Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's│homify Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's

Babykamer design, ideeën, inspiratie en foto's

 1. PROJECT LAU - RENOVATIE VAN EEN BADKAMER TE BERCHEM van ICONcept Modern
 2. PROJECT LAU - RENOVATIE VAN EEN BADKAMER TE BERCHEM van ICONcept Modern
 3. Hulp nodig met uw woonproject?
 4. Modern & sfeervol interieur in vrijstaande woning van By Lilian Modern Massief hout Bont
 5. Baby Room in Den Haag van Studio Baoba Modern
 6. van Designs Combine Modern
 7. van Style Home Minimalistisch
 8. Hulp nodig met uw woonproject?
 9. van Maruthi Interio Klassiek
 10. van Ana Rocha Modern
 11. van Botelho e Friche arquitetura Modern MDF
 12. van JuBa - Arquitetando Ninhos Modern
 13. van Designer de Interiores e Paisagista Iara Kílaris Modern
 14. van Nova Arquitetura e Interiores Modern
 15. van Catarina Batista Studio Scandinavisch
 16. van The Spacealist - Arquitectura e Interiores Modern
  Ad
 17. van Ana Julia Tavares Arquitetura e Interiores Scandinavisch
 18. van Talita Kvian Rustiek & Brocante
 19. van Filipa Sousa Interior Design Modern
 20. van Legrand Arquitetura Modern
 21. van 元作空間設計 Modern
 22. van Fark Arquitetura e Design Landelijk Hout Hout
  Ad
 23. van Agence KP Modern
 24. van MOMENTUM Modern
 25. van ALESSANDRA NAHAS arquitetura Modern
 26. van Filipa Sousa Interior Design Modern
 27. van Filipa Sousa Interior Design Modern
 28. van DIKTURE Arquitectura + Diseño Interior Modern Hout Hout
 29. van AT arquitetos Klassiek
 30. van Spengler Decor Modern
 31. van Bience Arquitetura Modern
 32. van Coletânea Arquitetos Klassiek
 33. van Tanish Dzignz Minimalistisch
  Ad

Babykamer

Als er een baby op komst is, dan zijn er heel veel zaken waar je aan moet denken. En als het dan om je eerste kindje gaat, dan is het helemaal een soort van achtbaan waar je in gaat stappen. Bij homify helpen we jonge ouders graag een stukje op weg en waarmee kunnen we dat nou beter doen dan met wat handige tips en ideeën voor de babykamer? Ga er dus maar even goed voor zitten en kijk wat je er allemaal aan kunt doen om deze bijzondere slaapkamer op fraaie wijze vorm te geven. Als de baby er dan straks is, weet je zeker dat die in een gespreid bedje terecht komt! Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Een interieurontwerper kan je ook altijd helpen!


Design en stijl van je babykamer

Voor je überhaupt aan de slag kunt gaan met het inrichten van de kamer voor de pasgeborene, is het natuurlijk wel handig dat je daar een slaapkamer voor op het oog hebt. En zelfs een kleine ruimte kan al heel erg geschikt zijn! Is de slaapkamer klaar om opgeknapt en ingericht te worden? Denk dan eerst na over de stijl. Voor baby’s is het erg leuk om de moderne stijl te overwegen, maar ook rustiek en Scandinavisch zijn uitermate geschikt. En wat dacht je van een leuk cartoon thema? Ondertussen is het ook van belang dat je met de verschillende leeftijdsfases van de baby rekening houdt, want op die manier kan de kamer soepel met je kind mee gaan groeien. Een commode met aankleedkussen is in ieder geval essentieel, zeker in de eerste zes maanden. En dat geldt uiteraard ook voor het wiegje waar je kleine lekker in kan slapen. Maar met alleen een wiegje ben je er nog niet, want een geschikt matras, dekentjes, matrashoezen, matrasbeschermers en dergelijke heb je ook allemaal nodig. En voor je het weet kan een kind kruipen en kan het overal bij. Dan is het ook wel handig om er voor te zorgen dat kastjes goed vergrendeld zijn en dat je scherpe hoeken van meubels goed beschermt hebt. Verder is het qua kleurstelling geheel aan jou wat je gaat doen: kies je voor een neutrale kleur of wil je er toch duidelijk een jongens- of meisjeskamer van maken?


Welke meubels en accessoires heb ik allemaal nodig voor de babykamer?

Zoals net ook al even benoemt is, is een bedje of wiegje essentieel in een babykamer. We vinden het dan ook zo belangrijk dat we daar zo meteen nog even op terug komen. De commode is verder iets waar je zeker niet zonder kunt, je wilt je baby toch niet gaan verschonen in het wiegje! Een betaalbaar exemplaar heb je al vanaf een kleine € 60,- in huis, maar de wat duurdere exemplaren zullen je een paar honderd euro’s gaan kosten. Wel is het voordeel van de wat meer uitgebreidere modellen dat je er gelijk heel wat bergruimte mee in huis haalt. Handig voor al die babykleertjes en andere spullen! Dat neemt niet weg dat je een extra kast ook zeker kunt overwegen, want je zult heel wat spullen op moeten bergen. En met al die pampers die je steeds weg moet gooien is een deugdelijke prullenbak natuurlijk ook nooit weg. Heb je trouwens ook al een leuk aankleedkussen gekocht? Dit is ook zo’n onderdeel dat absoluut niet mag ontbreken en die je al vanaf circa € 10,- kunt kopen.


Welk type bed is het meest geschikt voor mijn baby?

Er zijn heel veel verschillende modellen bedjes voor baby’s. Wij kunnen de keuze wat dat betreft niet voor je maken, maar we kunnen wel aangeven wat de voordelen van de diverse types zijn. Het klassieke wiegje is qua stijl en uitstraling erg mooi. Een klassiek model haal je voor ruim 100 euro in huis. Maar als je toch liever iets hebt dat ook een oplossing biedt op de langere termijn, dan kun je een meegroeibed overwegen. Ook die kun je al vanaf zo’n € 80,- bestellen en je hebt dan gelijk iets waar je lang van kunt profiteren. Dat komt ook goed van pas als je in de toekomst de ruimte gaat veranderen in een kinderkamer! En vergeet natuurlijk ook niet een campingbedje (al voor iets meer dan 30 euro te verkrijgen!). Want je gaat vast wel eens bij familie of vrienden op bezoek en wilt dan dat je baby comfortabel kan slapen.


Maak een veilige omgeving van de babykamer

Zoals je vast wel begrijpt zijn we bij homify een groot voorstander van een gezellige en stijlvolle ruimte, maar zeker als het baby’s betreft, moet veiligheid voorop staan. Daarom geven we ook graag een paar tips mee die er voor zorgen dat jouw babykamer een veilige omgeving is. Zoals we eerder al aangaven, gaat het daarbij vooral om het moment dat jouw baby de directe leefomgeving kruipend gaat onderzoeken. Geen enkel object in de ruimte mag dan gevaar opleveren! Dus geen elementen die om kunnen vallen, geen scherpe hoeken waar de kleine zich aan kan bezeren en al helemaal geen stopcontacten die zo maar voor de kleine te benaderen zijn.


De verlichting voor de perfecte babykamer

De verlichting kan je perfecte babykamer helemaal compleet maken. Daarbij is het van belang om verschillende soorten verlichting te onderscheiden. Algemene verlichting moet er natuurlijk sowieso zijn. Maar als jij er voor wilt zorgen dat je baby al een beetje in de slaapmodus komt na een flinke huilbui, dan moet het licht natuurlijk niet te fel zijn. Dimmers kunnen daarom uitkomst bieden. Een schattig nachtlampje zorgt dat je kind vertrouwt naar het licht kunt kijken en zo kun je zelf ook een oogje in het zeil houden. En verder kun je ook nog heel veel leuks vinden op het gebied van verlichting. Ga daar gewoon even lekker voor rondneuzen! We hopen dat we jou met dit overzicht op het juiste spoor hebben gezet.


Het inrichten van een babykamer 

Als je van plan bent om zelf aan de slag te gaan met de kamer van je kleintje, vraag dan de professionals van homify om advies. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld wilt weten welke meubels het beste in de ruimte passen.