Elementum Verbeterd door Studio LS | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Studio LS
Studio LS

Studio LS

Studio LS
Studio LS
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Elementum Verbeterd

De Hoofdstedenbuurt in Vlaardingen wordt gerenoveerd, waarbij de kwaliteit van de woningen en de uitstraling worden verbeterd. De flats aan de Lissabonweg worden geschikt gemaakt voor ouderen, wat vraagt om verbetering van de toegankelijkheid, toevoeging van nieuwe functies (zoals scootmobielruimtes), opwaarderen van de verkeersruimtes en verplaatsen van de postkasten.

Aan de Lissabonweg staan twee galerijflats; een hoog en recht gebouw van 13 verdiepingen en een lager geknikt gebouw van 5 en 7 verdiepingen. Door aanpassing van de entrees van beide gebouwen worden benaderingsrichting, vorm, symmetrie en verhoudingen hersteld. Hierdoor kunnen de gevraagde programma’s worden gerealiseerd en krijgen de gebouwen een duidelijk herkenbare entree.

Enkele bijzonder elementen van het gebouw dienen als inspiratie. De betonnen dragers van galerijen en balkons zijn specifiek voor het Elementum-systeem waarmee de flat is gebouwd. De borstwering van de verdiepingshoge houten gevelpuien is gevuld met mozaïektegels die textuur en kleur geven aan het rationele systeem van de flatgebouwen. Beide dienden als inspiratie bij het ontwerp en de materialisering van de nieuwe entrees. Hierdoor ontstaat samenhang tussen het bestaande gebouw en de nieuwe interventie. De afwerking van de entrees is in overleg met de bewonerscommissie bepaald. Praktische eisen en herkenbaarheid van de karakteristiek van de Lissabonflats stonden daarbij centraal.

De nieuwe entrees en verkeersgebieden versterken de aanwezige karakteristieken van de Lissabonflats en maken ze geschikt voor ouderen en voor de toekomst.

Locatie: Lissabonweg, Vlaardingen

Opdrachtgever: Waterweg Wonen, Vlaardingen

Jaartal: 2011 – 2012

Status: Gerealiseerd

Fotografie: Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Ramen door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Ramen door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Wandtegels, veelzijdige sfeermakers

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Ramen door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Ramen door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

  • Elementum Verbeterd:  Gang en hal door Studio LS, Minimalistisch

    Elementum Verbeterd

    Fotografie Sonia Mangiapane

Admin-Area