Tropische Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Tropische Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tropische Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Tropische badkamer

Heb je toevallig het idee dat het tijd is om in huis de boel eens lekker te gaan veranderen? Zoals je vast wel begrijpt kan homify dat alleen maar van harte toejuichen! Een beetje experimenteren met stijlen kan dan ook erg leuk zijn. Kijk eens verder dan je neus lang is en denk er dan ook zeker eens over na om het helemaal anders te gaan doen. Een tropische badkamer kan dan ook een uitstekend idee zijn! Ben jij daar wel voor te porren of heb je eigenlijk geen idee waar het precies over gaat? Zeker in dat laatste geval zullen we er alles aan gaan doen om jou er wat meer bekend mee te maken! En wie weet ga jij binnen de kortst mogelijke keren wel lekker badderen in een heerlijke tropische omgeving.

Wat is een tropische badkamer?

Het klinkt erg interessant: een tropische badkamer. Maar wat is het eigenlijk precies? Mocht je besluiten om hier mee aan de slag te gaan dan is het vanzelfsprekend wel handig om er net even iets mee vanaf te weten! Bij homify kun je naast een selectie op ruimte in je huis, ook nog een stapje verder gaan door per ruimte in een bepaalde stijl te gaan kijken. De tropische is dan ook de meest exotische die we voor je kunnen bedenken. En als je nou net terug bent van je vakantie en de zon maar niet kunt vergeten, dan is het zeker een heel goed idee om hier mee aan de slag te gaan. Tropische badkamers worden gekenmerkt door veel warme kleuren, materialen als tropisch hardhout en bamboe en allerlei leuke accessoires en decoraties die je doen denken aan je ideale vakantiebestemming.

Hoe ga ik aan de slag met mijn tropische badkamer?

Voor we de vraag kunnen beantwoorden hoe jij aan de slag moet gaan met je tropische badkamer, is het vooral van belang om je te realiseren met wat voor soort project je aan de slag wilt gaan. Betreft het een eenvoudige herinrichting of moet er een compleet nieuwe badkamer worden opgebouwd? Vooral in dat laatste geval is een beetje extra geld natuurlijk wel noodzakelijk! Daarom komen we daar zo meteen ook nog even uitgebreider op terug. Maar eerst wil je vast wel weten hoe je verder met die gave badkamer aan de slag kunt gaan. Eigenlijk is dat niet zo moeilijk als jij het juiste idee al in je hoofd hebt. En heb je die ideale inspiratie nog niet te pakken? We kunnen er met onze talloze ideabooks voor zorgen dat jij wel precies weet hoe jij het wilt hebben! En als je nou een soort van amateur loodgieter bent dan draai jij je hand er zeker niet voor om, om lekker aan het klussen te gaan. Voor alle andere mensen die dat nou niet zo zien zitten, kunnen we het zeker aanbevelen om een expert in te schakelen. En dat kan ook prima een interieurarchitect of interieurontwerper zijn die jou verder op weg gaat helpen. Zelf kun je er in ieder geval voor zorgen dat je de meest leuke spullen alvast uit gaat zoeken.

Hoeveel kost een tropische badkamer?

Leuke dingen kosten nou eenmaal over het algemeen geld. En dat is met een tropische badkamer uiteraard ook niet anders. Maar er zit natuurlijk wel een groot verschil tussen het herinrichten van een badkamer of het opbouwen van een compleet nieuw exemplaar. Bij een herinrichting kun je met een paar honderd euro al een heel end komen, maar bij een echte badkamerverbouwing moet je minstens een nul achter het bedrag gaan plakken. Belangrijk is dat jij precies weet wat je te besteden hebt. En als je een compleet nieuw huis in moet gaan richten dan is het vooral een kwestie van keuzes maken. Zeker als je ook nog met de keuken aan de slag moet gaan! Maak dus altijd een duidelijke begroting en neem die ook een beetje ruim: je kunt altijd onvoorziene uitgaven tegen gaan komen. Verder moet je ook de kosten voor een eventuele professional zeker niet vergeten. Wil je hier een beetje op bezuinigen? Kies er dan voor om een gedeelte van de werkzaamheden voor eigen rekening te nemen.

Verdere tips en ideeën

Als het op een tropische badkamer aan gaat komen dan kun je natuurlijk altijd wel wat handige tips gebruiken. Je kunt er ook kiezen om eerst zelf een schets op te stellen. De badkamers die jij tropische badkamers bent tegengekomen kunnen zeker als inspiratiebron gaan dienen. Een ruime douche is eigenlijk in een geval een must. Als het even kan geheel bekleed met een mooie donkere vorm van natuursteen. En bij tropisch denk je waarschijnlijk ook snel aan regenwoud, dus zo’n heerlijke regendouche is ook zeker geen slecht idee! Bovendien hebben we nog een ander super leuk idee voor je in gedachten: een levensgrote afbeelding van een prachtig exotisch tafereel. Ook voor natte ruimtes is het mogelijk om zo’n afbeelding te gebruiken. Ga maar even op zoek naar een geschikt exemplaar en je badkamerervaring wordt nog leuker! We hebben je nu al heel wat leuke suggesties aan de hand gedaan. In combinatie met jouw creativiteit moet het nu toch wel goed gaan komen? En anders blijven wij je altijd nog verder inspireren!