Hoeve Heisterhof Roermond door Architectenbureau beckers | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau beckers
Architectenbureau beckers

Architectenbureau beckers

Architectenbureau beckers
Architectenbureau beckers
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Hoeve Heisterhof Roermond

Historie

In 1765 is de pachthof Heisterhof, gelegen in de buurtschap de Heystert, gebouwd door Gradus Fabritius. Op de voorgevel zijn het jaartal (sierlijke muurankers) en de initialen GF(omgeven door ranken en bladeren) aangebracht. De boerderij bestaat uit twee haaks op elkaar gelegen gebouwen. Nadat de familie Hendriks uit Roermond de hof heeft verworven, wordt in 1890 de gesloten vorm gerealiseerd en de allee met eikenbomen aangelegd. Tot in de negentiger jaren van de vorige eeuw is het monument nog in een redelijke bouwkundige staat. Door leegstand, het uitblijven van noodzakelijk onderhoud en aanhoudend vandalisme (vernielingen en brandstichtingen in schuur en woonhuis) is de hoeve sterk in verval geraakt.

Uitdaging

Het ontwerpen en detailleren van de gewenste gevelopeningen, zodanig dat de oorspronkelijke functie van de verschillende bouwdelen (woonhuis, stallen en schuur) afleesbaar blijft en de nieuwe functies optimaal zijn ingepast.

Ontwerp

In het oorspronkelijke woonhuis met de aangrenzende stallen is een royale woning ontworpen. Startpunt is geweest het behoud van de structuur en bouwmassa van de bouwdelen inclusief de sporadisch nog aanwezige authentieke ruimten (gewelfde kelder en opkamer) en details (balkenstructuur, versieringen in het metselwerk etc.). Nieuwe toevoegingen (gevelopeningen, trap, haard etc.) zijn eigentijds vormgegeven. In de schuur (alleen nog de buitenmuren aanwezig) is een kinderdagverblijf ontworpen. Belangrijk is dat de beleving van de (hoge) schuurruimte voelbaar blijft.

Admin-Area