Herbestemmen productieloods tot appartement door OX architecten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
OX architecten
OX architecten
OX architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Herbestemmen productieloods tot appartement

Aan de Rijn in Leiden is in een voormalige productieruimte – van ruim 30 meter diep – een appartement gerealiseerd. Dit project is overgenomen van een collega-architect en tezamen met de opdrachtgever hebben we er een andere draai aan gegeven. De straatzijde van het appartement wordt geheel ingenomen door de nieuwe garage en de entrees van de bovenwoning en het benedenappartement. In de zijmuren van de nieuwe woning was het niet mogelijk om ramen te maken zodat het risico bestond op zeer donkere ruimtes. We hebben dit opgelost door een kleine patio in het midden te plaatsen met daaraan gekoppeld twee lichtstraten. Hiermee wordt een zee aan licht in drie aangrenzende ruimtes binnen gehaald en hadden we ook de mogelijkheid om hierdoor frisse lucht naar binnen te halen. De keuken, slaapkamer en study zijn hiermee niet alleen goed bruikbaar geworden maar hebben ook een verrassende lichtinval.

Aan de achterkant van het appartement ligt de Rijn, op het zuiden. Hiervan wordt ten volle geprofiteerd door het plaatsen van een verdiepingshoge pui en het maken van een terras boven het water. Het dak en de zijwanden steken ruim een halve meter door ten opzichte van de achtergevel, zodat de zon 's zomers minder instraalt. De doorstekende vlakken geven ook een geborgenheid in een strak ontwerp. Door slim om te gaan met loze ruimtes tussen de constructie-delen zijn de installaties, met name het elektra, erg makkelijk aan te passen.

 • De keuken met glasdak Moderne keukens van OX architecten Modern

  De keuken met glasdak

  De keuken grenst direct aan patio. Dit genereert licht en lucht.

 • De keuken 2 Moderne keukens van OX architecten Modern

  De keuken 2

 • De keuken 3 Moderne keukens van OX architecten Modern

  De keuken 3

  De patio is als ontwerp-element gebruikt. De glaskappen sluiten hier op aan zodat binnen zoveel mogelijk met buiten is verbonden.

 • De patio Moderne balkons, veranda's en terrassen van OX architecten Modern

  De patio

  De patio is 1 bij 2 meter en ruim 3 meter hoog.

 • De study Moderne studeerkamer van OX architecten Modern

  De study

  De glaskappen voorzien drie ruimtes van daglicht. Naast de keuken en slaapkamer is ook de study hiermee een voorzien van een zee aan licht.

 • De woonkamer kijkt uit over de Rijn Moderne woonkamers van OX architecten Modern

  De woonkamer kijkt uit over de Rijn

  De opdrachtgever geniet met elk weertype van het uitzicht op de Rijn. Een verdiepingshoge pui zorgt voor een optimaal bereik van het zicht.

 • De woonkamer richting keuken Moderne woonkamers van OX architecten Modern

  De woonkamer richting keuken

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["KR"] [Published] 내가 원하는 색깔이 있는 넓은 공간, 거실을 만들다.

  In de diepe ruimte is de patio een bron van licht.

Admin-Area