Dubbele garage: design, ideeën, inspiratie en foto's

Dubbele garage

Ben je er al een tijdje helemaal klaar mee dat jouw oprit vol staat met auto’s en weet je dat je hier vrij eenvoudig iets aan kunt doen? Dan heb je vast al wel na zitten denken over het bouwen van een dubbele garage! Als je in de tuin nog een beetje ruimte over hebt, dan is dit de ideale manier om er voor te zorgen dat je oprit geen parkeerplaats is. Ook erg handig als je altijd al graag een oude auto aan hebt willen schaffen, maar er nog geen onderdak voor hebt. Of staat die ene aanhanger van je al tijden in de weg? Wat jouw situatie ook is, als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp dan kunnen we je zeker aanbevelen om verder te lezen.


Hoe groot is een dubbele garage?

Voor we het gaan hebben over de grootte van een dubbele garage, willen we eerst even goed omschrijven wat we onder een dubbele garage verstaan. Dit is een garage die voorzien is van twee aparte deuren en daarmee in ieder geval aan twee auto’s onderdak kan bieden. Met name bij wat grotere huizen zie je dit type garage vaak. Een ideale manier om je auto’s tegen de weersinvloeden te beschermen en ook uit het oogpunt van veiligheid absoluut geen slecht idee. En die afmetingen, heb je daar zelf al een beetje een beeld bij? Je kunt er het beste vanuit gaan dat deze minimaal 6 bij 5 meter groot moet zijn. Maar dat gaat dan over een klein exemplaar, er zijn ook uitvoeringen die maar liefst 9,50 bij 6 meter zijn en we hebben zelfs een garage gevonden (met inpandige carport) die 14 bij 5 meter is!


Met welke materialen kan een dubbele garage worden gebouwd?

Dubbele garages kunnen in heel veel verschillende uitvoeringen worden gebouwd. Van een compleet stenen garage die aan je huis is gebouwd tot een zelfstandig houten bouwwerk in de tuin. Het ligt in dat geval natuurlijk vooral aan je wensen en aan je budget voor welke optie je kiest! Maar er zijn ook exemplaren van kunststof, aluminium en beton. Als je meer over al die verschillende materialen wilt weten, dan kun je het beste even online rond gaan neuzen om nog meer informatie te verzamelen. Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter het uiteindelijke resultaat! En als je toch met die materialen bezig bent, denk dan ook gelijk even na over het type garagedeur dat je wilt hebben. Want dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet!


Hoeveel kost het om een dubbele garage te bouwen?

Als het gaat om de kosten, dan ligt het eraan voor welke optie je kiest. De eerste variant die we willen bespreken is een exemplaar dat aan je huis wordt gebouwd. We gaan daarom voor het gemak even uit van een uitvoering in baksteen en nemen aan dat alle werkzaamheden door een bouwonderneming worden uitgevoerd. Je moet dan al snel denken aan prijzen vanaf ongeveer € 20.000,-. Dat lijkt heel veel geld, maar in feite is het zo dat er een compleet nieuw gedeelte aan je huis wordt gebouwd en dat is inclusief het graafwerk en de fundering nou eenmaal een redelijk prijzige onderneming. Maar er zijn ook andere opties mogelijk! Als je kiest voor een losstaand exemplaar van hout, dan kun je al vanaf zo’n € 5000,- op zoek gaan, inclusief montage. Dat is wellicht een prijs die beter past in jouw budget. En als je nou een handige klusser bent, dan kun je ook een prefab pakket kopen en dan ben je met nog veel minder geld klaar.


Zelf aan de slag met je dubbele garage?

We hadden het net al even over de situatie waarin jij zelf aan de slag gaat met het bouwen. Doe dit alleen als het ook echt binnen jouw mogelijkheden ligt. Het is best wel een stevige klus om uit te voeren en je wilt natuurlijk wel een goed eindresultaat naast je huis hebben staan. Belangrijk is trouwens hierbij ook de voorbereiding, vooral een eventuele vergunning moet goed in orde zijn. Informeer daarom goed bij je gemeente. En zorg ook zeker dat die fundering stevig genoeg is; je moet er niet aan denken dat een zware storm jouw nieuwe garage mee gaat nemen! Werk ook vooral veilig en haal de juiste gereedschappen en veiligheidsmiddelen in huis.


Op zoek naar de juiste professional

Heb je besloten om het werk toch maar aan een vakman over te laten? Wij helpen je bij homify graag op weg om de juiste professional te vinden! Op onze website kun je een uitgebreid aanbod vinden van bedrijven die voor jou een prachtige dubbele garage neer kunnen zetten. Er is ook vast een bij jou in de buurt! Vergeet niet even naar recensies te kijken zodat je een beetje een goed beeld krijgt van de werkzaamheden die het bedrijf eerder heeft uitgevoerd. En wees ook zeker niet bang om een beetje te onderhandelen over de prijs als je de juiste vakman hebt gevonden. Succes!