Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's│homify Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's

Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. PROJECT LAU - RENOVATIE VAN EEN BADKAMER TE BERCHEM: Babykamer door ICONcept
 2. PROJECT LAU - RENOVATIE VAN EEN BADKAMER TE BERCHEM: Babykamer door ICONcept
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Modern & sfeervol interieur in vrijstaande woning: Babykamer door By Lilian
 5. Baby Room in Den Haag: Babykamer door Studio Baoba
 6. Babykamer door Maruthi Interio
 7. Babykamer door MIKOŁAJSKAstudio
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
  Hulp nodig met uw woonproject?
 9. Babykamer door Designs Combine
 10. Babykamer door Catarina Batista Studio
 11. Babykamer door Traço B Arquitetura
 12. Babykamer door Célia Orlandi por Ato em Arte
 13. Babykamer door Designer de Interiores e Paisagista Iara Kílaris
 14. Babykamer door Aline Frota Interiores + Retail Design
 15. Babykamer door Альберт Галимов
 16. Babykamer door INERRE Interior
 17. Babykamer door Công ty Thiết Kế Xây Dựng Song Phát
 18. Babykamer door STUDIO 405 - ARQUITETURA & INTERIORES
 19. Babykamer door NOMA ESTUDIO
 20. Babykamer door Creoline
 21. Babykamer door ALB Interiores
 22. Babykamer door Fark Arquitetura e Design
  Ad
 23. Babykamer door Marina Macedo Arquitetura
 24. Babykamer door Creoline
 25. Babykamer door Marcella Loeb
 26. Babykamer door Angelica Pecego Arquitetura
 27. Babykamer door Miranda & Velloso Arquitetura e Design
 28. Babykamer door Bino Arquitetura
 29. Babykamer door loop-d
 30. Babykamer door KIDSDECOR
 31. Babykamer door MIKOŁAJSKAstudio
 32. Babykamer door Pereira Reade Interiores
 33. Babykamer door MattesGarcia

Babykamer

Als er een baby op komst is, dan zijn er heel veel zaken waar je aan moet denken. En als het dan om je eerste kindje gaat, dan is het helemaal een soort van achtbaan waar je in gaat stappen. Bij homify helpen we jonge ouders graag een stukje op weg en waarmee kunnen we dat nou beter doen dan met wat handige tips en ideeën voor de babykamer? Ga er dus maar even goed voor zitten en kijk wat je er allemaal aan kunt doen om deze bijzondere slaapkamer op fraaie wijze vorm te geven. Als de baby er dan straks is, weet je zeker dat die in een gespreid bedje terecht komt! Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Een interieurontwerper kan je ook altijd helpen!


Design en stijl van je babykamer

Voor je überhaupt aan de slag kunt gaan met het inrichten van de kamer voor de pasgeborene, is het natuurlijk wel handig dat je daar een slaapkamer voor op het oog hebt. En zelfs een kleine ruimte kan al heel erg geschikt zijn! Is de slaapkamer klaar om opgeknapt en ingericht te worden? Denk dan eerst na over de stijl. Voor baby’s is het erg leuk om de moderne stijl te overwegen, maar ook rustiek en Scandinavisch zijn uitermate geschikt. En wat dacht je van een leuk cartoon thema? Ondertussen is het ook van belang dat je met de verschillende leeftijdsfases van de baby rekening houdt, want op die manier kan de kamer soepel met je kind mee gaan groeien. Een commode met aankleedkussen is in ieder geval essentieel, zeker in de eerste zes maanden. En dat geldt uiteraard ook voor het wiegje waar je kleine lekker in kan slapen. Maar met alleen een wiegje ben je er nog niet, want een geschikt matras, dekentjes, matrashoezen, matrasbeschermers en dergelijke heb je ook allemaal nodig. En voor je het weet kan een kind kruipen en kan het overal bij. Dan is het ook wel handig om er voor te zorgen dat kastjes goed vergrendeld zijn en dat je scherpe hoeken van meubels goed beschermt hebt. Verder is het qua kleurstelling geheel aan jou wat je gaat doen: kies je voor een neutrale kleur of wil je er toch duidelijk een jongens- of meisjeskamer van maken?


Welke meubels en accessoires heb ik allemaal nodig voor de babykamer?

Zoals net ook al even benoemt is, is een bedje of wiegje essentieel in een babykamer. We vinden het dan ook zo belangrijk dat we daar zo meteen nog even op terug komen. De commode is verder iets waar je zeker niet zonder kunt, je wilt je baby toch niet gaan verschonen in het wiegje! Een betaalbaar exemplaar heb je al vanaf een kleine € 60,- in huis, maar de wat duurdere exemplaren zullen je een paar honderd euro’s gaan kosten. Wel is het voordeel van de wat meer uitgebreidere modellen dat je er gelijk heel wat bergruimte mee in huis haalt. Handig voor al die babykleertjes en andere spullen! Dat neemt niet weg dat je een extra kast ook zeker kunt overwegen, want je zult heel wat spullen op moeten bergen. En met al die pampers die je steeds weg moet gooien is een deugdelijke prullenbak natuurlijk ook nooit weg. Heb je trouwens ook al een leuk aankleedkussen gekocht? Dit is ook zo’n onderdeel dat absoluut niet mag ontbreken en die je al vanaf circa € 10,- kunt kopen.


Welk type bed is het meest geschikt voor mijn baby?

Er zijn heel veel verschillende modellen bedjes voor baby’s. Wij kunnen de keuze wat dat betreft niet voor je maken, maar we kunnen wel aangeven wat de voordelen van de diverse types zijn. Het klassieke wiegje is qua stijl en uitstraling erg mooi. Een klassiek model haal je voor ruim 100 euro in huis. Maar als je toch liever iets hebt dat ook een oplossing biedt op de langere termijn, dan kun je een meegroeibed overwegen. Ook die kun je al vanaf zo’n € 80,- bestellen en je hebt dan gelijk iets waar je lang van kunt profiteren. Dat komt ook goed van pas als je in de toekomst de ruimte gaat veranderen in een kinderkamer! En vergeet natuurlijk ook niet een campingbedje (al voor iets meer dan 30 euro te verkrijgen!). Want je gaat vast wel eens bij familie of vrienden op bezoek en wilt dan dat je baby comfortabel kan slapen.


Maak een veilige omgeving van de babykamer

Zoals je vast wel begrijpt zijn we bij homify een groot voorstander van een gezellige en stijlvolle ruimte, maar zeker als het baby’s betreft, moet veiligheid voorop staan. Daarom geven we ook graag een paar tips mee die er voor zorgen dat jouw babykamer een veilige omgeving is. Zoals we eerder al aangaven, gaat het daarbij vooral om het moment dat jouw baby de directe leefomgeving kruipend gaat onderzoeken. Geen enkel object in de ruimte mag dan gevaar opleveren! Dus geen elementen die om kunnen vallen, geen scherpe hoeken waar de kleine zich aan kan bezeren en al helemaal geen stopcontacten die zo maar voor de kleine te benaderen zijn.


De verlichting voor de perfecte babykamer

De verlichting kan je perfecte babykamer helemaal compleet maken. Daarbij is het van belang om verschillende soorten verlichting te onderscheiden. Algemene verlichting moet er natuurlijk sowieso zijn. Maar als jij er voor wilt zorgen dat je baby al een beetje in de slaapmodus komt na een flinke huilbui, dan moet het licht natuurlijk niet te fel zijn. Dimmers kunnen daarom uitkomst bieden. Een schattig nachtlampje zorgt dat je kind vertrouwt naar het licht kunt kijken en zo kun je zelf ook een oogje in het zeil houden. En verder kun je ook nog heel veel leuks vinden op het gebied van verlichting. Ga daar gewoon even lekker voor rondneuzen! We hopen dat we jou met dit overzicht op het juiste spoor hebben gezet.


Het inrichten van een babykamer 

Als je van plan bent om zelf aan de slag te gaan met de kamer van je kleintje, vraag dan de professionals van homify om advies. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld wilt weten welke meubels het beste in de ruimte passen.