Landhuis de Linde door Thijssen Verheijden Architecture & Management | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Thijssen Verheijden Architecture & Management
Thijssen Verheijden Architecture & Management

Thijssen Verheijden Archite…

Thijssen Verheijden Architecture & Management
Thijssen Verheijden Archite...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Landhuis de Linde

De belangrijkste wens van de opdrachtgever was om een gezonde, comfortabele en milieuvriendelijke woning met een moderne architectuur te bouwen. Het resultaat is een laag-energie houtbouwwoning met een onzichtbare vernuftigheid van techniek. Het basisconcept bestaat uit drie uit elkaar geschoven vierkante massa’s onder een hellend dakvlak. Dit vlak buigt op het laagste punt naar beneden en verdwijnt in het maaiveld. Verder is een garage binnen dit concept opgenomen in de achterste massa die opzij geschoven is. Zo is de garage niet te opzichtig aanwezig en vormt een subtiel onderdeel van het geheel. Tegelijkertijd ontstaat hierdoor een ruimte voor de woonkamer die een visuele relatie heeft met de 1e verdieping.

Een bezoeker zal op weg naar Landhuis de Linde in de bosrijke omgeving van Doorn in eerste instantie verrast worden door het contrast tussen de moderne architectuur van deze woning en de omliggende woningen. In de voorgevel is de entreepartij centraal georganiseerd met aan weerszijden twee sleuven die een wit vlak doorbreken. Deze symmetrie geeft een balans in het gevelbeeld die tegelijkertijd een zekere statigheid veroorzaakt. Dit wordt ook bij binnenkomst ervaren door de hoogte en ruimtelijkheid van de entreepartij. Hierna verandert deze ervaring in een toenemend gevoel van intimiteit door het lager wordende dakvlak. In tegenstelling tot de gesloten noordelijke voorgevel, is de achterzijde van de woning open, toegankelijk en licht. Een energiezuinige basisinstallatie bevindt zich in het souterain. Als warmtebronnen voor het water fungeren een warmtepomp en een houtkachel. De geaccumuleerde warmte wordt gebruikt voor tapwater en ruimteverwarming (vloer- en wandverwarming). Het gebalanceerde ventilatiesysteem is gekoppeld aan een WTW unit. Uitloging van metalen wordt voorkomen door de toepassing van lichtgrijs aluminium gecoate dakplaten waarmee hemelwater wordt opgevangen voor grijs water. Verder is gekozen voor een rustige basis aan materialen en kleuren. Voor het exterieur is gebruik gemaakt van een witte minerale stuclaag op isolerende houtvezelplaten. Het houtwerk is van Oregon Pine. Verder is de woning voor het overgrote deel opgebouwd uit bio-ecologische materialen zoals de warmte accumulerende lemen binnenwandbeplating.

Admin-Area