Manufacturen door Studio LS | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Studio LS
Studio LS
Studio LS
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Manufacturen

Het pand op de hoek van de Gouwstraat en de Wolphaertstraat heeft een prominente plek in Oud Charlois. Het gebouw maakt onderdeel uit van de zogenaamde kunstenzone, een Rotterdams broedgebied voor (jonge) kunstenaars. Met de aankoop van het pand wil Woonstad de kunstenzone versterken door de moskee te bestemmen als atelierruimte en woningen voor kunstenaars. De ambitie is om het pand op deze strategische zichtlocatie een nieuw gezicht te geven, te transformeren van het huidige introverte naar een extravert karakter; een blikvanger als uitnodigende toegang tot de kunstenzone in Oud-Charlois.

In de geschiedenis heeft het pand verschillende functies vervuld: van winkel, woning tot moskee. Door de jaren heen is de indeling steeds aangepast. In opeenvolgende verbouwingen is de dragende wand in de as van het gebouw open gebroken om open ruimtes te creëren. Ondanks de bepalende driehoekige vorm is de inhoud van het gebouw zeer flexibel gebleken.

De gevel daarentegen is nauwelijks gewijzigd. Vorm, gevelopeningen, materiaal en details zijn gedurende 80 jaar ongewijzigd. Alleen de kozijnen zijn vervangen, waarmee de expressie sterk is verminderd.

In het ontwerp wordt dit onderscheid gebruikt en versterkt; een solide gevel en een flexibele inhoud.

De inhoud biedt functionele flexibiliteit, ook voor de toekomst. De krachtige uitstraling van het hoekpand wordt in oude glorie hersteld.

Locatie: Gouwstraat 3/ Wolphaertstraat 71

Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam

In samenwerking met: Monique Smit

Jaartal: 2012 – 2015

Status: Oplevering eind 2015

 • Hoekpand jaren '30 van Studio LS

  Hoekpand jaren '30

 • Hoekpand 2013 van Studio LS

  Hoekpand 2013

 • Hoekpand eind 2015 van Studio LS

  Hoekpand eind 2015

 • In uitvoering van Studio LS

  In uitvoering

 • In uitvoering van Studio LS

  In uitvoering

Admin-Area