Mediterrane Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Mediterrane Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Mediterrane Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Mediterrane badkamers

Is jouw oude badkamer al een tijdje aan vervanging toe of ga je verhuizen en mag je de badkamer helemaal vanaf de grond gaan opbouwen? Wat het geval nou ook precies is, het is zeker geen slecht idee om na te gaan denken over Mediterrane badkamers. Een prachtige manier om van deze sanitaire ruimte een heerlijke ontspannen plek te gaan maken. Het hoe en wat leggen we je hierna graag uit en daarbij gaan we andere stijl ideeën ook zeker niet uit de weg. En als jij ondertussen even na gaat denken over hoe aangenaam het straks zal zijn in je nieuwe bad of onder je nieuwe douche, dan kan het genieten al vast gaan beginnen!

Wat zijn Mediterrane badkamers?

De vraag wat Mediterrane badkamers nou precies zijn, is niet zo heel erg moeilijk om te beantwoorden. Bij homify hebben we de ruimtes uiteraard naar categorie ingedeeld, maar daarnaast zijn de diverse ruimtes in het huis, zoals de badkamer, ook naar stijl ingedeeld. Mocht je dus ook interesse hebben in bijvoorbeeld rustieke badkamers, dan kun je ook specifiek naar die categorie op zoek gaan. Maar genoeg over al die andere types, wij willen het juist met je over die Mediterrane badkamers hebben! De Mediterrane stijl kenmerkt zich door rustige en zachte kleuren in combinatie met natuurlijke materialen als hout. Eigenlijk zou je het een beetje de subtropische variant van de rustieke stijl kunnen noemen! Het leuke van deze stijl is dat er in de badkamer (en eventueel ook in de keuken) hele bijzondere tegels bij komen kijken. Je kunt dan voor eenvoudige en ouderwetse handgebakken plavuizen kiezen, maar tegeltjes met een kleurrijk motiefje zijn ook zeker geen slecht idee. Omdat de badkamer verder vrij sereen en rustig is knallen die tegels je dan echt tegemoet. En dat gaat zeker voor een hele bijzondere sfeer zorgen.

Hoe ga ik aan de slag met mijn Mediterrane badkamer?

Een badkamer, of het nou een Mediterrane is of niet, is een complexe ruimte om op te bouwen. Net zoals in een keuken heb je in een badkamer te maken met verschillende leidingen voor de aan- en afvoer van water. Daarnaast zijn er ook vaak meerdere elektrische leidingen en installaties aanwezig. Je wilt dat je hier natuurlijk veilig gebruik van kunt maken, dus de gemiddelde huiseigenaar of bewoner kiest er dan ook niet voor om een badkamer vanaf de grond helemaal op te bouwen. Mocht je dit nou wel van plan zijn, zorg dan ook dat je het echt kunt. En in geval van twijfel moet je echt niet aarzelen om een professional in de schakelen. Je kunt ook in samenwerking met diverse vaklieden heel erg veel voor elkaar krijgen! Maar als het nou om een klus gaat waarbij tegels moeten worden gezet (en dan hopelijk van die mooie met die motiefjes!) dan kan de betere doe-het-zelver hier wel zelf mee aan de slag gaan. En dat geldt ook zeker voor de verdere inrichting en aankleding. Je kunt altijd een interieurontwerper om advies vragen, maar we kunnen het je ook zeker aanraden om even rustig op homify rond te gaan neuzen. In een van onze vele duizenden Ideabooks kun jij vast wel de inspiratie vinden die je nodig hebt. Je kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week via het internet opzoeken, dus zelf jouw slapeloze nacht kun je op die manier heel erg nuttig gaan besteden.

Hoeveel kosten Mediterrane badkamers?

De bovenstaande vraag is een beetje lastig om te beantwoorden. Zoals je vast wel weet lopen de kosten van een nieuwe badkamer als snel op. Een bedrag van € 5000,- a € 6000,- ben je zomaar kwijt in een dergelijk geval. Maar het kan natuurlijk veel duurder of juist goedkoper. Voor jou is het vooral van belang dat je met een duidelijk budget werkt. Op die manier weet je precies wat je te besteden hebt. En zeker als de badkamer slecht een gedeelte van de werkzaamheden betreft, dan is het wel erg handig dat je weet hoe ver je kunt gaan. En mocht het nou zo zijn dat je alleen maar de tegels wilt gaan vervangen, dan kun je natuurlijk een stuk goedkoper uit zijn. Vanaf een kleine € 25,- per vierkante meter kun je die tegels al bestellen. Uiteraard kost het dan wel iets meer als een vakman ze gaat aanbrengen, maar zo heb je even een beetje een indicatie.

Wat moet ik nog meer allemaal weten?

Je kunt over badkamers en alles wat daarbij komt kijken natuurlijk hele boeken vol gaan schrijven. Maar in dit geval beperken we onze tot de Mediterrane exemplaren en willen we het ook wel een beetje kort en bondig houden. We willen je met wat leuke ideeën even aan het denken zetten. Want wat wil je allemaal voor sanitair in die badkamer aan gaan brengen? Ook iets om zeker even over na te gaan denken! Als je het echt een beetje Mediterraan wilt houden, dan mag een bidet eigenlijk niet ontbreken. Ideaal om na een toiletbezoek jezelf even lekker op te frissen! En verder is het ook zeker leuk om vast even over verlichting en accessoires na te gaan denken… Als je dat alles op een rijtje hebt dan wordt het ongetwijfeld een super leuke badkamer!