Moderne Eetkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Moderne Eetkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Moderne Eetkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Hoe ziet de perfecte moderne eetkamer er uit?

Er wordt wel gezegd dat een familie die samen bidt en eet altijd bij elkaar zal blijven. Het bidden is een privéaangelegenheid, maar voor het eetgedeelte ben je bij homify aan het juiste adres! De moderne eetkamer is een ruimte waar je gezellig met je familie kunt eten, of het nou om het ontbijt gaat, een heerlijke brunch op zondag of een gezamenlijke maaltijd na een drukke school- en werkdag. Belangrijk is uiteraard de ruimte van je moderne eetkamer en het meubilair dat je er in plaatst. Als je wilt weten hoe je er voor kunt zorgen dat jij die kamer helemaal naar jouw smaak in kunt richten moet je zeker verder lezen!

Waar vind ik ideeën en inspiratie voor een moderne eetkamer?

De inspiratie voor een moderne eetkamer is heel eenvoudig om te vinden. Er zijn heel wat woonmagazines die je op goede ideeën kunnen brengen en daarnaast kun je daarvoor ook op diverse websites terecht. Daarnaast kun jij je laten inspireren door de eetkamers van familie en vrienden. Of misschien vind je de perfecte ideeën wel bij een kroeg, restaurant of hotel bij jou in de buurt. Een van de makkelijkste oplossingen is een bezoek aan de site van homify. Je hoeft daar namelijk niemand voor te vragen, hoeft er niet voor de deur uit en kunt er 24 uur per dag terecht voor inspiratie en ideeën voor je moderne eetkamer en veel meer!

Hoe ontwerp ik mijn eetkamer in moderne stijl?

Het leuke van het ontwerpen van een eetkamer in moderne stijl is dat je kunt spelen met diverse kleuren en patronen. Alle elementen in de ruimte spelen een rol mee bij de inrichting: de deuren, ramen, het plafond en natuurlijk niet te vergeten de vloer en de muren. Het is aan jou om met je creativiteit een balans en daardoor de perfecte harmonie in de ruimte te creëren. Ook voor moderne eetkamers geldt ‘less is more’. Moderne eetkamers kenmerken zich namelijk door een minimalistische inrichting. Geen overbodige troep en prullaria dus, maar een mooie moderne en straks ingerichte ruimte die juist door die eenvoud heel veel sfeer krijgt. Geen overbodige spullen houdt aan de andere kant natuurlijk niet in dat je op de kale grond moet gaan zitten eten! Kies voor mooie ruime meubels en (als de ruimte dat toelaat) voor een mooie buffetkast of een ander prominent meubel. Kies ook vooral elegante sfeerverlichting uit. Verlichting met een dimmer is erg geschikt: sfeervolle en zachte verlichting voor bij het diner en wat feller licht als je de tafel dekt, juist afruimt of als je nog even aan de eettafel wilt werken of studeren. Vergeet ook vooral niet wat mooie kaarsenhouders of kandelaars te plaatsen. Een gezellig diner is past echt compleet als er kaarslicht is! Zie je het niet zitten om al deze ideeën zelf te moeten bedenken? Ook dan kan homify je helpen: we brengen je in contact met alle experts die je nodig hebt om de perfecte moderne eetkamer in te richten.

Waar moet ik nog meer om denken als een moderne eetkamer ga inrichten?

De ruimte die je gaat gebruiken voor je eetkamer is zeer bepalend voor de uiteindelijke inrichting. Zo hangt het er natuurlijk van af of je een aparte ruimte naast de keuken of woonkamer kunt gebruiken om als moderne eetkamer in te richten. Het is ook mogelijk dat je een gedeelte van de keuken of van de woonkamer zelf hiervoor gebruikt. Verder is het van belang hoeveel mensen gebruik moeten kunnen maken van de eettafel. Aan de ene kant is je gezinssamenstelling hiervoor van belang maar waar je ook aan moet denken is hoe vaak en vooral hoeveel extra gasten je uitnodigt voor een gezellig diner bij jou thuis. Hoe groter de tafel, hoe minder ruimte er voor andere meubels en accessoires overblijft. Concentreer je zeker in het geval van een wat kleinere ruimte eerst op de tafel en stoelen, zij vormen de basis van een moderne eetkamer en alles wat daarbij komt is in feite een bijzaak.

Wat voor kleur moet ik kiezen voor de muren van mijn moderne eetkamer?

De moderne eetkamer is een van de ruimtes in het huis waar op het gebied van kleur heel veel mogelijk is. Vooral jouw smaak zal dus bepalend zijn voor de kleur die er uiteindelijk op de muren komt. Je kunt kiezen voor behang of voor egaal geverfde muren. Wel belangrijk is de balans tussen de kleuren op de muur en de verdere inrichting. En je kunt er prima voor zorgen dat je eetkamer een heel ander kleurenschema heeft dan de rest van het huis, maar de kleuren van de eetkamer en de ruimtes daarom heen moeten niet in conflict met elkaar komen. Je kunt door de vele voorbeelden op homify een indruk opdoen van alle mogelijke kleuren voor jouw moderne eetkamer. Kies daaruit (eventueel met je gezinsleden) de kleur die jou of jullie het meeste aanspreekt.

Wat voor vloer kan ik het beste in mijn moderne eetkamer leggen?

Net zoals er op het gebied van de kleur van de muren van je moderne eetkamer veel mogelijk is, zijn er ook veel opties mogelijk qua vloeren in de ruimte. Belangrijk is dat de vloer goed correspondeert met de muren en vooral met het soort meubilair dat je wilt gaan plaatsen. Je kunt bij vloeren denken aan (natuurstenen) tegels voor een strakke maar toch chique look of juist aan een wat huiselijker en gezelliger houten vloer. Praktisch gezien moet je er voor zorgen dat de vloer niet te glad is en vooral ook gemakkelijk schoon te houden is. Misschien ben je zelf wel een keurige eter, maar dat neemt niet weg dat je kinderen of gasten heel onhandig kunnen zijn: een glas wijn, beker melk of een kop koffie ligt zo op de grond. Je moet er niet aan denken dat je dan een licht tapijt moet reinigen, dus kies daar zeker niet voor in je moderne eetkamer.

Meer tips voor de inrichting van een moderne eetkamer:

Zoals al aangegeven is het erg belangrijk om goede verlichting in de moderne eetkamer aan te brengen. Spotjes met een dimfunctie of een mooie grote lamp boven de eettafel zijn zeker aan te bevelen. Gaat er eerst nog een verbouwing aan je huis plaatsvinden of laat je een nieuw huis bouwen? Kies dan zeker voor mooie inbouwspots. Ook dat is tegenwoordig met LED-verlichting mogelijk, dus ook nog eens heel gunstig voor je energierekening! Van groot belang is verder dat je een raam in de ruimte kunt openen. Je wil niet dat je bij je ontbijt nog het diner van gisteravond kan ruiken, dus een raam voor de nodige ventilatie is erg belangrijk. Verder is het uiteraard belangrijk dat er een makkelijke verbinding is tussen de keuken en de eetkamer, als je eerst het halve huis door moet lopen is het diner anders koud voor je in je moderne eetkamer bent! Iets van een heel andere orde waar je ook goed over na moet denken is het budget dat je voor de hele opbouw en inrichting beschikbaar hebt.

Waar moet ik om denken bij het kopen van meubilair en andere spullen voor mijn moderne eetkamer?

Bij het kopen van meubilair voor je moderne eetkamer is het van het grootste belang dat de meubels goed passen in de ruimte en een modern en elegant design hebben. Denk ook bij het meubilair aan het gebruik: een gemakkelijk schoon te maken tafel en stoelen is erg belangrijk. Een houten tafel waar direct kringen in komen als je er een nat glas op zet moet je zeker zien te voorkomen! Heb je ruimte genoeg in je moderne eetkamer? Koop dan ook zeker een mooie buffetkast of een dressoir in dezelfde stijl als je eettafel. Als je deze grote spullen hebt dan ben je natuurlijk nog niet klaar! Je kunt moeilijk je versleten servies, glaswerk en bestek gebruiken in je nieuwe moderne eetkamer. Grote kans dus dat je ook daar naar op zoek moet gaan.

Ideeën voor een kleine moderne eetkamer:

Aan ruimte kan vaak een gebrek zijn in een huis. Maar zelfs dan is het toch nog mogelijk om een kleine moderne eetkamer in te richten. Bijvoorbeeld in je keuken of in een gedeelte van je woonkamer. Kies in kleinere ruimtes wel voor meer lichte kleuren en creëer vooral een eenheid met de rest van de ruimte. En koop ook zeker niet te grote meubels!

Welke stijl past het beste bij mij op het gebied van eetkamers?

Een moderne eetkamer kan op heel veel verschillende manieren worden aangekleed en ingericht. Er zijn heel wat varianten mogelijk op de moderne stijl als het eetkamers betreft. Een paar stijlen worden hier even extra onder de aandacht gebracht:

Eetkamer in industriële stijl:

Een eetkamer in industriële stijl is de stoerste onder de moderne eetkamers. Kies voor bakstenen, robuuste metalen lampen en elementen en een solide houten tafel. Deze stijl is in zowel een oud als een nieuw huis heel goed in te passen. Ook in appartementen kan deze stijl heel mooi worden uitgevoerd. 

Eetkamer in rustieke stijl: 

Eetkamers in een landelijke of rustieke stijl hebben over het algemeen een hele gezellige uitstraling. Heel geschikt voor mensen met een jong gezin. Warme kleuren en eenvoudige maar comfortabele meubels maken van deze moderne eetkamer een soort tweede huiskamer. 

Eetkamer in klassieke stijl: 

Bij de klassieke stijl denk je aan een echte eetkamer: een mooie lange antieke eettafel met elegante stoelen. Een charmante kroonluchter in combinatie met een ouderwetse buffetkast maakt deze ruimte helemaal compleet. Zelfs als je niet de beste thuiskok bent kun je in deze klassieke entourage hele leuke avonden beleven met je familie en vrienden.