Moderne Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

De perfecte moderne badkamer 

De ideale moderne badkamer moet zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn. De tijd van steriele en saaie badkamers is voorbij, tegenwoordig is deze net zo sfeervol als de andere kamers. De hedendaagse badkamer is een mooie plek waar je ontspannen de dag kunt beginnen of juist kunt afsluiten. 

Waar vind ik ideeën voor een moderne badkamer? 

Als je van plan bent om je badkamer te gaan verbouwen of als je een nieuwe badkamer wilt maken dan moet je eerst op zoek gaan naar de laatste trends en tips. Op de website van homify kun je op dit gebied een enorm breed scala aan mogelijkheden vinden. Heb je al die ideeën doorgenomen maar heb je het gevoel dat je nog wel wat advies kunt gebruiken?

Hoe maak ik mijn badkamer moderner? 

Een moderne uitstraling aan je badkamer kun je geven door naast de grote lijnen ook veel aandacht te besteden aan de details. Laat je inspireren door de vele voorbeelden op homify. Grote elementen zijn daarin ook zeker van belang: een lekker groot bad en een heerlijke ruime douche. En laat douchegordijnen of douchecabines maar achterwege, een inloopdouche kan eigenlijk niet ontbreken in een moderne badkamer. Een simpel matglazen paneel van de grond naar het plafond kan daarbij ook prima dienen als afscheiding voor je inloopdouche, een muur is dan niet nodig! Wil je geen kapitalen uitgeven aan je badkamer maar wil je wel een nieuwe uitstraling creëren? Verf dan de muren, voeg spiegels toe, installeer badkamerverlichting en voeg nieuwe badkamerkranen toe .

Welke kleur past het beste op de muren van een moderne badkamer? 

Grijs is de kleur die heel erg goed past bij het interieur van een moderne badkamer. Om naast grijs wat meer kleur te creëren kun je er voor kiezen om dit te combineren met mooie mozaïektegels of met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Maar ook een meer traditionele witte kleur of groene en blauwe tinten kunnen het prima doen in een moderne badkamer. Houd bij de kleurkeuze naast je eigen smaak ook vooral rekening met de grootte van de ruimte en daarnaast aan het effect van het licht, zowel daglicht als kunstverlichting.

Wat voor vloer past het beste in een moderne badkamer? 

Decoratieve tegels met prachtige motieven zijn erg geschikt voor een moderne badkamer, zeker als je muren een redelijk neutrale uitstraling hebben. Het effect wat hierdoor bereikt wordt is erg mooi en geeft de badkamer een heel mooi karakter. Je kunt ook kiezen voor een natuurstenen vloer. Dan is het wel van belang dat je met je muren en tegels enig contrast schept. In beide gevallen is het aan te bevelen om te kiezen voor vloerverwarming. De tegels voelen dan altijd lekker aan en je krijgt een spa-gevoel in je eigen badkamer! 

Welke moderne badkamer past bij mij? 

Naast de persoonlijke voorkeuren die je hebt is het ook van belang rekening te houden met de grootte van de badkamer, de aanwezigheid van ramen in de ruimte en de verdere vormgeving van je huis. Harmonie tussen jouw persoonlijke voorkeuren en de ruimte is van groot belang. Laat je dus inspireren door alle voorbeelden op homify.

Zijn er specifieke tips voor het decoreren van mijn moderne badkamer? 

Goede planning en een goed overzicht van je budget zijn een eerste vereiste. Houd ook vooral rekening met eventueel meerwerk of onvoorziene kosten en reserveer daar een potje voor. Gebruik een mooi eenvoudig badkamermeubel voor het opbergen van je spullen. In een grote ruimte kun je er voor kiezen een leuk element zoals een bankje toe te voegen. Als je goede moderne badkamermeubels hebt dan kun je er ook voor kiezen alleen de handgrepen en eventueel de scharnieren te vervangen, dit kan ook een hele andere uitstraling geven!

Welke accessoires passen bij een moderne badkamer? 

Accessoires voor je moderne badkamer moet je eigenlijk ook met zorg uitkiezen om de goede harmonie te bewaren. Zelfs kleine dingen als handdoeken kunnen een verschil maken: zorg dat deze goed passen bij het kleurenschema dat je gebruikt. Misschien had je er nog niet bij stilgestaan, maar een plant kan ook een mooie accessoire zijn!

Wat moet ik doen als ik een kleine moderne badkamer heb?

Ook als de ruimte beperkt is kun je een mooie en stijlvolle moderne badkamer inrichten. Er zijn heel wat praktische oplossingen te bedenken om dit mogelijk te maken. Mooie compacte moderne badkamermeubels waarin een wasbak al in opgenomen is bijvoorbeeld. Of een klein bad als je dat graag wilt hebben, al dan niet gecombineerd met je douche. Kies dan wel voor een mooi glazen scherm in plaats van een douchegordijn.

Aan welke stijlen kan ik zoal denken bij een moderne badkamer? 

Hier volgen twee stijlen om je op weg te helpen.

Scandinavische badkamerstijl:

Een badkamer in Scandinavische stijl is rustig, verfrissend en ontspannend ingericht. Veel witte accenten vind je hierin vaak, maar ook kleuren als zwart, grijs of blauw kunnen prima toegepast worden. Alhoewel de Scandinavische stijl veel minimalistische trekken met zich meebrengt is het wel zo dat er veel gebruik wordt gemaakt van robuuste elementen en natuurlijke materialen zoals steen en hout.

Industriële badkamer:

Een industrieel ingerichte badkamer kan heel elegant en uniek zijn. Vooral in een meer stedelijke omgeving kom je een industriële badkamer regelmatig tegen. Technologie en constructie zijn kernwoorden in de industriële stijl. Strakke vormen en stoere materialen kenmerken deze badkamers.

Mocht je nog vragen hebben over moderne badkamers, neem dan contact op met onze professionals.