Scandinavische Badkamer: design, ideeën, inspiratie l homify Scandinavische Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Scandinavische Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Scandinavische badkamer

Ga je in een nieuw huis wonen of is het in je oude woning gewoon tijd voor een nieuwe badkamer? Het is dan wel de vraag op welke manier en vooral ook in welke stijl jij je nieuwe badkamer in gaat richten. Heb je op dat gebied wel eens aan de Scandinavische badkamer gedacht? Dit kan een ontzettend leuk idee zijn en wij doen er bij homify dan ook graag alles aan om je hier meer bekend mee te maken. Ga er dus maar even lekker voor zitten om inspiratie op te doen. En wie weet heb jij over niet al te lange tijd wel zo’n prachtige Scandinavische badkamer in huis!

Wat is een Scandinavische badkamer?

De vraag om te beantwoorden wat nou precies een Scandinavische badkamer is, is zelfs voor ons als experts niet de meest gemakkelijke. Maar uiteraard gaan we je daar wel antwoord op geven! Over het algemeen kun je zeggen dat Scandinavische interieurs een witte basis hebben die aangevuld wordt door natuurlijke materialen als hout en leer. Maar wit kan soms ook wel een iets meer opvallend kleurtje zijn in dat verband! Het is verder van belang je te realiseren dat er vaak een eclectisch samenraapsel van stijlen komt kijken bij een Scandinavische badkamer. Zo kun je vaak heel duidelijk rustieke en soms ook industriële elementen hier in terug vinden. En een minimalistische inslag kan het op dit gebied ook ontzettend goed doen!

Waar doe ik inspiratie op voor een Scandinavische badkamer?

Inspiratie voor een fraaie Scandinavische badkamer kun je op heel veel verschillende plekken op gaan doen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan om modelruimtes te gaan bekijken en ook in speciale magazines kun je zeker het nodige vinden. Maar waarom zou je zo ontzettend veel moeite gaan doen als je het ook allemaal bij homify kunt vinden? In deze categorie krijg je de meest fraaie voorbeelden te zien en je kunt dat alles heerlijk vanaf je laptop, smartphone of tablet bekijken. Handig toch dat je daar de deur niet eens voor uit hoeft te gaan?

Hoe ga ik aan de slag met mijn Scandinavische badkamer?

Voor het gemak gaan we er even vanuit dat jij zelf niet met je Scandinavische badkamer aan de slag gaat. Dat kan natuurlijk wel, maar zeker op het gebied van een badkamer mag je wel een zeer ervaren klusser zijn om deze toch behoorlijk complexe ruimte vorm te geven. Want als je een badkamer gaat opbouwen, dan komt daar nog heel wat bij kijken! Een badkamerspeciaalzaak is dan misschien ook de beste optie mee in zee te gaan. Bij hen zoek je een mooie ontwerp uit en zij zorgen er verder voor dat dit helemaal naar jouw wens en smaak wordt aangelegd. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties mogelijk! Ben je met de bouw van een nieuw huis bezig? Dan zou het zo maar kunnen zijn dat de aannemer of het bouwbedrijf de badkamer zelf kan plaatsen of daar weer een andere professional voor in gaat schakelen. Opties genoeg dus, kijk dus maar welke het beste bij jouw past. Voor jou is het in ieder geval van belang dat jij je wensen duidelijk aan gaat geven. En dan moet het toch helemaal goed gaan komen!

Wat zijn de kosten van een Scandinavische badkamer?

De kosten van een Scandinavische badkamer zijn niet in één bedrag te vangen. Het hangt dan ook vooral van de werkzaamheden die allemaal plaats moeten gaan vinden. Een bestaande badkamer meer in Scandinavische stijl en sfeer inrichten is natuurlijk compleet iets anders dan een geheel nieuwe badkamer die compleet moet worden aangelegd. Een herinrichting kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Maar met een paar honderd euro kun je wat dat betreft al een heel end komen. Bij een compleet nieuwe badkamer kom je toch al snel uit bij bedragen die richting de € 10.000,- gaan. Vaak moet je de montage daar dan nog bovenop tellen. Dit lijkt heel erg duur, maar als je ziet wat voor profijt je ervan gaat hebben en vooral ook hoeveel plezier je er aan kunt beleven, dan valt dat best mee. Bovendien is het ook nog eens zo dat een goede badkamer de waarde van je huis een flink stuk kan verhogen. Dat kan bij eventuele verkoop van je huis in de toekomst ook weer erg goed van pas gaan komen! En uiteraard zorg jij er in de tussentijd voor dat je er heerlijk van kunt gaan genieten.

Wat moet je nog meer allemaal weten?

Ben je helemaal enthousiast geworden over die Scandinavische badkamers en wil je er graag nog meer over te weten komen? Dan moet je gewoon eerst lekker inspiratie over op gaan doen en je komt dan vast wel op het juiste spoor dat jou naar de juiste professional gaat leiden. En ook nog even belangrijk om in gedachten te houden is de grootte van je badkamer. Hou hier goed rekening mee, want dit kan op het gebied van de kosten ook nog eens verschil maken. Een kleine badkamer kan in dat geval dan ook weer een voordeel betekenen als je het vanuit het perspectief van je portemonnee gaat bekijken. Wat nou voor jou precies ook het geval is, we wensen je er alvast ontzettend veel plezier bij!