Fotografie in strijd tegen kinderarbeid door FairMail | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
FairMail
FairMail
FairMail
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Fotografie in strijd tegen kinderarbeid

Sociale onderneming FairMail biedt jongeren in Peru, India en Marokko een alternatief voor kinderarbeid. Ze werken parttime als fotograaf en verdienen daarmee geld voor hun eigen studie. Vorige week verscheen de FairMail mini-documentaire over kinderarbeid en het werk van FairMail in Peru.

Angeles Acevedo Bobadilla (17) uit de sloppenwijken van Trujillo begon te werken toen ze zes was. ‘s Ochtends ging ze naar school, ‘s middags hielp ze haar moeder met het verzamelen van plastic flessen op de vuilnisbelt. Angeles moeder voedde in haar eentje zes kinderen op en kon amper de eindjes aan elkaar knopen. Angeles had geen idee of ze ooit zou studeren en hoe haar toekomst er uit zou zien. Angeles is een van de tieners die wordt geportretteerd in de mini-documentaire ‘Pictures that Empower’ van sociale onderneming FairMail. De film gaat over alledaagse kinderarbeid in Peru. Veel kleine kinderen uit de sloppenwijken aan de rand van Trujillo werken op straat als acrobaat, ruitenwasser of snoepverkoper. Werken is de dagelijkse realiteit voor kinderen in Peru: ze moeten iets bijdragen aan het gezinsinkomen. En werken hoeft niet per se verkeerd te zijn. Maar veel kinderarbeid, zoals werken op straat, is ronduit schadelijk. Het stelt kinderen dag in dag uit bloot aan gevaren in het verkeer en automobilisten met kwade bedoelingen.

Wenskaarten
In de documentaire zien we hoe FairMail onwenselijke kinderarbeid te lijf gaat door tieners zinvol parttime werk te bieden. Gemotiveerde, kansarme jongeren krijgen van FairMail gratis fotografietraining en maken foto’s in hun directe omgeving. Van de mooiste exemplaren worden wenskaarten gemaakt en met de verkoop van die kaarten betalen de jongeren hun eigen opleiding. De afgelopen acht jaar leidde FairMail 55 jongeren op, die samen 160.000 euro verdienden met de verkoop van 3 miljoen kaarten. Angeles Bobadila is een van de FairMail-tienerfotografen. De wenskaart rechts is van haar. Haar toekomstdroom is om maatschappelijk werkster te worden. Met het geld dat ze via FairMail verdient, spaart ze nu voor haar toelatingsexamen aan de universiteit. Straks zal ze haar inkomsten gebruiken voor de aanschaf van boeken en schoolprojecten. “Niemand in mijn familie heeft aan de universiteit gestudeerd”, zegt Angeles. “Ik zou de eerste zijn.”

 • FairMail tieners in actie van FairMail Tropisch

  FairMail tieners in actie

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] Wenskaarten voor een nieuw leven

  De FairMail tieners in Peru in actie tijdens een fotografie workshop. 2 maal per week komen de kansarme jongeren naar het FairMail kantoor in Huanchaco, Peru om gratis fotografieles te volgen. De lessen worden verzorgd door vrijwilligers van over de hele wereld.

 • FairMail fotografe Yomira (18) laat haar fair trade kaarten zien. van FairMail Tropisch

  FairMail fotografe Yomira (18) laat haar fair trade kaarten zien.

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] Wenskaarten voor een nieuw leven

  FairMail Peru fotografe FairMail Peru fotografe Yomira toont haar fairtrade wenskaarten.

  "Ik werkte vroeger met mijn opa en oma op de vuilnisbelt, we zochten tussen het afval naar spullen die we konden verkopen. We moesten dat doen om te overleven. Mijn oma schreef een brief aan een sociaal project om te vragen of ze mij de kans wilden geven om naar school te gaan.


  Ze namen me aan in het project en daar heb ik later ook FairMail leren kennen. Ik gebruik mijn FairMail geld voor school en om medicijnen te kopen voor mijn familie als ze ziek zijn. Mijn droom is school afmaken en daarna Business Administration studeren. Niemand in mijn familie heeft ooit een carriere gehad en ik zou graag de eerste willen zijn!"

 • FairMail Peru fotograaf Juan Gabriel van FairMail Tropisch

  FairMail Peru fotograaf Juan Gabriel

  FairMail Peru fotograaf FairMail fotograaf Juan Gabriel (16) in actie.

  "Toen ik nog een kind was hing ik graag rond op de straten van Trujillo. Mijn moeder heet Consuelo Rura Robles Salvatierra, mijn vader heet Maximino López Escobedo. Zij waren altijd erg bezorgd om mij. Van het ene moment op het andere besefte ik mij dat ik mijn leven ten goede moest veranderen.


  Ik woonde in het Andes gebergte met mijn moeder. Zij was het die me meenam naar de stad Trujillo aan de kust. Daar leerde ik "Mundo de Ninos" kennen, een tehuis voor straatkinderen. Ik vond het daar erg leuk vanwege hoe ze ons hielpen en hoe ze ons behandelden. Zij hielpen mij met mijn school, eten, huisvesting en gezondheidszorg. We spelen veel voetbal en hebben leraren die ons onderwijzen in taekwondo, computervaardigheden. Ook geven ze huiswerk begeleiding en leren ze ons wat goede normen en waarden zijn. Ik werk ook in het recycling project van de NGO. Ik ben hier erg gelukkig.

  Ik ben een jongen die wiskunde leuk vind, maar ook van Engels houd. Ook ben ik een grote voetbal fan. Ik ben helemaal gek van Lionel Messi. Ik ben ook trots op mezelf omdat ik op school diploma's heb verdiend.

  FairMail is een grote uitdaging voor mij. Ik hou van FairMail. Daarom zal ik mijn uiterste best doen om onderdeel te worden van deze familie. Ik leerde FairMail lang geleden al kennen toen Janneke en Peter nog in Peru woonden. Ik zag toen de andere tieners hun fotografieopdrachten doen. Dat maakte mij erg nieuwsgierig om meer erover te weten en zelf lid te worden van FairMail Nu is mijn droom uit aan het komen.

  Ik hoop dat ik een goede fotograaf wordt met veel wenskaarten. Ik zou ook erg graag met FairMail gaan reizen. Ik ben een jongen met vele dromen. Zo wil ik graag politieagent worden, wiskunde leraar en een goede voetbal speler. Ik hoop dat ik mijn doelen kan bereiken en mijn naam hoog kan houden zodat mijn familie ooit op een dag trots op mij kan zijn."

 • FairMail Peru fotografe Angeles (18) in actie van FairMail Tropisch

  FairMail Peru fotografe Angeles (18) in actie

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] Wenskaarten voor een nieuw leven

  FairMail Peru fotografe Angeles (18) in actie tijdens een fotografie opdracht in de Peruaanse Andes.

  "De afgelopen maanden zijn mijn perspectieven voor mijn toekomst op een aantal manieren veranderd. In januari ben ik met het FairMail team op reis geweest naar Cajamarca en dat was een nieuwe ervaring voor mij. Toen ik terugkwam ben ik begonnen aan een academie om mij voor te bereiden op mijn toegansexamen voor de universiteit. Ik heb ook veel goed nieuws ontvangen. Bijvoorbeeld dat ik voor Moederdag mijn eerste wenskaart heb gescoord. Ook ben ik geselecteerd voor de FairMail reis in augustus naar Piura. Ik hoop dat dat fantastisch wordt.


  De komende 6 maanden hoop ik veel te studeren en veel te leren op de academie. Ik wil alles geven dat ik heb om naar de universiteit te kunnen. Ik hoop ook dat ik tijdens de FairMail reis nieuwe wenskaarten kan maken zodat ik voor de academie kan betalen, net als voor mijn andere onderwijskosten zoals boeken en examens. Maar ik zal mijn familie niet vergeten! Ik wil dat door mijn inzet goede dingen met hun gebeuren. En ik hoop dat ik de moed zal hebben om te blijven knokken zodat alles goed zal gaan!"

 • FairMail Peru fotografe Anidela maakt foto's voor Ben & Jerry's kerstkaart van FairMail Tropisch

  FairMail Peru fotografe Anidela maakt foto's voor Ben & Jerry's kerstkaart

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] Wenskaarten voor een nieuw leven

  In 2014 mochten de Peruaanse FairMail tieners foto's aanleveren voor Ben & Jerry's kerstkaart op maat. De mooiste foto is uiteindelijk gedrukt op de kerstkaart van dit beroemde ijsmerk. Met de opbrengst hiervan kon de tienerfotograaf zijn eigen studie betalen.

  Lees hier meer over hoe de FairMail tieners ook voor jouw bedrijf of organisatie inspirerende kerstkaarten kunnen maken.

 • FairMail Peru fotografe Maria Flor van FairMail Tropisch

  FairMail Peru fotografe Maria Flor

 • FairMail's fair trade wenskaarten van FairMail Tropisch

  FairMail's fair trade wenskaarten

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["NL"] Wenskaarten voor een nieuw leven

  De nieuwe collectie fair trade wenskaarten van FairMail. Alle foto's zijn gemaakt door kansarme tieners uit Peru, India en Marokko. Zie hier FairMail's webshop.

 • Fair trade wenskaart van Yomira uit Peru van FairMail Tropisch

  Fair trade wenskaart van Yomira uit Peru

  Bekijk hier alle fair trade wenskaarten van Yomira (18) uit Peru.

 • Achterkant van een FairMail wenskaart van FairMail Tropisch

  Achterkant van een FairMail wenskaart

  Op de achterkant van elke FairMail wenskaart vind je de foto, naam, leeftijd en email van de tiener die de foto gemaakt heeft. Hij of zij ontvangt 50% van de winst om zijn of haar eigen onderwijs te betalen.

Admin-Area