Landelijke Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's l homify Landelijke Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Landelijke Badkamer: design, ideeën, inspiratie en foto's

Hoe ziet de perfecte badkamer in landelijke stijl er uit?

Het enige echte antwoord op bovenstaande vraag is moeilijk te geven! Over smaak valt immers niet te twisten… Maar als je op zoek bent naar een badkamer in landelijke stijl dan spreekt je die stijl natuurlijk aan en kun je aan het werk gaan om jouw droombadkamer werkelijkheid te laten worden. Als overeenkomst hebben alle landelijke badkamers dat ze rust en harmonie uitstralen. Deze stijl past heel goed bij landelijke woningen. Maar als jij in je appartement midden in de stad een rustieke omgeving wilt creëren dan is het ook daar uiteraard mogelijk om aan de slag te gaan met een badkamer in landelijke stijl!

Waar vind ik de ideeën en inspiratie voor mijn badkamer in landelijke stijl?

Ideeën en inspiratie op het gebied van landelijke badkamers is op heel veel plekken te vinden. Misschien heb je hele fijne herinneringen aan een romantische bed & breakfast ergens op het platteland en wil je de sfeer die je daar aantrof graag in je eigen badkamer creëren. De landelijke stijl is erg populair en je hoeft maar een woonmagazine open te slaan en je krijgt gelijk genoeg inspiratie. Maar er is nog een makkelijker manier: ga met de hulp van homify aan de slag om jouw perfecte badkamer in landelijke stijl te creëren! Je kunt alle inspiratie vinden door op de site van homify te kijken. Met je telefoon, met je tablet of met je laptop kun je op elk moment van de dag hiermee aan de slag gaan. De vele voorbeelden van prachtige landelijke badkamers kunnen je inspireren en daarnaast kan homify je helpen bij de zoektocht naar de juiste specialist die jouw badkamer kan gaan bouwen (als dat nodig is natuurlijk). Je kunt je ideeën opslaan in je eigen online ideeënboek en aanmelden is helemaal gratis!

Hoe kan ik mijn badkamer aankleden in landelijke stijl?

Er zijn een aantal zaken waarbij je rekening moet houden bij het inrichten van een badkamer in landelijke stijl of van een badkamer in het algemeen. Als je een compleet nieuwe badkamer gaat bouwen moet je rekening houden met de ruimte, de plek in je huis en de grootte van de ruimte. Vooral dat laatste is van groot belang: een badkamer in landelijke stijl kan het beste uitgevoerd worden in een mooie grote ruimte. Maar ook als de ruimte wat beperkter is, bijvoorbeeld in een appartement, dan kun je daar een hele sfeervolle landelijke badkamer inrichten. Van belang is verder of je een bestaande badkamer gaat herinrichten of verbouwen of dat je een extra slaapkamer gaat verbouwen tot badkamer. Als het laatste het geval is dan moet je er rekening mee houden dat er eerst waterleidingen en riolering aangelegd moet worden. Wat betreft de aankleding van de badkamer kun je het beste een landelijke stijl creëren door gebruik te maken van houten elementen. Hout geeft een heel landelijk gevoel. Ga verder als het even kan op zoek naar een mooie losstaande badkuip. Verder is natuurlijk bijpassende verlichting van groot belang evenals mooie rustieke kasten voor je handdoeken en persoonlijke spullen. En vergeet uiteraard zeker niet om een mooie grote spiegel op te hangen! Als dat alles staat en hangt dan kun je ten slotte met leuke accessoires je landelijke badkamer helemaal compleet maken!

Wat voor kleur past het beste op de muren van een badkamer in landelijke stijl?

De experts van homify adviseren je om in het geval van een badkamer in landelijke stijl te kiezen voor muren met witte tinten of eventueel met pasteltinten. Deze kleuren passen het beste bij houten elementen. Kies daarbij overigens wel voor hout wat geschikt is voor een vochtige ruimte zoals een badkamer! Het is geheel aan jou tot in hoeverre je de muren wilt betegelen. Zeker in het geval van de douche zelf is het uiteraard van belang dat de muur van onder tot boven geheel betegeld is. Voor de rest van de ruimte kun je er voor kiezen mooie witte tegels te plaatsen tot ongeveer de helft van de hoogte van de muur. Het bovenste gedeelte kan dan in een mooie aanvullende pasteltint geverfd worden. Om de zachte kleuren er wat extra uit te laten springen, kun je er ook voor kiezen om een muur in afwijkende en meer felle kleur te schilderen. Een mooie oranje kleur of wat een diepere rode kleur kan het contrast heel erg mooi maken! Voor de ruimtes op de muur waar geen tegels zitten zou je ook kunnen kiezen voor een (vochtbestendig!) behang met een rustiek motief.

Wat voor soort vloer kan ik het beste plaatsen in een badkamer in landelijke stijl?

Bij een badkamervloer heb je al snel de neiging om aan een tegelvloer te denken. Een standaardtegelvloer draagt niet bij aan de landelijke stijl in een badkamer. Een natuurstenen vloer past wat beter, maar als je een heel bijzonder effect wilt hebben wat helemaal bij de landelijke stijl past dan kun je het beste kiezen voor een houten vloer. Het klinkt misschien een beetje vreemd om een houten vloer in een badkamer te plaatsen, maar dit is heel erg goed mogelijk! Er zijn heel wat soorten houten vloeren die geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals een badkamer. Ook in een bestaande badkamer kun je er uiteraard voor kiezen om een houten vloer aan te brengen. Als decoratietip is zeker aan te bevelen om een paar badkamermatten in een mooie felle kleur aan te schaffen. Daarmee maak je het landelijke effect helemaal compleet!

Zijn er nog meer specifieke tips voor het inrichten van mijn badkamer in landelijke stijl?

Met de hulp van homify kun je heel veel visuele voorbeelden vinden van prachtige badkamers in landelijke stijl. Je kunt hier uiteraard altijd je eigen draai aan geven en kunt ook kiezen voor een iets andere benadering van de stijl. Zo kun je wat minimalistische of juist klassieke elementen in je badkamer verwerken of je kiest voor een meer eclectische stijl: van alles een beetje. Bedenk goed dat jij de badkamer voor jezelf maakt (en eventueel voor je partner en/of gezin) en laat je eigen wensen daarom natuurlijk het belangrijkste zijn. Bedenk wel goed van tevoren wat je budget is en hoeveel je eventueel kwijt bent voor het inhuren van professionals zoals loodgieters en andere specialisten op het gebied van sanitair. Een goede begroting komt dus goed van pas! Neem daarin ook een post op voor onverwachte uitgaven. Zeker als je een oude badkamer gaat verbouwen dan kunnen er soms onaangename verrassingen aan het licht komen. Als je dan daarvoor wat geld achter de hand hebt dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. En nog een andere tip: bij een landelijke badkamer waarin veel hout verwerkt is komt het goed uit als er voldoende mogelijkheid is om te ventileren. Een badkamerraam is dus zeker aan te bevelen.

Welke landelijke accessoires moet ik echt niet over het hoofd zien?

Hoe klein accessoires ook zijn, ze kunnen net dat verschil maken tussen een heel mooi interieur en een bij elkaar geraapt zootje. Dit geldt uiteraard ook voor een badkamer in landelijke stijl. Let op de kleine details! Je kunt hierbij denken aan de beker of houder voor je tandenborstel of de haakjes voor je handdoek. Kies in deze gevallen voor metalen of houten objecten die goed aansluiten bij de landelijke stijl. Stem uiteraard ook je handdoeken goed af op de kleuren die je in de badkamer gaat gebruiken. Ook voor decoratieve accessoires zoals kaarsen en eventueel een mooie plant geldt dat de kleur hiervan zorgvuldig uitgekozen moet worden. Verlichting is ook iets wat je met zorg uit moet zoeken. Denk er ook vooral om dat je verlichting met een dimfunctie neemt zodat je ook in alle rust heerlijk kunt ontspannen in je badkamer.

Kan ik ook een kleine landelijke badkamer inrichten?

Zoals al aangegeven is het ook mogelijk om een kleinere ruimte om te toveren tot een mooie badkamer in landelijke stijl. Voor kleinere ruimtes kun je op dezelfde manier aan de slag als met een grotere ruimte maar denk er vooral om dat je de badkamer niet te vol maakt. Houd vooral rekening met het licht en de lichtinval. Gebruik de hoeken goed door daar de douche en de wastafel in onder te brengen. Op die manier is de kans groot dat je alsnog ruimte over houdt voor het plaatsen van een losstaand bad!

Welke stijlen zijn er nog meer mogelijk op het gebied van badkamers?

Net zoals huizen in heel veel diverse stijlen kunnen worden ingericht, geldt dit ook voor badkamers. Om je een kleine indruk te geven van enkele andere populaire stijlen worden die hier ook even kort voor je besproken.

Badkamer in moderne stijl:
In een appartement midden in de stad kan een badkamer in moderne stijl eigenlijk niet ontbreken. Maar ook in een nieuwbouwwoning of zelfs in een ouder huis kan een moderne badkamer een heel mooi effect geven. Strakke vormen, mooie gebruikmaking van zwarte en witte effecten en natuurlijk schitterende designverlichting. Spreekt je deze stijl aan? Lees hier dan ook meer over op homify! 

Badkamer in rustieke stijl:
De badkamer in rustieke stijl lijkt heel veel op de landelijke stijl maar straalt nog meer rust en ruimte uit. Voor de ultieme ontspanning is dit de ultieme badkamer. Ook erg leuk als je een meer spa-achtige ruimte wilt creëren.

Badkamer in Mediterraanse stijl:
Ook deze stijl heeft de nodige overeenkomsten met de landelijke stijl. Maar dan uiteraard met een zuidelijk tintje! Vooral het maritieme element (denk hierbij aan schelpen en mooie blauwe kleuren!) is bij een badkamer in Mediterraanse stijl sterk aanwezig. Voor huizen aan de kust of voor elke liefhebber van het strand een must!