Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog door De Zwarte Hond | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
De Zwarte Hond
De Zwarte Hond

De Zwarte Hond

De Zwarte Hond
De Zwarte Hond
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Vakantiewoning Dockboot, Schiermonnikoog

Direct grenzend aan de het duinlandschap van Schiermonnikoog ligt Vakantiewoning Dockboot, een bescheiden, duurzame vakantiewoning die opgaat in haar omgeving, maar verrassend ruimtelijk is. Aangezien het grote gezin langere tijd per jaar in de woning gaat verblijven was de 110 m2 die maximaal is toegestaan voor een woning op het eiland niet voldoende. Door meer dan de helft van het woonprogramma ondergronds te realiseren is voor het gezin voldoende leefruimte gecreëerd en past de woning perfect in haar omgeving.

De L-vormige vakantiewoning is ontspannen in het duinlandschap geplaatst en scheidt op natuurlijke wijze prive van openbaar. Vanaf de privézijde hebben de bewoners door de transparante gevel optimaal uitzicht op de prachtige omgeving. De straatzijde is juist meer gesloten, maar heeft één groot langgerekt raam over bijna de gehele breedte waardoor voorbijgangers een glimp opvangen van wat er in de woning gebeurt. Ook valt er hierdoor de gehele dag zonlicht in het huis.

De gevel is gemaakt van lariks houten delen in verschillende breedtes en tinten die op ten duur mooi zullen vergrijzen. De woning zal hierdoor nog meer één worden met haar omgeving. Ook het dak dat deels van hout, zink en mos-sedum is draagt hier aan bij. Door het dak en de gevel op diverse plaatsen af te schuinen past de maat en de schaal van de woning nog beter bij haar omgeving, tegelijkertijd krijgt de vakantiewoning hierdoor een uniek eigen karakter.

De woonruimte bestaat uit één grote lichte open ruimte die is opgedeeld in verschillende leefplekken, verbonden met elkaar door de schuine dakvlakken. De niveauverschillen zorgen voor privacy en een menselijke maat, de gezinsleden kunnen zonder elkaar te storen de woning ieder op hun eigen manier gebruiken.

Ondergronds bevinden zich de slaapkamers, badkamers en een sauna. Door een verlaagde patio wordt daglicht en natuurlijke ventilatie in dit gedeelte van het huis gebracht. Deze patio wordt aan het oog onttrokken door een lage houten muur aan de westzijde van het huis. Net als aan de buitenzijde zijn in het interieur veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en natuursteen.

Er is in het ontwerp veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van de woning. Niet alleen in materiaalkeuze (verduurzaamd hout, natuursteen, mos-sedum etc.), maar ook vanuit energieverbruik. Hoge isolatiewaarden, tripple glas, zon oriëntatie, natuurlijke zonwering door overstek op het zuiden en de constante temperatuur van het ondergrondse deel dragen hier allemaal aan bij. Zo veel mogelijk ledverlichting en de houtkachel die de woonkamer stookt doen de rest. Daarmee past de vakantiewoning al in de ambitie om Schiermonnikoog een zelfvoorzienend eiland te laten zijn.

Admin-Area