na het bekijken van alle voorbeelden een duidelijk verslag hebt van alles wat jij mooi vindt.

Hoe bouw ik mijn eigen fitnessruimte?

Er zijn in principe twee manieren om je eigen fitnessruimte tot stand te laten komen: je gaat zelf aan de slag of je huurt een professional in. Zelf aan de slag gaan zorgt ervoor dat je alles in je eigen tempo kunt doen en dat je ook je budget wat lager houdt. Als dit voor jou geen probleem is dan is het zeker een aanbeveling de opbouw van je eigen fitnessruimte zelf ter hand te nemen. Als je het niet ziet zitten dan zijn er genoeg professionals die je in kunt huren om je fitnessruimte snel en efficiënt op te zetten. Deze professionals kun je ook via homify vinden. Houd er wel rekening mee dat je budget een stuk hoger moet zijn als je iemand inhuurt!

Wat voor kleur kan in het beste kiezen voor de muren van mijn eigen fitnessruimte?

Net zoals bij elke andere ruimte in je huis moet ook je fitnessruimte de kleuren hebben die jou aanspreken. Wel is het van belang dat ze ook het doel van de ruimte ondersteunen, de kleuren op de muren in jouw fitnessruimte moeten vooral stimulerend werken. Dat hoeft gelukkig zeker niet betekenen dat jij je fitnessruimte heel steriel hoeft in te richten. Als je energie nodig hebt om aan de slag te gaan met sporten dan kan een kleur zoals zacht oranje heel stimulerend werken. Heb jij het juist snel warm bij het sporten? Dan is een meer koele blauwe kleur iets voor jou! Als de ruimte geen ramen heeft dan kun je ook voor zachtgeel kiezen om een wat natuurlijker kleur aan je fitnessruimte te geven. Vergeet ook zeker niet aan de kleur van het plafond te denken! Zeker als jij ligt op een fitnessapparaat en druk aan het trainen bent is het erg fijn dat je ook boven je een aangename kleur hebt om naar te kijken.

Wat voor vloer kan ik het beste in mijn fitnessruimte leggen?

De vloer is een belangrijk onderdeel in je fitnessruimte. Of jouw fitnessruimte nou boven of beneden gesitueerd is, het is van belang dat je een stevige vloer hebt waarop je niet uitglijdt. Stevigheid is ook zeker van belang voor de constructie van je huis zelf: veel fitnessapparaten hebben een behoorlijk gewicht en moeten dus stevig en veilig staan om goed gebruikt te kunnen worden. In veel professionele sportscholen zie je dat er gebruik wordt gemaakt van rubberen vloeren. Alhoewel het een beetje gek klinkt kun je het beste rubber gebruiken dat ook in paardentrailers wordt toegepast. Dit is een zeer efficiënte en goedkope oplossing voor de ideale vloer van een persoonlijke fitnessruimte. Heb jij alleen maar wat lichtere fitnessapparatuur? Dan kan een stevige laminaatvloer het ook wel dragen.

Wat voor fitnessapparatuur heb ik nodig?

De fitnessapparatuur die je aanschaft moet je vanzelfsprekend afstemmen op het doel dat je met fitnessen voor ogen hebt. Als je vooral met krachttraining aan de slag wilt dan moet je uiteraard de nodige gewichten aanschaffen en een bank om met bankdrukken aan de slag te gaan. Als je er meer op uit bent om je conditie te trainen dan kun je veel baat hebben bij een loopband of een hometrainer. Wil je graag een strakke buik creëren? Dan zal je buikspierapparaten nodig hebben. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een multifunctioneel fitnessapparaat. Zoals je ziet zijn er heel veel verschillende soorten apparatuur die jij kwijt kunt in je eigen fitnessruimte. Het is geheel aan jou om te kijken hoeveel geld je hiervoor beschikbaar hebt.

Hoe tover ik een extra kamer om in een fitnessruimte?

Het omtoveren van een extra kamer in een fitnessruimte is iets wat je met beide handen moet aanpakken maar wat je ook zeker een mooi resultaat op zal leveren. Allereerst is het van belang dat je een kamer helemaal leegruimt en als de vloer niet geschikt is voor een fitnessruimte dat je deze er ook uithaalt. Bedenk hierbij ook goed waar de ruimte in het huis is en of je geluidsoverlast van je fitness verwacht. Als dit het geval is kun je de muren met speciale folie isoleren. Daarna kun je de muren en het plafond gaan verven om vervolgens, indien nodig, de nieuwe vloer te leggen. Als laatste kun je dan je fitnessapparatuur plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het allemaal moet gaan passen!

Welke stijl kan ik het beste toepassen in mijn fitnessruimte?

Het ontwerp van een ruimte en de sfeer die daar wordt gecreëerd zegt veel over iemand. Naast dat je eigen fitnessruimte vooral praktisch ingericht moet zijn, kun je uiteraard ook veel van je eigen stijl hierin toepassen. Het is belangrijk dat jijzelf weet wat voor soort stijl jou aanspreekt en je kunt ook heel goed verschillende stijlen combineren in je fitnessruimte als dit het beste bij jou past.

Fitnessruimte in een moderne stijl

Een moderne stijl houdt een beetje het midden tussen een klassiek en een minimalistisch ontwerp. Hedendaagse elementen doen het hierin heel goed. Deze hedendaagse elementen kunnen onder invloed van trends snel wisselen, maar als je dat graag wilt kun je hierbij door steeds kleine details aan te passen helemaal ‘up to date’ blijven. De kleuren kun je hierbij het beste niet al te uitgesproken maken, maar denk vooral aan zachtere blauwe kleuren of geeltinten als het gaat om een kamer zonder ramen. Het belangrijkste is dat jij je laat inspireren door de moderne stijl, maar dat je hier op je eigen manier invulling aan geeft.

Fitnessruimte in rustieke stijl

Bij een rustieke of landelijke sfeer kun je denken aan een interieur voor je fitnessruimte dat is gebaseerd op de Scandinavische manier van inrichten. Natuurlijk aanvoelende producten als hout en steen zijn hierin essentieel. Warme en wat donkere kleuren doen het hierin heel goed. Een donkere houten of laminaatvloer kan hierin heel goed passen. Denk er wel om dat je de kamer niet te vol inricht, dit kan afleiden van het uiteindelijke doel van de ruimte.

Fitnessruimte in minimalistische stijl

Bij minimalisme draait alles om eenvoud. Simpele kleuren, niet teveel poespas en ruimte zijn van belang om een minimalistische sfeer te creëren. Een betonnen vloer kan heel goed van pas komen in een minimalistisch ingerichte ruimte, je kunt hier bijvoorbeeld een simpele betonverf op aanbrengen. De muren kun je wit maken of je kunt hiervoor een andere zachte kleur gebruiken. Aan accessoires hoef je bij een minimalistische stijl niet veel aandacht te besteden.

Meer inspiratie of stijlen nodig?

Hierboven zijn enkele stijlen wat extra onder de aandacht gebracht. Er zijn natuurlijk ook heel veel andere stijlen of combinaties van stijlen mogelijk. Ook qua fitnessruimte kun je er aan denken om deze te combineren met een zwembad, een sauna of een spa. Om ook van die andere invullingen van je ruimte een indruk te krijgen kun je bij homify van alles en nog wat vinden. Ben je er dus nog niet helemaal uit voor wat betreft je fitnessruimte? Kijk dan gerust nog even rond. Ben je er wel helemaal klaar voor? Succes met inrichten en nog meer succes gewenst met fitnessen!