Royaal Boven Wonen door Studio LS | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Studio LS
Studio LS

Studio LS

Studio LS
Studio LS
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Royaal Boven Wonen

Twee kleine woningen aan de Cillershoekstraat in Tarwewijk zijn samengevoegd tot één royale bovenwoning. Het pand is onderdeel van een gesloten bouwblok uit de jaren dertig. De ambitie van Woonstad was om een technisch, functioneel en financieel goed plan te maken, dat ook in esthetisch opzicht een voorbeeld kan zijn voor soortgelijke opgaven.

De woningen waren in een zeer slechte staat van onderhoud en het interieur volledig uitgeleefd. Alle kamers liggen aan de voorgevel en zijn zodoende op het noorden gericht, terwijl de verkeersruimten aan de zuidgevel grenzen uitkijkend op het binnenhof. Zonlicht was er dus alleen in de hal.

Het openen van de woning ten behoeve van meer daglicht en wooncomfort was daarom het uitgangspunt voor het ontwerp. De woonkamer is vergroot, waardoor er een verbinding ontstaat met de binnenhof (de zuidzijde). Zo komt er veel meer licht in de woning en wordt de verkeersruimte bij het verblijfsgebied betrokken. Op de bovenste verdieping is het dak aangepast en ontstaat een ruim dakterras. Hier is een bijzondere verdieping ontstaan met veel licht en uitzicht.

Van de oorspronkelijke materialen en details uit de jaren dertig leek weinig over te zijn in het pand dat als kraakpand werd aangetroffen. Bij nader indien bleek het raamhout van de schuiframen in de voorgevel grotendeels in goede conditie en werden de kozijnen gerepareerd. Ook de balkonhekken konden worden behouden. De voordeur en balkondeuren zijn gemaakt volgens oud model en met de diepe vensterbanken zijn er ook nieuwe details toegevoegd.

Het resultaat: De nieuwe royale bovenwoning heeft door de gewijzigde plattegrond meer wooncomfort en de gevel is aangepast is aan de hedendaagse technische eisen en heeft weer de rijke detaillering van de jaren dertig.

Locatie: Cillershoekstraat 14a, Rotterdam

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam

In samenwerking met: Pepijn Blom

Jaartal: 2013-2015

Status: Gerealiseerd

Fotografie: Sonia Mangiapane

Admin-Area